nuffnang advert

Tuesday, January 4, 2011

aku relakan jugak....

salam uollss....selamat tahun baru....ari ni adalah n3 pertama aku di tahun 2011..
semalam terpaksa amek cuti coz nak anta abang gi sekolah baru..sebelum ni, kami ada masalah sikit ngan tadika lama, so, sekarang dah alang2 abang dah umur 6 tahun, kami carik tadika yg betul2 proper...
semalam jugak abang berimej baru, berspek mata pegi skool...

abang terpaksa pakai spek sekarang ni...abang mmg ada masalah mata...aku pernah buat n3 pasal mata abang sebelum ni kat sini...

gambar abang lebih dekat...abang masih sesuaikan diri ngan spek dia...kesian sgt kat anak aku ni...muda2 lg terpaksa pakai spek...masa dia mula2 pakai spek ni, aku nangis ko...pada aku, dia terlalu muda utk semua ni...tapi, kami terpaksa relakan jugak since dinasihatkan oleh doktor dan cikgu dia utk kesenangan dia belajar...

tak nak citer banyak, sedih ni....

50 comments:

chugie said...

Alahai.. siannye abang. xpelah, demi nak cari ilmu kan.. nanti2 biasalah dengan spek tu..

Mrs.Eady said...

alahaiii...takpe la wahida.esok-esok besar nnti dia msti bertambah hensem biler pakai contact lense.

miss Fyqa said...

sabar ye kak. kesian anak akak tue. tp takpe la demi kebaikkan dia juga :)

~ yus ~ said...

Anak akak Aqil pun doktor suruh pakai spec dari umur dia 4 tahun lagi. Tapi tahun ni, dia sendiri tak mahu pakai. Bila kita suruh pakai, dia kata dia dah nampak clear dah. Walaupun duduk belakang , dia kata dia nampak.Akak pun tak tahu nak cakap apa lagi, harap2 betul lah. Nanti kena gi buat check-up semula ni..

HonEyBuNNy said...

xpa kak....hemsem jugak abg pakai spek...macho gitu..;-)comel la abg neh...

liyana said...

cian abg.. xpe msti die ramai kawan nt.. budak pandai selalunye pakai spec ni.. hihi

cik dah ganu kiter said...

xpelah nk wat cemana kan..redha jela..spy abg senang belajar nnt...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Janji wahidah buat yang terbaek untuk dia.redha je. Same age ngan firdaus , semalam masuk tadika gak.

Softtouch [Hanim] said...

siannye abg...tp xpelah wahida utk kebaikan dia...abg blaja rajin2 ok....gud luck...

**sHiKinn** said...

wahida, sy ada tag awk...klu rajin buat,kl malas pun buat juga!!hahhha..

My Little Diary said...

salam,

wida ko jgn sedih2... si abang tetap ensem dgn spek tu. anak mummy lah katakan... :D
semoga abang ceria dan bersemangat utk belajo..

zura@iwan said...

abg g scool smart reader la ni...gud2....

ye la sian kan kecik2 dh kena pakai spec...nk buat cm no...

amirah said...

takpe la wahida...inikan untuk kebaikan dia nanti..senang nak belajar..

Ena said...

alahai.. sian pulak ..

tp ena pun risau kan si anak dara ena tu.. sbb suka tengok tv dekat2 dan mcm ada masalah denghan cahaya.. risaunyer..

Ati Masrif said...

takpe..demi kebaikan dia

semoga ada hikmah yang baik juga

Yunus Badawi said...

Salam Wahida,

Nampak mcm professorlah abg!

Bila tengok gambar dia pakai spek dgn gambar awak, spesis hehehe

Tak boleh komen banyak2. Nanti tambah sengal.

sisdee said...

x pe..hensem pakai spek.hehehheh lama2 dia biasa kang :)

Zareda Norman said...

yang penting kemahuan dia menuntut ilmu tu.. tak pe sekarang ada operate laser untuk mata.. nanti dan sampai umur dewasa boleh buat treatment tu dan tak perlu pakai spek lagi

NM02 said...

tak pe la jah.. mudahan dia selesa dan dapat terima apa yang dibelajarnya nnt. kau jgn sedih, ini utk kebaikkan dia jugak. dah mcm daddy dia aku tgk. cakap kat areel, maklong doakan aril berjaya dan dapat jadi polis bila besar nnt. jgn luper pesan kat dia tau

Hanis Azla said...

jangan sedih sangat yer wahida.. InsyaAllah, abang boleh sesuaikan diri dengan spek dia tu.. Semuanya untuk kebaikan dia juga..

ab@h_Izz said...

oklah tu..selalu yg pakai spek ni bijak2 belake..mudah-mudahan

..sekolah kat SRK yer...nnt abg leh speking power2 ..hi..hi

ab@h_Izz said...

oklah tu..selalu yg pakai spek ni bijak2 belake..mudah-mudahan

..sekolah kat SRK yer...nnt abg leh speking power2 ..hi..hi

|| NaFiRaa || said...

ciannye..kecik2 lagi dh kena pakai spek.. tak pe~ demi kebaikkan dia jugak..

