nuffnang advert

Thursday, July 14, 2011

7 bijik sepuluh hengget....

selamat pagi semua....
semalam ada pasar mlm kat area rumah aku, aku tgk banyak betul kedai jual durian murah2 skang ni...mmg tgh musim eh? aku pun apa lagi, tgk durian murah2, cargas la kami membelinya....

 durian ni comel2 belaka...7 bijik cuma sepuluh hengget..murah kan? aku mintak extra sebijik kat brader tu...dia bagi, alhamdulillah....semoga murah rezeki dia...so, ada 8 semuanya....

durian setelah dikopek....ada mcm2 kaler dan rupa kan....tapi percayalah, walaupun isi tak tebal, sumpah sedap dan walaupun rupa berbeza, setiap drp durian tu mempunyai keunikan rasa dia tersendiri....baik yg kuning atau yg putih, semua pun sedap!! semalam bila hubby dan anak2 aku dah berenti mkn, aku duk sambung je mkn...mmg layan habis....sedap sgt!! durian kampung yg sempoi habes!!

ptg nnt ingat mcm nak beli lagi je...hehe...ater dah murah kan? bila lagi....


p/s: ada buffet durian rm10 je kat tmpt aku mkn musang king ari tu....tu pun dlm plan aku gak tu...kehkeh....

68 comments:

Teratak Hami said...

Terliur !!! Memang tengah musim durian. Aritu akak gie Muar, sekilo seringgit....meleleh air liur sambil driving. Nak berhenti tapi masa tu tgh follow orang kat kereta depan.

dwaty said...

biar betul..... 7 bijik 10 hinggit...

kasihredha said...

durian kampung memang best..:)

kayzie said...

baru pas makan durian kg ori gak smalam..hehe

cik dah said...

murahnyer.....

kat trg x berbuah pun lagi...kalau ada jual pun bukan durian dr trg kut..mesti dari negeri utara

ajumohit said...

Uiksss murah nya 7 biji rm10, isi pon cantik...nyum2

ZSqueenbee said...

alamak mengancemmm...smlm kwn sye ajk g mkn durian kt ss2 buffet rm15 seorg..blh pilih sjeeeee...lazatttt!! mkn smpai kembung..hihi... tp org preggy kne CONTROL...

fazilzura said...

MAK AIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 7 bijik tu kasi abis dlm 1 masa ke? fuyohhhh

huhuhu i xleh ler nak makan lg psl sore pun xkuor lg ni... rock abis ni gara12 doyan jgk ler ni

iduraz said...

humang aih...murah nyer..pastu isi ampak elok jerk...kat mana pasar malamnyer?hehehe

Ilhamny.com said...

adushhhh, saja jek kan hg nih...eh, aku de baca fakta kat ne ntah dah lupa... 4 ulas durian yg tebal tu bersamaan dgr 1 bijik burger mcdonald... aku skali mkn, mkn 4 ulas lg, 4 bijik leh jalan..huhuhu

wahida said...

fazilzura: yer, kasi habis dlm satu masa...sbb sedap sgt!!

iduraz: silalah terjah pasar mlm rawang..hehe...

ilhamny.com: ko biar betul...huhu..dah la mlm tadi aku bedal berulas2....huwaaa!!

Citarasa Rinduan said...

wahida..

moga2 ko tak alah makan durian bebanyak ya..

buat gula durian atau bubur tengah elok tu

PS; rezeki ko beb.. walau murah... isi cun2

lydzar said...

sedapnya..nk kena beli gak ni. aritu dok tunggu opis buat pesta buah, sekali tak jadi. nampaknya nk kena beli sendiri gak la

MaMa AiNi said...

wahida murahnya...kat sini 4- 10 hinggit tapi selalu ada yg rosak n muda lagi..hu2x..

qemaishak said...

weh kak, qema pun buat entri pasal durian rini hihi..mmg dah murah sekarang ni, ingat nak beli buat tempoyak banyak-banyak..buat stok hihi

::FAIZ FARISH:: said...

Tidaksssssssssssssssssss.... aaku suka Durian

amirah said...

uiyo..korang sefamili ni mmng kaki durian la ek. wei, ko tak buat tempoyak ke? buat tempoyak je durian2 ni, boleh wat masak ikan patin ke..adoi. sedap! memang tgh terngigau2 durian je ni. abis je batuk ni nak gi rembat musang king.tp blom pernah jumpa lagi ni kat melaka ni..

ejaMaria said...

nko makan duyan kumpul isi dlm pinggan cam tu ke... rajin nye... klu aku la... bukak je pangsa duyan tu terus amik seulas... terus ngap... takde nya nak kumpul-kumpul hidang dlm pinggan lawa-lawa mcm tu... hehehe...

eh... kita bole geng la - hantu duyan... ;p

|| NaFiRaa || said...

perrghhh.. kijam! kijam!!! pagi2 buat n3 kejam.. terus telan air liur..

Faeez said...

sedapnya....mkn x hengat dunia...

wahida said...

amirah: sila percaya, walaupun aku ni hantu durian, aku tak mkn tempoyak la nok, apatah lagi ikan patin tu, mmg aku kureng...

Kakzakie said...

Rumah kakak pun ada lagi durian. Sykt hubby kakak beli selori bagi semua staff dia.

Wahida nak beli lagi Wah... tak puas-puas

atty's said...

murag giler.kt bangi mmg tak dpt ler harga gtu..kalo ada pun rm10=3 bjk ..tp tak elok isinya..
tertiba je lapar doyan nie

nazmiah said...

wahida ko ni mang hantu durian la....tp aku fokus kat pinggan tu la...macam kenal jek....ahaksss

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghh, mabeles yuuu.. ;p

wahida said...

nazmiah: woi miah, ko baca blog aku? sungguh aku terharu okeh..ahaks!!

ye la nok, tu kan pinggan hadiah drp ko, setiap kali aku pakai, mmg ingat kat ko punya...ngeee...

