nuffnang advert

Wednesday, May 17, 2017

anugerah di bulan Mei

Assalamualaikum semua....

ok, rasa2nya roh rajin update blog dah mula tiba...hahaha...
nak citer ni aku dapat dua orang anak buah bulan Mei ni...
Ya Allah, rasa happy sangat okeyyyy...
orang lain yang dapat anak, aku yang over..kahkah..
dapat dua baby girl dalam bulan ni...
sorang anak adik ipar, dan sorang lagi anak adik aku..

ha...ni adik ipar aku, Nurul nama dia..
baby baru lahir ni anak ketiga dia...
anak sulung dia dah 5 tahun dah..kakak Chinta nama dia..

holloh holloh best betul jadik baby kan...
boleh tidur je...
eiiii comel sangat...tak puas cium2 baby masa visit hari tu...

ni la family Nurul...
Nurul ni adik hubby yang bongsu...
welcome to the club #makanaktiga

 balik keje, berdesup pi tengok baby kat sepital..

rambut kemain lebat...
mata kemain bulat...
awat berkerut ni Cahaya oiii...

nama saya Cahaya Khayra Camelia...
amacam, macam nama retis tak? hahahaha...


ok, selang 4 hari lepas dapat Cahaya, aku dapat sorang lagi anak buah...
kali ni anak adik aku pulak...
anak Dik Emy...

ni pic masa baru lahir...
alahai...memang sebijik la muka Dik Emy masa kecik dulu...

ni masa aku visit baby kat rumah dia...
memanjang tido je...
aku kejut dia supaya bangun pun, dia kemain sedap betul tido...
sampai sudah aku tak dapat tengok dia bukak mata....
eiiii geram betul!

ni anak kedua Dik Emy...
sebelum ni kakak dia, aku panggil Cik Pia dah berumur 2 tahun dah pun...

nama saya Qaseeh Nur Syafira...
berat saya masa lahir 3.02 kg.

haaaa...ada pun pic bukak mata...
ni pun tunggu Dik Emy yang wasap...
comel kan? rindu sangat ngan budak kecik ni..
mak aku tak yah cakap la, kemain seronok dia sekarang dua org dah cucu perempuan dia...


anyway, tahniah pada Nurul n Ayie, Dik Emy n Farini.
selamat berpantang untuk Nurul dan Farini...
untuk Ayie n Dik Emy, sila ringan2kan tulang bantu wife mana yang patut ok..
anak dah makin bertambah dan tanggungjawab pun makin besar...

seronok la kami raya tahun ni sambut dengan baby baru...
tahun ni maklong ada Cahaya n Syafira...
Alhamdulillah, tq Allah untuk anugerah ini.
Syaaban yang penuh rahmat.

13 comments:

Fiza Rahman said...

Tahniah.. Dapat anak buat baru. Best jer nengok baby, Rasa macam nak baby lagi.. erkkk... hahaha....

norhidana miswan said...

tahniah kak dpt anak buah baru... comei2 lak tu... geram rasa

msti tak puas rsa dpt cium bby baru lahir ni kan

Mommy Cici said...

tahniah dapat anak buah ye. raya nanti meriah lah tu . :D

mama tisya said...

dpt bau baby best

aryan azra said...

comelnya Cahaya dan Syafira

ain.ya.nun. said...

Agak-agak, sama tak besday dengan acik Ain, 12 Mei? Haha.
Tahniah Maklong Wahida!

wahida said...

ain.ya.nun: hahaha...tak sama la nok...sorang 4hb, sorang lagi 8hb...ekekek...

ZULHILMI TEMPOYAK said...

Alhamdulillahhh.. mmg hadiah terindah sgt ni... Subhannallah.. :')

Inani Hazwani said...

Comelnya :)

Nisa said...

MashaAllah, they are both so cute! Aren't babies? :D

hanim said...

wanginya bau baby....rindu plak nak ada bbb..heheheh tahniah wahida dpt anak buah baru

dear anies said...

wahhh bertambah meriah laaa keluargad ua pihak ya raya ni.... maka secara x langsung bertambah jg duit raya yg kena hulur ;-)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alolololo...why so cute? why? why ? welcome to the world dear cute baby...