nuffnang advert

Wednesday, January 5, 2011

sekali kantoi daaa...

selamat pagi....

ni gambar aku follow abang naik van sekolah...since ari Isnin ari tu adalah hari pertama abang, haruslah aku cuak giler nak lepaskan anak aku naik van sendiri..kami follow abang dari masa van amek dia waktu pagi di sekolah transit sampai dia abes sekolah anta abang balik ke transit lagi..

aku publish gambar ni aje ye sbb gambar ni yg nampak sgt kami kantoi...jgn kata kami kantoi sbb follow dekat sgt, kami sebenarnya jauh ok dari van ni...alih2 abang turun dari van, dia terpandang kami, nasib dia x terjah kami masa tu..kah kah...

bila dah pukul 6 ptg, kami amek dia dr sekolah transit, terus abg tanya kat aku,

" tadi mama ngan daddy tgk abang turun van sekolah ke?"
" eh, mana ada, mama ngan daddy kan keje..."
" ye, tadi abang nampak mama ngan daddy.."
" eh, abang salah orang kot..."
" taklah mama, keta kita kan kaler biru..."
" ala, ramai lg org naik keta biru..."
" hrmmmm...."

 tapi aku rasa dia mmg x percaya kat aku..kah kah...

tak kisah la...janji hati aku dah tenang bila dah skodeng abang naik van, ada cikgu tunggu abang, pengasuh kat sekolah transit pun tunggu abang, pemandu van pun ok...van pun selesa...alhamdulillah, abang pun ok dgn tmpt belajar baru, cikgu baru dan transit baru...semoga semuanya berjalan lancar hingga akhir tahun...amin...


p/s: terima kasih kepada eelobor, di atas komen anda di n3 " aku relakan jugak"...
komen anda sgt best dan membina...terharu seh....

40 comments:

Myra Jay said...

Hehe, budak2 lg cekap ha.. :)
Mesti instinct kuat tu.. :)

Ayuni said...

hikhik, tu tandanye sis sygkn ank sis....

wida said...

Hikhik..kelakar pulak.bestnya anak dah sekolah yer..

Mrs.Eady said...

rase nyer...sok sok ku pun mcm ni gak!haduiii...dah mcm spy dh ko jah oiii...:D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

iyelaaa mau tak ghisau

sib baik kantoi ngan abang
if kantoi ngan org van? ha naya dia maghah kat wahida..eheh sbb skodeng...ngeeee

My Little Diary said...

salam,

hehe.. kantoi tapi cool...

mrsharis said...

sekaaaliii kantoiiii daaahhhh ;)

~ yus ~ said...

hehe....kantoi dah. Nasib dia tak ingat no plat kete, kalau anak saya tipu kata bukan pun, kalau dia perasan no plat tu, mmg tak boleh kata apa dah..:D

Dee said...

budak2 sekarang dh beranilah sis..kita pun x risau sgt..yg risaunya kalo berani sgt smpi keluar pagar sekolah dan jalan kaki sendiri..eee..ngeri..

Daddy Ziyyad said...

hahaha..entri pasal kantoi juga...lain kali kalau nak jadik spy, pastikan guna kereta lain ya..:)

rasp said...

i semalam dgn hari nie pun skodeng sapphire naik kete cikgu dia...
syukur semua selamat...
tapi rasanya tadi dia pun kantoi nampak i hehehehehe

chugie said...

keadaan yg sama di lakukan oleh opismate sy ni.. risau sangat tengok anak sendirian tanpa kita kan? 1st time plak tu.. :D

ZZnoor said...

kantoi yang cute tu sis...hihi...
insyaAllah, anak akak tu akan sntiasa dilindungiNya, moga dia jadi anak yg soleh dan genius!! amin.

Fieza79 said...

sama la kita jgk dok skodeng anak kat sekolah..hahaa

sekali dh terkantoi...hehe

Yan said...

hee... lawak.. sesiapa pun kalau anak memula bersekolah akan ada perasaan cam u.

amirah said...

bagusnya la skodeng anak..nanti anak dah masuk sekolah pun ingat nak wat gini jugakla..hihi

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Lain kali jgn sampai terkantoi, nanti dia ingat kita tak percayakan dia pulak.Biasalah tu perasaan seorang ibu.okey!!

