nuffnang advert

Thursday, January 6, 2011

kalau aku sejuk.....

kalau aku sejuk mmg aku cari ni je lah....
mmg ni je lah makanan aku kalau aku balik keje kena hujan, sejuk bangat, mmg aku akan pekena sup ekor ni...

 sup ekor ni kalau aku dpt yg liat, mmg aku mintak diskaun, tapi so far, selalu aku dpt daging dia lembut....syurga.......

 sambal belacan wajib ada....

telur dadar pun mesti ada....

so, ni je lah makanan aku kalau aku sejuk, mmg aku akan carik sup...x yah lauk lain, cukup sambal belacan, telur dadar dan air suam peneman sup aku tu....


untung hubby kawen ngan aku, sbb aku seorang yg sgt simple...heh!!

54 comments:

makdara TERdiva said...

kalau demam pun MDT suka cari sup! biar berpeluh2 badan.. :)

Dee said...

patut kita yg ckp untung kita sbb dpt suami yg x cerewet makan..hahaha..tp pekena sup time2 hujan mmg syok je kan..tu sup ekor beli eh? hehehe..

amirah said...

betul2 beruntung ni....hehehe

wahida said...

Dee: mmg sup ekor beli, nak tunggu saya masak sup berjam2 la nak bg empuk daging tu...huhuhu...x tahan nak tunggu...

Ati Masrif said...

malam2 dapat lauk tu..
dah cukup menarik :)

NM02 said...

kau teringat tak sup ekor kat pd tu jah?? hahahaha

Fieza79 said...

mmg sejuk2 atau demam sure cari sup kan..tk kira la sup pape pon...

sedap lg sup ekor...hehee

hysman said...

sup ekor klu kat indon dpanggil sup bontot......

IMANSHAH said...

kita samlah,,memang menu sama..hehe

Arizakiah said...

yuuhuuuuu...sup ekor...
sihat dan memberi tenaga..
Telor dadar memang psangan sup.
akak dah dapat rasa wahida ni sgt sempoi orangnya...

mrsharis said...

Ermmm..nanti aku tanya D betul ker tak. Hahahaha..gila jahat (kidding) ;P

Mrs.Eady said...

baru btul punyer mkn nih!best gilerr...:)

Muslimah Kota Cinta said...

kite pon layan sup gak wahid
tp sup ayam n daging la
x berani nk try sup ekor...tp org kata sup ekor jauh lg sedap
:)

My Special Mall said...

sy suka sup time demam2 :)

~ yus ~ said...

Tengok sambal belacan tu terliur..huhu

Tak suka sup ekor, suka sup tulang..:)

Hanis Azla said...

mmg beruntung dia dpt wahida.. he..he.. mmg lauk2 mcm tu pembuka selera musim2 sejuk ni kan.. terus rasa lapar perut ni..

sarah-najwan said...

fuhh..sedap sgt sup tu..elok je mkn nge telur dan sambal belacan..

**tapi akak ni..buat sup mmg failed..huhu..xreti sgt..dan mmg xpenah buat sup ekor..tahunya..beli ajo..

Joy said...

semua jenis sup i suka..tak jemu lak tu

cheqna said...

betul betul betul..kalau time hujan n sejuk2 memang lauk2 cam gini la yang di cari...

Ena said...

ena pun sama taukkkk!! heheh.. kdg2 sampai berhari2 asyik makan sup jek.. nak2 kat dalam ni sejuk sampai nak beku.. kuar je lunch.. SUP la jawapannya.. heheh

ieda said...

aduhh dikk makan pulak ngan nasi panas2 .. huhuhuuh mau 2-3 pinggan :))

Intan Azmira said...

wahida: out of topic..blog u xde column label..camno nak cari Sabah info tu??

**sHiKinn** said...

oh sedapnya mkn sup time hujan2..org kata kalo badan rasa nk demam,mkn sup akan jd hilang demam..betul ke ek..sb panas kot kan campur ngn herba sup tu..

Amy Syaquena said...

sedapnya..dapat pulak makan dengan nasi panas perghhh memnag best..

