nuffnang advert

Tuesday, April 18, 2017

beronok2 di Gold Coast, Melaka

Assalamualaikum semua...

moh la sambung entry jenjalan Gold Coast, Melaka...
konsep kat sini semuanya pun apartment...
ada apartment namanya Cheng Ho, Hang Li Po...
macam2 nama la...banyak apartment kat sini...

ok dah sampai...
aku lupa pulak nak snap pic apartment...

waktu check in, masa ni dah kul 2.45 ptg...
tgh sesak orang nak check in waktu ni...
ramai betul..aku tgk receptionist sampai tak cukup tangan...huhu...
ramai masa ni aku dengar bilik dorang tak siap lagi..
walaupun jam hampir pukul 3 ptg dah waktu tu...
kalau pihak hotel boleh sediakan welcome drink pun ok,
takde lah orang bengang sangat bilik dorang tak siap kan...
ye lah, pukul 3 mmg patut guest dah boleh masuk bilik...
tapi ni bilik tak siap lagi...hrmmmmm...
kena improve lagi service...
tapi Alhamdulillah, bilik kami mmg dah ready...
bilik aku adalah apartment satu bilik...
memang ini satu2nya bilik yang kosong masa aku booking kat booking.com
dan kalau apartment satu bilik ni valid utk 2 org saja themepark...
so, utk anak2, kami kena tambah tiket...
rm50 utk dua org kanak2...
untuk junior tak payah sebab dia kecik lagi...
tiket2 ni boleh pakai dari waktu check in sampai la esoknya nak check out...
waterpark dorang bukak sampai pukul 10 mlm okeyyy...
anak2 dengar macam tu, siap cakap mama, kitaorg nak mandi sampai pukul 10 malam!
amboiiii, memang tak dapat la...
sampai pukul 7 je...pastu naik! hahaha...

mana lah junior tu tak menyempat2 nak terjah pool...
kat lobby dah nampak waterpark...
mengamuk2 dia tak sabar terjun kolam...
sabar la nak oiii, ramai orang ni...kita check in dulu okeyyy...

apartment kami...kat hall takde ekon...ada kipas je...
kat bilik baru ada ekon...huhu...
sebenarnya kan,
apartment yang kami dapat ni adalah apartment 3 bilik, 2 bilik air...
dia cuma bukak satu bilik je...lagi 2 bilik dorang kunci...
agaknya apartment yang satu bilik dah fully booked...
tu yg dpt apartment 3 bilik ni...
hrmmm...apa2 je la...

agak besar apartment ni...
selesa...

kitchen...
jangan ingat ada pinggan mangkuk ke apa ke ye...
memang takdeeee...
dah la peti sejuk tu ada bau...
choiiii...

nak tido 5 beranak kat katil macam ni mmg tak selesa lah...
macam biasa, kami akan bawak tilam dan bantal kami sendiri...
puas hatiii...

bilik pun besar...

ni dia budak yang direward...
sebab result UPKK dapat 7A, mama dah janji nak bawak dia kat sini...
suka lah dia...

main ombak dulu...

abang yang direward, kami semua dapat tempiasnya...heheh...

waterpark...
nampak kecik tapi ada gelongsor besar 4 bijik okeyyy...

ada gelongsor kuning, merah, biru, hijau...
puas la anak aku tu main semua gelongsor2 tu...

nama pun cuti sekolah kan...
agak pack waterpark masa ni..

aku paling suka bila air dalam baldi besar penuh...
memang aku suka part dia jatuhkan air tu..
memang aku tunggu saat tu...
syokkkkk sangattttt...hahahaha...

ada macam2 mainan gak la...
budak2 suka la...

ha...nampak tu...
laki aku ngan junior kat gelongsor kuning tu...
abang ngan adik kat belakang daddy dorang...

awat senget turun tu daddy oiii...

sebelum turun kolam...kita selfie dulu seketul dua...hehe..

abang ngan adik main jongkang jongkit pulak...
tak banyak sangat pic aku amek...sebab aku pun nak terjun kolam gak...
ni pun sebenarnya ada lagi area jacuzzi dan air pancut yang aku tak snap pic..
gasak situ...mama dah tak sabar nak mandi dah ni...hahahaha...
matilaaaa dah macam budak2 dah aku ni...

ni pulak dinner kami...
plan asal nak keluar makan cari asam pedas ke apa ke...
pastu nak singgah umah adik ipar aku kat Cheng tu...
tapi mata aku merah tak tau la pasal apa...
maybe sebab lens aku tu kot...
mata aku merah dan berair sampai tak boleh nak bukak mata...
dah tanggal lens pun tetap la mata aku teruk macam tu...
sudahnya, kami tak keluar ke mana2..
laki aku tapau nasi goreng je...
pastu beli maggi in cup jugak...
maggi in cup itu wajib okeyyy...
kalau pergi mana2 trip, mmg wajib beli maggi in cup...
baru lah feeling travel...ekekek...

