nuffnang advert

Friday, January 7, 2011

not more than just ice cream...

selamat pagi semua....
ari Isnin lepas, dah lepas skodeng abang kat sekolah dan dah lega tgk adik dan abang selesa di sekolah masing2, kami plan pegi lg sekali ke Ice Room...tanpa anak2...berdating sejam dua kat situ...hehe...
ini antara menu yg kami telan hari tu...

 nasi goreng belacan...hubby punyer...hubby kata boleh tahan la...

 nasi putih ngan apa ni yer...

ikan masak asam pedas....biasa2 jer...cair sgt kuah dia...sedap lg asam pedas aku masak...keh keh...harap bekas je cantik...

 kiwi fruit snow ice...mmg sedap...kalau makan, rasa x nak berenti...

tropical mix fruit, hubby punyer...sedap gilos!! ada mcm2 buah dlm tu..durian belanda pun ada...wallah!!

 korang tau ni apa?

ni lah durian tempura...recommended by hanim, dia ada komen, suh try ni plak, ni yg aku try, mmg sedap tahap gaban..balik umah sendawa rasa durian..kehkeh...korang yg x minat durian tu mmg teramat lah rugi...kesian korang.....muahahaha...


ye, aku mmg sedang giler ngan semua ice cream di Ice Room ni...sumpah, aku akan pegi lg lepas ni...

73 comments:

sha a.s said...

bolehla i try pulak nnt...thnx for da info...

Daddy Ziyyad said...

ice room nih kedai yang color hijau tu ker?

lydzar said...

nak pegi nak pegi!!

aritu ajak hubby n kids pegi lepas shopping groceries kt Giant, tp hujan lebat terlampau. Tak dapat la singgah.

tunggu gaji masuk bulan ni lah, nk pegi makan eskrem dan durian tu..kompom eh sedap benda alah tu?

Fieza79 said...

alahai jauh sgt nk g terjah...huhu wahida ko promote gitu..fieza dah rasa cm nk g sekarang jugak..!

My Little Diary said...

salam,
wida... ko mmg betul2 buat aku jdk lapo... huhu

chugie said...

dh 2 kali buat entri psl nikan.. mesti best banget tpt ni..

~ yus ~ said...

best tu dating berdua je dgn cik abang. Akak lama dah tak dpt dating berdua, last thn 2008 kot...huhu.

Joy said...

cantila bekas ikan masak asam pedas tu..

wahida said...

daddy ziyyad: ye, kedai tu kaler hijau putih...

eelobor said...

hahaha, saya dah pegi 2 kali yang kat kota damansara tuh.... memang sedap

Dee said...

sedapnya tgk durian tempura tu..ice cream ice room so far mmg sedap..tang food dia je..xleh lawan SR lah..

Yan said...

Salam Wahida,

boleh bagi tau exactly tpt nya tak?.

Looks tempting

nurkass said...

adehhhh...ni dah mencabar keimanan nih..kena gi jugak nih..kedai tu kat dalam giant ke..erkk..citer skit lokasinya..kass dari shah alam..hehe

sarah-najwan said...

kalu pi KL..saya nak pi lah ice room ni..
glemer gak nama dia

dah lama xdating camtu skrg..bizi nge anak2..nak si mek sarah tgh manja skrg...adussss...

NM02 said...

aku pegi balik keje ni atau esok. nak join tak?

23hb jadiknye...

cheqna said...

hujan2 ni tengok makanan lapo la plop

wahida said...

kak yan: tmpt ni kat Kota Damansara..dekat Giant, sebelah sekinchan ikan bakar...

nurkass: bukan dlm Giant, sebelum sampai Giant, akan lalu sini dulu...exit Kota Damansara tau..

Anisa Hang Tuah said...

sedap!!
umpphhh

Softtouch [Hanim] said...

wahida try yer?sedapkan...tulah kalu yg mkn durian tu mmg rugi...sy pun suka ice room...

ab@h_Izz said...

alamak..takde kat sini, menarik tertarik memang debomm..

nnt balik subang akan turun sana...nak try

FATIN MRAZ said...

salam ziarah 2011,

nyum2.. pics lam n3 nih buat sy lapar.. seb bek da dekat lunch time nih.. hehee
;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

a'a laa nampak ceroi or cair kuah asam pedas dia

pergghh ape tu??? aku nak g cube gakla....

Ogy said...

salam ziarah...lawalah blog ni..gambar2 pun menarik....
hati dh tertarik..apalagi..followw lah... :)

amirah said...

suka yg tropical fruit tu..dah terbayang dah kesdapannya..hehe

sisdee said...

masyaallah semua cam sedap jek (dessert dah pasti) hahahahahh..

makdara TERdiva said...

waaaaaa..nak durian tempura tu!

zati said...

zati tak pernah pergi ice room *agak kesian di situ haha*, btw meleleh tengok ais krim tu, zati penggemar aiskrim muehehe

My MiRa said...

aiskrim tu buat saya tergoda...sedapnyer...

sala kenal..")