Amy Syaquena said...

ala hensemnya dia berspek mata , x pe lame-lame nanti biasa la..

cheqna said...

alahai abang...
takpelah..nanti lama2 tentu biasa

ieda said...

wah2 masuk tadika smart reader . gud choice dikk :)
akak tahun depan plan nak masukkan zahrien jugak :)

kecik lagi dah pakai speak .. sayu jer tgk .. risau kalau bertambah power .. kalau boleh jgn tambah2 dah power tuu dik ..

huhuh akak ada kawan anak dia skrg nie dah bertambah ke 500 setiap sebelah mata .. kerana sejak dari kecil seusia 5 tahun dia pakaikan cermin mata sbb rabun .. kawan akak lak x jaga .. still abaikan dan biarkan anak dia tgk tv dekat2 , baca buku terlalu dekat ..

bayangkan skrg dia baru darjah 5 .. kalau dah masuk menengah .. berapa agaknya huhuh

ct shah said...

sabar ek kak jah.kalau aku pun sedih bila anak kena pakai spek kecil2 lagi.mungkin ada hikmah arel terpaksa pakai spek.hikmah yg baiklah.aku pun risau gak ngn eryn.bukan apa,semua keluarga sebelah hubby 'mata empat'.hopefully eryn tak pakai speklah bila besar nnti.huhu..

Faizaharis2 said...

cumilllnyer cam mak nyer laaa...

takpe..semoga menjadi pelajar yang bijak pandai ye,...

Fieza79 said...

jgn sedih2 wahida...tkpe..ok je tuu...nmpk mcm bdk bijak belajar tau kalau berspek nie...sure pndai dia nnti,,,dh tuka tadika baru tu...tadika tu sgt ok tau..!

Sabihah said...

wah...kecik2 dah pkai spek...takpe laa akak...yang penting, die kuat semangat...slamat berskolah abg... jgn nakal2 tau :)

hushuss said...

wahida, takpe...jgn sedih2 untuk kebaikan abg jugak! lagipun budak pakai spek ni nmpk mcm pandai, huspa suka...hehehe...Insyallah, semoga abg pun akan belajar pandai-pandai jugak! Seronok tgk anak2 org dah masuk sekolah...huspa kena tunggu lagi 2 3 tahun kot utk tgk anak galas beg sekolah..

IDAZS said...

insyaallah, nanti abang dapat sesuaikan diri dengan spek baru. besar nanti boleh pakai contact lens :)

belajar rajin-rajin ye abg :)

Gentleman Frog said...

salam,

em banyakkan minum jus carrot

TOO MUCH TV IS HAZARDOUS

Citarasa Rinduan said...

kesiannya
ayu turut simpati..
tapi ayu tau,abang sure nak study betul2 utk buktikan abang boleh...

jangan giveup abang...all the best..bercermin mata bukan penghalang yer

(mama wahida jangan risau,..abang kuat..abang bersemangat,,,,)

Puteri Iqa Izyan said...

kesian tgk budak2 yang kecik2 lagi kne pkai spec. takpe. nnt die akan biasa ;)

aqish basir said...

SIAN NYE ABG...
tapi tape moga dia sng menimba ilmu

Zura said...

mmg kesianlah kak bile tgk budak2 muda dh kena pakai spek...

-[miracle]- said...

huhu~
ciannye. same mcm my lil brother masa tadika.
tp, since da masuk skolah rendah, ok pulakk :D
alhamdulillah :)

jeBateja said...

Elok le dia pakai...kalau tidak...lagik teruk nanti rabun nya....kan...kan

kak Erna said...

salam wahida..kalau boleh memang kita tak mau kan..tapi kalau dah nasihat doktor..kena la ikutkan..untuk kemudahan abang belajar jugak kan..

ckLah@xiiinam said...

Anak bongsu cklah pun mula bermata empat 1 Januari lalu...

maya amir said...

betul laa..kalau saya jadik awak pun, saya akan nangis bile tau die kene pakai spects.. takpe dear..nanti senang die nak belajar..dah besar nanti boleh pakai contact lens.. atau lasik perhaps?..cheer up k dear:)

eelobor said...

respek la kat blog wahida. walaupun followers tak ramai sangat, entri pun bukan selalu update tetapi pengunjung tetap ramai dan banyak komen. kongsi idea & pengalaman sis...

mrsharis said...

Gambar ke dua tu ada nampak cam muka daddy dia. Tkpe la wahidah..nti klu dia tak pakai susah pulak dia nk nampak tulisan yg cikgu dia tulis kan. Sabar yer, semua tu utk kebaikan dia jugak. Harap2 dia boleh sesuaikan diri.

Pencacai Alim said...

kesian...kecik2 dh pakai spek..aku pny anak buah pon umur bru 5 thn dh pakai spek..1000 power kiri kanan

mR.sYaH said...

xpe2.. bg saya yg pki spek ni.. org yg pakai spek ni nmpk bujak.. heheh..

Dee said...

wahida, dee rasa betterlah dia pakai speks dari dia ada masalah mata mcm dee..dee dulu mmg xleh pakai speks..tp ada cataract..sgt2 susah nak study..xleh salin notes dari blackboard x nmpk..walhal duduk depan sekali..kena tunggu kawan siap..pastu salin balik..tu yg kdg2 x siap..semangat belajar pun merudum..kepala asyik migraine..tp mujur dee jenis ingat apa yg dee tengok..sbb tu x penahlah nombor corot2..jgn sedih2 ok..ini semua utk kebaikan dia..

rasp said...

takpe sis, bior dia pakai spek...
asalkan dia nampak dan dpt blajar...
kalo tak pakai, takut strain the eyes and it gets worse...
lagikpun nampak dia very studious tau :)

Raji berkata said...

kesian kt abang
nak buat mcm mana kan
:) dia pun berusaha juga tu utk cbe pakai

ahsfantasy24 said...

muda sgt ag..
tp xpee insyaallah die
dpat ssuaikan dri ngn keadaan..

:)