nuffnang advert

Wednesday, August 8, 2018

kekalahan bersejarah

Assalamualaikum semua...

uollss ingat lagi tak tarikh keramat 9/5/18 ni...
giler la...i rasa i tak boleh lupa kot tarikh ni...
sejarah yang akan dikenang sampai bila2...
walaupun dibuat pada hari rabu,
tetap ramai yang keluar mengundi...
tetap ramai yang balik kampung...
terbaekkk...

check kat website spr details utk mengundi...

hari yang dinantikan telah tiba...
i mengundi kat SMK Bandar Tasik Puteri...
i bagi hubby gi ngundi dulu...
dia sebelum kul 8 pagi dah tercegat kat depan gate...
lepas dia balik, i pulak kuar mengundi..
kami gilir2 sbb tak kuasa nak angkut semua anak2...
kesian kang dorang penat nak kena tunggu...

i beratur dua jam setengah okeyyy...
nasib baik tak bawak anak2...
kalau tak mmg kesian la kat budak2 tu...dah la panas...
untung la sapa2 yg mengundi tu sekejap je...
ada member2 i kat tempat lain, sampai2 je dah boleh terus buang undi...
mmg rezeki...

jumpa jiran i...asalnya kawan blogger...
sekali rupanya kami berjiran...hahaha...
dan skrg dah jadi Geng Pelangi pun kami...
Geng Pelangi ni dulu semua asalnya blogger2...
tapi kami masing2 dah tak berapa nak aktif blog dah...huhu...
anyway, hai kak elly! nak tanya ni, kak elly undi sapa? hahaha...

menyempat jugak kami bergambar sesama...
padahal org tgh ramai q ni...
siap mintak orang depan i amekkan gambar kami...kahkahkah...

tu dia....
makin dekat nak buang undi makin berdebar...
hahaha...

done!
Alhamdulillah selesai tunaikan tanggungjawab...
bangga dapat menjadi sebahagian yang keluar mengundi kali ni...
dakwat kat jari tu dua bulan baru hilang tau..hahaha...

serius i meluat kat artis duk pung pang pung pang cakap pasal mengundi...
hujung2 ko pun tak keluar mengundi rupanya...hampeh!!
itu namanya cakap tak serupa bikin...grrrrr....

benda 5 tahun sekali apa salahnya kita tunaikan tanggungjawab kita...
berpanas berpeluh berhujan sekalipun,
masa ini lah kita nak suarakan hak kita...
unless la kalau benar2 ada 'keuzuran'...
so, next time kalau kita diberi nafas lagi untuk mengundi,
moh la kita ye...
takmo ngelat tau!


anyway, tahniah Tun M n team!

10 comments:

mama tisya said...

pi ngundi kalini penuh debaran..xsama mcm 5thn sudah hehe...kita pn xsempat lg update entry psl p ngundi..tgk la esok kalo sempat hehe..esok genap 3 bln ...jari yg dicelop maish ada lg dakwatnya...hehe

dear anies said...

ms PRK kt sg bsr dulu mengundi kt sn kan?

dear anies said...

p/s dakwat dah hlg ke belum? kee dah hntr ke muzium? hahaha

HeNRieTTa JoSe said...

alhamdulillah rietta mengundi langsung x q, smpai je trus masuk dan mengundi...cumanya jalan sesak ambil masa sangat lama utk sampai tempat mengundi....

Ann Ishak said...

psttt, ngundi ape...menang ke kaloh :D

wahida said...

dear anies: haah, pandai u, dulu i mengundi kat Sg. Besar, now dah tukar tempat...lebih mudah..hehe...anyway, dakwat di jari dah lama hilang dah sis..haha..

ann ishak: of coz la menang...muahahaha...

Norhayati Mohd Isa said...

Dah 100 hari wa..
Elok lah up entri­čść

Akak sekarang pun dah lemau blog tu..
Sian blog akak yg tuannya sibuk selalu..

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...negara kita tetap aman... :)

Anonymous said...

SAlam kak Wahida,

hai kak Wahida..saya Faradia..pengikut blog akak..tips untuk 5 tahun akan datang...hheehehhe.... bawa anak kecik..keutamaan akan diberikan kepada ibubapa yang membawa anak kecik, warga emas yang duduk wheelchair dan OKU..and yes..memang menyampah artis picisan yang gebang je lebih..tapi tak turun..even orang2 tua yang sakit2 pun sanggup turun pergi mengundi..ada di tempat saya, OKU sama2 beratur untuk mengundi..


-Faradia-

ain.ya.nun. said...

Yang bab retis tu, lepas mengundi, kalau ada drama, nampak jari ada ink, mesti cakap, baguss. Artis pergi mengundi =)