nuffnang advert

Friday, August 3, 2018

bersila & berjemaah

Assalamualaikum semua...

sori la nak update masa berbuka bulan Ramadhan hari tu...
aci kan...hahaha..

korang kalau balik rumah nenek korang mcm ni tak?
makan berjemaah mcm ni...
adik beradik mak i ramai...
ada 12 org semuanya...
so bayangkan la berapa ramai pulak cucu dan cicit nenek i ada...
tapi masa ni bukan la semua adik beradik mak balik...
daripada 12 tu rasanya ada 8 family yg balik...

setengah daripada kami...
sebenarnya ada ramai lagi...
kat dapur pun ada lagi umat..haha...
lauk pun tak yah cakap la...
kemain banyak...

kadang kat rumah nenek i ni,
tak yah tunggu bulan ramadhan pun,
kalau ramai yg balik,
mcm ni jugak la...
kami akan bentang suratkhabar makan kat bawah ramai2...
serius la makan ramai2 mcm ni mmg bahaya,
bahaya bukan sebab apa, sebab meriah dan kemain selera!
bertambah nasi oiii, hahaha...

10 comments:

dear anies said...

sbb tu x leh selalu berkumpul...nak mengunyah je nnt... kalau dah mengunyah payah nk benti... yg lg 1 payah nk benti dah bersembang hahahahahaah

mama tisya said...

mmg blk kampung gombak umh mak bulan puasa mmg mkn bersila camni rmi2..meriah...smp ada page kt fb cilok gmbr kami ltk kt page depa psl mkn rmi2 tu la

Kakcik Nur said...

Seronoknya sesekali berkumpul ramai-ramai makan bersama. Tapi mesti ada yang mengelat bila tiba bab mengemas...hehehe

Ann Ishak said...

selalu jadi macam ni, kadang2 tu tak sedar dah bertambah2 nasi :D

aisyah elsa said...

seronok kumpul ramai ramai macamni tapi jenuh jugaklah nak basuh pinggan, nak kemas semua tu

Inani Hazwani said...

Serius best makan ramai ramai macam ni. Selalu bila balik kampung lah merasa nak makan bersila kann.

ain.ya.nun. said...

yeahhhh, makan bersila lah baru nikmat

Rapunzel Cikilolo said...

lauk goreng - goreng pun jadi nikmat kan.

HeNRieTTa JoSe said...

meriahnya....mcm mcm jenis lauk....

ewanthology said...

dah tak mcm ni skrg..jarang dapat berkumpul bersama, selalu balik minggu lain lain .. hehe