nuffnang advert

Thursday, August 17, 2017

sedapnya semua seafood di E&O Kari Kepala Ikan ni!

Assalamualaikum semua...

kali ni nak update makan2 seafood pulak...
mmg makan kat sini a bit pricey sikit,
tapi kalau makan beramai2 tak lah terasa sangat nak kena bayar tu...

ok lah, kali ni kami makan kat satu restoran seafood sedap...
kat Taman Wahyu, Batu Caves...
restoran ni member aku si Yan tu yang recommend...
dia cakap dia biasa makan kat situ...
so, kali ni dia bawak kami pulak makan kat sana...

kami berempat sampai dulu...
sementara tunggu lagi dua orang sampai...
Aton n DD lambat sangat, kami bergambo dulu la ye...

sebelum sampai sini, Yan dah booking dulu...
dan kami pilih tempat makan bahagian dalam, yang ada ekon...
sejuk sikittt...heheh...

kat sini signature dish dia adalah kari kepala ikan...
kiranya kalau datang sini, mmg wajib kena order menu ni la...
pastu dia ada 3 jenis ikan je...
korang boleh pilih sama ada nak ikan merah, jenahak atau ikan apa ntah satu lagi...
tapi kami pilih ikan merah la...
ikan dia fresh dan besar okeyyyy...
kami tak habis makan kat situ...
siap tapau bawak balik..
jadik habuan kat aku la kepala ikan tu,
sebab kawan2 aku ni tak makan kepala ikan...
dorang reti makan bahagian isi je...ntah apa2 kan dorang tu...hahaha...
aku pulak kalau kepala ikan tu siap makan mata dia sekali tau...
isi kat pipi ikan tu aku korek2 lagi...hehe...

harga kepala ikan merah ni rm80...
perghhhh terus rasa macam kami ni anak2 dato'...hahaha..
makan kemain mahal lagiiii...adoiiii...
sesekali dapat gaji boleh la mcm ni...
reward diri sendiri...
nak selalu mkn mcm ni, mmg pitammm..

 ada yang order air kelapa...termasuk aku...

sotong goreng tepung...
sotong dia kemain gemukkk okeyyy...
besar2...mmg puas makan...
sepinggan gini rm45...

ni pulak sayur kobis masak oyster rasanya...
tak tahu lah nak cakap, apesal ntah sayur ni sedap sangattt...
sayur terbaik dan lazat pernah aku rasa...
ditambah lagi dengan taburan garlic flake, ya ampunnnn....sedap giler!
sepinggan gini rm18...
amek kau, makan sayuq ja pun 18 hengget...

yang best makan kat sini sebab ko tak yah pening nak order macam2...
ko cakap je nak order sayur, mmg dia akan hantar sayur ni...
tak yah ko pening nak pilih kailan ke kangkung ke apa...
mmg dorang akan hantar kat korang kobis ni...heheh...
tapi percayalah, kalau korang peminat sayur,
korang pun akan cakap kobis oyster ni mmg lazat sekali!

bila makan kari wajib ada papadom...
baru win!
papadom sepinggan gini rm4.

complimentary...
sambal belacan...

ni udang lipan telur masin...
seriously, mmg sedap!
memang terbaekkkk...
dia dah siap buang kulit bagai korang tinggal makan je...
rasa dia wallahhhhh...
cukup rasa masin, manis, pedas dia tu...
mmg aku akan ajak laki n anak2 aku makan kat sini nnt...
nak bagi dorang rasa jugak kesedapan makan kat sini...
sepinggan gini rm35.
sama jugak masa nak order udang lipan ni...
korang ckp je nak udang lipan, mmg dia akan hantar udang lipan salted ni...

tu diaaaaaaa....menu jumaat kami...
meriah kan...
aku up pic ni kat IG...
ramai pulak kawan2 ofis aku tanya kami makan kat mana...
sebab nampak sedap semua menu...
aku pun apa lagi bagitau la...
dan aku jamin korang akan puas hati makan kat sini...
service laju, menu pun sedap2...

#gengmakan16
masing2 makin gemuk sebab masing2 pun suka makan...
masing2 suka masak...
ada yang expert bab dessert, ada yang expert bab masakan melayu,
ada yang expert ayam golek, ada yang expert kari keling,
ada yang expert mushroom soup sedap kalah pizza hut...
kawan2 aku ni rajin masak pastu rajin bawak makanan sedap2 pi ofis...
mana tak aku makin gemukkkkkk...stressss...hahaha...

 ok lah, kalau korang nak makan kat sini, mmg aku recommend!

ni details dia:

E&O Kari Kepala Ikan,
40-42, Jalan Sibu 8,
Taman Wahyu, Batu 6, Jalan Ipoh,
68100 Kuala Lumpur.
03- 6257 2932 / 03- 6257 8615
operation hour: 7.30 pagi hingga 5.30 petang sahaja

12 comments:

Ucing said...

nyum..makan sedap (^_^).

Ann Ishak said...

rupa bentuk makanannya memang nampak sedap :)

farhanna jafri said...

tak tahu pulak area taman wahyu ni ada makanan sedap! Nak cuba lah nanti. anyway, singgah sini jadi pembaca baru blog ni :D

ain.ya.nun. said...

lapar lapar lapar

Amanda Suria said...

Lapar balik perut aku tegok entry ko ni nok...argh.,..sesekali makan sedap macam ni...walla.....

Mommy Cici said...

mak aihh menggoda benau kari kepala ikan dia. harga boleh tahan lah. kepala ikan mmg mahal kan

Rapunzel Cikilolo said...

sedapnya lah...

aku suka makan kari keling tapi masak salunya fail lah.

hehe.

Kakcik Nur said...

Mak kalau dapat kepala ikan yang besar-besar ni, memang maka akan 'aim' matanya... :)

ewanthology said...

sotong goreng tepung tu... ermmmm

sha said...

tengok gambar pun dah berselera :-)

mawar_berduri said...

wow....telan ailio tengok makanan dia..nyumss...

dear anies said...

semuanya nmpk seda[ sesedap harganya ;-)

p/s acu try mkn kt sini sehari sblm gaji hahahahaha