Ika Razak said...

saya suke makan durian gak..

athirah said...

sdapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee

athirah said...

sdapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee

Muslimah Kota Cinta said...

wahid,
x sempat2 nak jejak ice room..pasal area melepak xde la ice room tu
huhuhu

en_me said...

sodappnyerr makk..

HonEyBuNNy said...

wah...ila pun kena cuba neh...mmg sedapp...

mrsharis said...

ya ampunnnnn...kejamnyer ko wahidah. Len kali ajak aku & kawan2 lain kalu nak g..=D

Btw, aritu sembang ngan salim..nk buat family trip. Mesti best & meriah kan sbb dulu takde anak lagi. Skng ni semua dh ada anak..bersusun lak tu..

Just Call Me Bitt said...

yummmeeeyyyy...sedapnya la hai...asam pedas dlm buluh erk...kena dating berdua gak kalau nak makan kat situ kalau tak mau la jadi bahan mainan buluh tu hehe

Ati Masrif said...

sedap2
lepas ni boleh cuba ice cream tu

kat nilai square ada..

TQ for the info!

Mrs.Eady said...

huwaaaaa....sedap nyer!aku ni pantang tgk entry mkn2 sure nk mkn jeeekkkk....

|| NaFiRaa || said...

fulammakkkkk.. durian tempura tuh memang menggiurkan~ ai nih hantu durian..sedapnye!!!

kak Erna said...

wahida..pandai kempen nih..buat akak tak sabar2 nak kesana..

Raji berkata said...

woahhhh sedap2 blaka >.<
durian tempura dgn cekelat lagi tu
owh mmg sdp owhhh rupanya

eh asam pedas tu letak dlm apa eh?

sweetsal said...

akak pernah jugak gi ice room kt bangi, memang sedap pun, akak pelik jugak tgk spoon dia yg panjang giler..hehe

sweetsal said...

akak dh follo semlm..sini xde shoutbox ke?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Wahidah , yang lain best.tapi yg tak boleh belah, asam tumis cair cam air mata.tak kick kan.

Ermayum said...

pernah nampak ice room ingat cam baskin robin jual ice cream ja hehe rupanya nasi pun ada

wahida said...

raji: tu bekas buluh, bro...

sweetsal: sis, saya belum terasa nak letak shoutbox lagi..x tau lah kalau esok lusa..hehehe...

sekamar rindu said...

salam..

semua menu2 yg best2

Aqila Safuan said...

wahhhhhhhhhhhhhh!! sedapnyee!! jeles3!

kukukata.blogspot.com said...

nyum3my sedap giler.... i follow ur blog....=)

nur aisya humaira said...

wow2,sedapp nye...:)

My Special Mall said...

alamak, aiskrim! mmg tak tahan. lauk plaks datang dlm buluh, eksotik!

dah susun wall stickers ikut category, so senang skit ler nak pilih, utk kids pun ada gaks

aqish basir said...

betul2..ice room mg semua best
ais krim dia peghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

Arizakiah said...

Persembahan hidangan yang mengiurkan...lagi pulak dipersembahkan oleh ida..lagi mendebarkan...
Syoknya jalan berdua...

wida said...

sedapnya..yum yum

ahsfantasy24 said...

bagun pagi2 dgn klaparan
trbkak lak page yg lazat2..

oh tidak..!
^^m

kasihredha said...

salam kenal
nice blog
dah follow dan akan terus follow Insyallah

LinRosLy said...

Salam Kenal...
Tkasih Singgah Di Blog Kak Lin...Kak Lin Dah Follow...

whitecappuccino said...

salam..singgah di sini...sedap2nyer makanan ni..ice cream! hmmmm! shedapppnyer!!!! :)

-[miracle]- said...

woahh ! sedapnye. lapa plak =='

whitecappuccino said...

Salam sis! ok akak da follow :)..nak gi beli ice cream nak wat banana split..terliur nengok ice cream kat sini hehe..

cikceriacorner said...

salam..akak..bestnye..lapau la plak

miss Fyqa said...

wahh kak, nampak cam sedap.. blanje buleh tak?
hehe

PReDicToR said...

terliur...nmpak sedap...nak tropikal mix fruit tu...huhu

kayzie said...

shedappppnye eskem tuh..mnyelerakan..

mR.sYaH said...

mmg xleh makan durian..hurm.. xpe2 aiskrim byk perisakan.. nk makan aiskrim coklat.. hehe..

TiKa LEh said...

ingtkan tomyam..mmg sgt cair..heheh..
apa2 pun aiskrim tu mmg meliurkan sy...wawawa...

Amy Syaquena said...

Thanks for the info..

p/s:Hai baru hari nie amy dapat singgah blog kawan-kawan, sihat ke? thanks ye coz sudi singgah sinar raudah dan komen.. happy weekends..

Shaheila Malek said...

kenyang tgk blog ni ^^

Gentleman Frog said...

salam,

asam pedas dlm buluh?!

SOS CAP CICAK

along said...

best nyer ais krim....i like..:)but asam pedas tu...ermmm...tengok warne pun tak menarik...zzzzz

sahromnasrudin said...

nak aiskrim tue huhuhuh

Cik Jue said...

cantik aje bekas tu kan..

rieyana ynn said...

bekas jew santikkk..kahkahkah...;d