Acik Erna said...

wahida..memang murah..akalau acik dah beli banyak2 buat tempoyak le apa lagi..

Jo Qusary said...

Tgk gambo je pun dah sedaaaaapppp... hahaha...

miloais said...

sedapnya makan durian!
buat pulut durian best ni!

mrsharis said...

terliur..terliur..

bunga said...

mmg murah tu sis..nak..bak..

bunga said...

mmg murah tu sis..nak..bak..

sha a.s said...

murah! janji sedap

Anum said...

memang lazat, pg td aku dapat call, mak aku kata durian kat kg dah mula gugur, pe lg.. x sabar nak balik ni, lagi2 tgk gambar n3 ko beb.. terliur

AI said...

- hehe..seb baik x minat doyan...(tapi kalo dapat makan gaks...)

bonda dadif aka akish said...

hok aloh....kat umah nmpak doyan..kat belog pon nmpak doyan...

Fieza79 said...

perghh best arr duyan...sekarang ni boleh kata selang 2-3 hari mesti nak pekena duyan..!

mama iris said...

aritu mak aku usha pakcik jual durian....nak carik durian nak buat tempoyak.....skali pakcik tunjuk kat bakul belakang.....mmg yg utk buat tempoyak.....sebakul besar tu....RM20 je....mabuk tempoyak lah haku pasnih....

Dee said...

nak gi buffet kat rawang tu ajaklah dee skali..aritu pun dee mkn musang king kat sana..tp bulan posa dah dekat ni..hehehe..

jgn mkn byk sgt..nti darah tinggi..

Nazmiah said...

aku xde blog...xsempat laa bz ngan keje jek...ade masa baca je la blog ko yg mang kepoh dr dulu ni...

Noriz said...

mmg duriah makin murah skang...
puas tul dpt ngadap byk cam tu ek...

sarah-najwan said...

akak nk blik klate...byk duyan kat umah..hehehe

pena rozie said...

sedap sangat. Biase durian dapat free jer. hi...hi...hi...

hani@debumelukut said...

Bau durian satu rumah la ni..bau org yg makan durian lagi dasyat....hehehehee

Cik Ecah said...

peerghhhh murahnyerr
tgk isinyer pun tau sedapp komee :p

nurkass said...

walahhhhh..
nanges aku tgk durian tu..
apsal dia tak jual kat sini..

myamyza said...

ko memang sempoi dan tabah la kak makan degoyan tu banyak2 kalau aku lah 2 bijik pun aku dah surrender.. huhu

Aleyn said...

Dap nyer...buat serawa best ni...

Sue-Rya AQ said...

semlm my hubby beli gak durian 6 biji RM10..sedap2 semuanya..hehe..kt tmpt tu pun ade buffet durian, tp murah giler ok..RM6 per person..peace!!

ieda said...

huwaaaaaaaaaa mencik sbb kat ktn lum musim layie dik huhuhu ..
ermmm sedap tuu panas2 punn ye jugak :)

Ena said...

UWAAAAAAAAAAAAAAAA...

nak jugak nak jugak...

:: Mrs.Eady :: said...

benci ko nyah....asyik mkn durian x belanje aku!!!huwaaa....

MommyAqil said...

wahh murah gilee..kalo isi dia sedap mmg berbaloi sgt2..sbb susah gak kalo nak dapat yg murah n sedap..mmg rezeki ida la ni..hehehhe..

rasp said...

uishhhh mmg berbaloi2 nie...dah le murah, sedaps plaks....hukhukhuk nakkkkk makan doyannnnn :D

makdara TERdiva said...

gerrrrrrammmmmmmmm! :D

Zura said...

murahnye kak..nmpak manis tue..

aDieyZa said...

murahnya!! x sabar nak tunggu esok sbb mak abah zana nak dtg dr kg.. nk bawak durian dr kg.. suka2!!!!

POHPALEH BURGER said...

perghh bestt... aku ni kt umah ada pokoknye... tp kali ni tak brape menjadi... terpakse kalo nak mkn byk kene g bli gak hehe... kalo pokok akunye mmg mavelousss...
tp aku bila mkn durian... bila di asingkan dari kulit dia aku tak mkn dh....mcm ko isi dlm pinggan tu kan... aku konpom tak mkn dah keke... kalo geram gak tak tau ler.. stakat ni mmmg tak usik hehe...

NzA said...

murah tu wahida!!!!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alahai !!

Kat luar jalan tu kan ? Kalau betul, brother tu memang sapa aku malam tadik tapi aku wat tak tau sebab tangan dah senget.

Lagi pun dekat 9 lebih baru aku singgah pasar malam balik dari ofis semalam.

cikceriacorner said...

bestnye akak...aku memang kalah ngan dorian ni..heheh

wahida said...

azrina 0307: ye kak, kat luar jln tu kak.....try la kak, murah dan pasti sedap!!

fiza said...

Murah nya nok, kat area umah aku nih mahal lagi.

[sutera kasih] said...

uwaaaaaaaaaaa sini xjmpa lg durian..sedapnyaaaa huhu

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhh..

tadi ila g dusun durian....asyik makan ja..tapi ila makan seulas je...ehheh

zura_habib said...

ktorg beli kt bangi..3 biji rm10 tapi hampesssss....beli rm20...dia bg 7 biji...4 biji je ok yg 3 lg huhuhu...

mummysyafie said...

tadi ada order doyan, agaknya mlam karang delivery terus kat rumah.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nak durian.....hehe