Pala Maldini said...

emm.. susah juga nak jumpa pompuan yang suka sup ekor nih..

chugie said...

sedapnye.. semuanye sedap! walaupun hanya lauk simple je..

sup ekor, sy suke pekena kat vichuda.. memang menyengat! tp sy x mkn ekornye.. sy hanya hirup supnye je.. simple kan sy? ekekekek:D

azzey said...

wahida: awak tepek gabr2 ni makin lapor le plak jadinya perut ni....hadoiiii...hu3...

Citarasa Rinduan said...

jeles sama kamu..
kalau ayu makan sop.....sure pening2 lalat....
sedapnya........

IDAZS said...

saya tak suka sup ekor. tp sup daging, tulang, ayam ok.

mmg sedap dengan kombinasi sambal belacan + telur dadar.

letak kuah dalam nasik banyak-banyak (macam boleh berkayuh)...

nyumm..nyum...

Daddy Ziyyad said...

giler sedap sup tuh...lapooo

nurkass said...

waduh duh..terliurnyer..balik ni nak pi carik lah..hehe

HonEyBuNNy said...

fuhhhhh...sedap tu...gambar besar n jels lak tu tayang..nyum3...

Shaheila Malek said...

sup ekor tu, mmg sedap..

My MiRa said...

ggggllluuurrrppppp!!telan air liur mira tengok..bukan sup ekor...tapi sambal belacan tu hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

sup ekor memang peberet akak. kena pulak time sejuk cam ni.mabeles ngan sambal belacan plak.

|| NaFiRaa || said...

sup ekor memang sedap!! nak nak kalo dapat yang daging dia lembut.. tapi kan~ boleh tahan mahal jugak sup ekor nih kan~ :)

ZZnoor said...

adoi...td kak ina cite psl lokan, now...akak plak cite psl sup ekor...pegh superb!! hrus dicuba!!

She is f.A.z.A said...

nyumnyum..
sswai sgt time2 ujan skrg kan..

oh sy mau sup juge :p

shamsiah shamsuddin said...

sedpnya mkn sup time sejuk2..
ya..same la taste kite kak..
tp lau sy sejuk saya jdi lampi sikit...

Raji berkata said...

uish mmg
dapat sup yg panas2
nikmat xD

mamawana said...

Jom join mama's 1st GA.

eelobor said...

hehehe, kena sup gearbox la baru nyangkut

ahsfantasy24 said...

klw kite, nmpak bntal jep..hehe~

a.samad jaafar said...

waaaaa... meleleh ingus nih.. wahida.. kalau kat tempat kita, sup ekor tbaik kat restoran mutiara jalan hospital kan.. belum jumpa kedai lain sesedap masakan kat situ..

nza said...

salam...
tiba2 je masuk rumah nie tgk mknan...lapo la pulak.....

sweetsal said...

salam;
sedapnye hujan2 gini makan sup, my faberet tu...lapar la pulak..hehe

kak Erna said...

sedapnya..akak pun suka sup ekor..yang lembut dagingnya dan berlemak sikit tu..hmmm..sedap..

~@m!_L!y@~ said...

waaahhh... lazat.. sy mkan srdin ngan telur dadar je ari2... =)

maya amir said...

tak penah mkn sup ekor..mmg best eh?

Softtouch [Hanim] said...

mmg sup nie sgt sesuai ngan cuaca skrg yg sejuk nie...mmg kombinasi yg betul lah tu wahida....tp sy xbape mkn sup ekor..suka sup daging..:)

Just Call Me Bitt said...

yg ni kalau tak demam pon memang jadi makanan kegemaran kalau singgah mkn kat kedai kelantan...hehehehe sama plak tu menu ;)

Myra Jay said...

Menu simple tp sedap... :)
MJ pun suka makan.. :)

Sis, TQ follow, MJ dah follow blog Sis sblm niey..

Jgn lupa join GA nie ye & put me as you'r referer
http://normj1001.blogspot.com/2011/01/ulang-tahun-pertama-blog-sembang-hari2.html

along said...

alamak...sup ekor...sedap nyer...!!!!ko ni simple ke pempuan...ermmm...

Jonathan said...

This cannot truly work, I believe so.
parking garages NYC | conception date | easy cheesecake recipe