Amy Syaquena said...

lawak la nak skodeng tapi terkantoi tapi pape pun good job dear..

Ena said...

heheh..

Bijak abang! ;D

cheqna said...

keh keh keh
abang yang bijak =)

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. mau x risaukan~ anak kita kecik lg.. harap2 anak2 kita sentiasa di lindungi..amin

lydzar said...

alamak kantoi! alhamdulillah semua berjalan lancar je kan

Citarasa Rinduan said...

hehehehe..

kantoi tak apa, jangan pula kantoi lepastu nampak silapnya..
sure mama wahida terus tak hantar abang ke sekolah lagi

mama wahida, abang nampak mama dan daddy follow belakang van...lagipun abang tau...mama dan daddy sayang abang...(agaknya itu kata-kata abang buat relexkan hati...)

eelobor said...

hehehe, maaf sebab saya tak de pengalaman lagi dalam hal nie. cuma pendapat peribadi, lebih baik berterus terang dengan anak, kenapa mama dia follow.

mungkin dengan penerangan, anak akan merasa keluarganya amat menyayangi & begitu ambil berat. itu merupakan atu terapi kekeluargaan. menyorok perkara sebenar (bukan maksud nak menipu), kurang baik dalam jangka masa panjang.

maaf andai tidak sependapat.

wahida said...

eelobor: kami sengaja rahsiakan dr pengasuh, cikgu dan driver van dia yg sebenarnya...nak tgk dorang boleh handle x anak saya...kalau bg tau kat anak saya nnt, mesti dia bgtau cikgu dia yg saya ngan daddy dia ikut dia...
anyway, thanks for ur suggestion...

Mamamya said...

mmg begitulah naluri sbg ibu/bapa...risau terjadi apa2 yg buruk pada anak2....maklumlah skrg ni mcm2 tragedi yg x diingini berlaku kan.....mudah2 semua anak2 kita sentiasa terpelihara....amin

sama juga mcm lia...tp x ler sampai pi skodeng..ngeeee...

Ika Razak said...

comelnye..

IMANSHAH said...

Salam Wahida

Itulah kan, sapa yang tak sayang anak kan, tambah2 lagi mengandung 9 bulan. Lama2 tu ok lah, tu tak kira lagi dia nak g asrama ke oversea ke, nak masuk STAR ke nanti..hehe

mesti mak dia yang nangis

nieda said...

yelah anak kita mestilah cuak bila first time kena naik van..bagus wat camtu. hehe..gambar tu kelakar tau

Raji berkata said...

huhu hati seorang ibu sentiasa risau je dgn anaknya ^^ sweet btol
xsabar nk ada anak sndri

kak Erna said...

salam wahida..ibu bapak memang macam tu..kita sentiasa bimbangkan anak..
alhamdulillah..dah nampak sendiri..baru lega kan..

ckLah@xiiinam said...

Selamat bersekolah buat si sayang itu

maya amir said...

such a good boy..die leh naik van sendirik..bagus gak sesekali skodeng gitu kan..especially 1st day school ni.. hati kite pun tenang lps tu kan:)

sekamar rindu said...

salam..

selamat belajar buat anak tu..

Muslimah Kota Cinta said...

comel nyer abang cakap mcm tu :)

Pala Maldini said...

haha.. itulah padahnya kalau "Private-investigator-yang-tak-bertauliah"

Anyway, good luck to abang dalam fasa hidup yang baru...

My Special Mall said...

hihihi, coverler line ;
pakai mask macam kumpulan rock amuk

azzey said...

wahida: yelah mmg betol. saya yg anak dh umur 14 tahun pin risau je bila dia baru naik bas sekolah dlm 2-3 hari ni....

HonEyBuNNy said...

hehheh..kan dah kantoi mama n daddy..heheh

Ermayum said...

biasa lah tu i buat gak masa first time :)