si junior sekarang pun amek gambar dah macam abang2 dia...
gaya yang sama...hahaha...
esoknya, kami breakfast kat luar...
mmg kami dapat voucher breakfast untuk dua orang...
tapi orang coffee house hotel kemain strict nak mampus...
kot la lepas bagi masuk anak2 makan sekali...
sebab mostly kat hotel2 lain, relax je boleh lepaskan anak2 makan sekali...
alahaiiii...anak2 aku tu dah la tak kuat makan...
especially si adik tu...
boleh budak coffee house suruh bayar rm20 per child...
dua orang anak aku dah kena rm40 okeyyy...
hahaha..memang tak la...
baik la kami carik breakfast kat luar je...
lagi pun si abang ngan si adik sebelum tu dah bising takmo makan berat2...
dorang nak makan roti boom je...
so, mmg makan kat luar je la jawabnya...
tak kuasa kami nak bayar mahal2 semata2 hanya untuk breakfast...

anak2 makan roti boom..
mama lapar nasi lemak ayam goreng...heheh...
total kami makan anak beranak pagi tu tak sampai pun rm12..
ha....kan jimat tu...

sebelum check out, macam biasa anak2 akan terjun pool lagi sampai lebam...
breakfast pun laju2 sebab tak sabar nak berendam...hadoiii la anak2...
moh guling2 jap atas katil...
mama nak amek gambo...heheh...

yang tengah tu sangat la cheeky...

sumpah sayang anak2 mama ni...

holloh holloh...

dah puas berendam bersuka ria kat pool,
jom check out...
sebelum balik, kami singgah pekena coconut shake Batu Berendam...
kami pernah rasa coconut shake kat sini sebelum ni...
sebelum ni rasa dia biasa2 je...
tapi kali ni kami datang macam sedap pulak...hahahah...

kat coconut shake batu berendam tu ada jual macam2 makanan jugak...
pilih je apa nak, semua ada...huhu...
kami anak beranak sepakat pilih nasi ayam...
boleh tahan sedap jugak nasi ayam kat sini...


begitulah serba sikit coretan kami ke Gold Coast, Melaka...
kalau tanya aku, biasa2 je la hotel ni...
banyak yang aku tak puas hati sebenarnya...
tapi kalau tanya anak2, memang dorang jawab besttttt...
hrmmmmm...tak kisah la...yang penting dorang hepi kan...

19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

Kakcik Nur said...

Beronok-ronok betul terutamanya anak-anak... :)

norhidana miswan said...

ayoooo punya lah ramai yg menanti giliran ye kak....

kul 3 tak dpt msk blik lg ptt lah ramai yg tak puas hati

mmg luas apartment ko dpt tu, nmpak ruang tamu tu pun dh tau...

geram nengok aksi si junior tu, comei sgt... geram rasa acik jumpa nk cubit2 dia


bdk2 nih tau nya nk main air je, msti sampai kecut2 jari kaki n tgn tuh heheheh...

dear anies said...

memula dulu best tp bla da pemes ni ada je yg x kena dgn hotel ni... x pe yg penting anak2 happy... kann...

erny firdaus said...

yerrrr...maggi tu wajib kan.... samalah kita pun, kalau travel, tetap gak nak bwk stok maggi... tapi memang ramai betul orang....

ucing said...

syok dan seronok tempat ini.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

akubiomed said...

Ini main air sampai tak ingat. Selagi tidak kecut jari selagi itu tidak keluar dari kolam air.

Azian Elias said...

Besar bilik dia ye..
kalau reramai memang puas hati kan.

sedapnya tgk nasi lomak dia tu.

Inani Hazwani said...

Seronoknya main air. Heheh :)

LYAfrina said...

Bestnya...msti anak happy sgt tu... Ada jgk baca psl gold coast melaka ni.. Mana best dgn y morib tu ye?

Emarieys said...

memang best ke gold coast melaka ni..mandi pool dia best..tapi lantai agak licin..masa pergi dulu, seriau tgk budak-budak berlari pastu jatuh..

HeNRieTTa JoSe said...

wah seronoknye....

Rapunzel Cikilolo said...

huhuhu.

tak kesah la cuti kt mana pun, asal satu family mesti 'have fun' punya kan...

Bunda_nora said...

wah sukelah tu sibujang tu dapat reward yer... tahniah2 nanti teruskan kecemerlangan ...insyaAllah dapat reward yang lebih bagus lagi.

hasnidar Ramlyy said...

tahniah abang ..hebat tu..
seronok.bercuti di.melaka

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

seronok bila bercuti dgn family kan...salam perkenalan dan follow awak ya

ewanthology said...

kalau anak happy, insyaAllah parent pun happy.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comelnya si junior ti pose camtu .....tempat mandi manda ni kalau ada budak-budak mmg happy la diorang ....