nuffnang advert

Tuesday, March 7, 2017

Vivo Pizza & Panini, Berjaya Times Square

Assalamualaikum semua...

baru2 ni aku ngan ofismate, Eqa keluar makan kat Berjaya Times Square...
ada benda kami cari kat sana sebenarnya...
tapi barang yang kami carik tu takde pulak...grrr...
apa lagi, jenjalan perabih duit kat sana,
pastu macam biasa, kita pi carik makan la...
kami mmg dah plan nak makan kat Vivo Pizza ni...
kami first time makan kat sini...so, kita tengok sedap ke idok...

dah makan separuh baru ingat nak amek gambo...
cendawan pun tinggal seketul ni je...kehkeh...
mushroom soup paling tak sedap pernah aku rasa...hahaha...
Eqa buat mushroom soup lagi sedap kan Eqa kan..
semangkuk ni rm6.90

aku order green tea latte, rm9.90
Eqa pulak order Sunrise Splendour, rm9.90
air dua2 ni sedap, cuma green tea mula2 rasa payau semacam,
tapi lama2 lepas tu ok je rasa dia...

dah tempat ni terkenal ngan pizza dan panini dia,
wajiblah kita try panini dorang ni kan...
aku order tuna panini sebenarnya, tapi alih2 sampai panini fish fillet ni...
eh, nampak sedap pulak...
tu yang amek gambo jugak tu...kehkeh...

yang ni Eqa order...
baked meatball spaghetti..rm22.90
biasa2 je rasa dia...huhu...

yang ni baru betul aku punya order, spicy tuna panini...rm16.50
nampak biasa je kan, tapi sedapppppp sangatttt wehhhh...
panini ni dah sejuk pun tetap sedapppp sangattt...
roti dia tu aku pilih parmesan oregano...
dap dap dap...

ni diaaaaaa...
pizza tersedapppp...kami order saiz kecik je..
sebab dua orang je yang makan pun...
suka giler pizza kat sini, crust dia nipis, topping dia kemain lazat..
yang ni kami pilih 'chef's favourite'...
gabungan chicken chunks, chicken strips, beef pepperoni, sausage, pineapple...
ya Allah sumpah lazat!!
rasa menyesal pulak order saiz kecik je...huhu...

selain order spagetti, Eqa order jugak crispy chicken panini ni...
tapi yang ni dia tapau bawak balik...
dah reheat pun tetap sedap tauuu...
so, senang cakap, kalau makan kat Vivo ni,
korang order pizza atau panini dia je...
lain2 menu pada kami biasa2 je...
lepas ni kami boleh order pizza Vivo ni thru online je...
Food Panda boleh hantar...yeayyyy...

17 comments:

ucing said...

wow seronok nya makanan tu (^_^).

LYAfrina said...

Panini tu mcm burger la kan.. Ehh..jakun plok kt..hehe.. Nmpk menarik smua menu dia.. Tang pizza tu mmg nmpk sedap sbb nipis2 garing je nmpk roti dia..

wahida said...

lyafrina: panini tu ala2 subway dear...hehe...

Inani Hazwani said...

Terliurnyaaa tengok pizza tu. Haha. Nanti boleh lah lepak dekat sini

mama tisya said...

pernh 2x mkn kt vivo...aritu geng order pizza tp xsempat try..next time bole try la samada pizza or panini

norhidana miswan said...

aduh terlapo lg nengok panini ngn piza tuh...

nmpak merah2 kt tangan tuh, msti korang try lisetik eeeee....

amirah said...

terliurrrrr....adehh

Mommy Cici said...

selalu lalu tapi tak pernah makan situ lagi.

hahaha ingatkan mushroom sup paling sedap >,< salah baca

makchaq said...

Makchaq kalau pizza setakat pizza hut & dominos ja pernah makan... tengok ni macam teringin pulak nak makan pizza..

idzwa kamaruddin said...

aduhhh craving nyerrr!!!

Azian Elias said...

kalau tak makan kat Vivo, Empire semalam..
tup2 masuk stuffy , terus pegi tempat lain.

CaDLyNN said...

layan makan kt vivo tahun lepas mase jage project kt kulai.
haha..kalo tak lalu je....pizza die sedap

Akak Kembang said...

adoiii...ko sja goda tau ...sedapnya yaamat

m.u.l.a.n said...

Fuuuuhhhhh meleleh tgk semua makanan ni..

dear anies said...

nmpk sedap...kena try jg laaa pizza tu... brape RM?

wpn selalu gi berjaya times square ni tp ntah knape x de hati nk sggh hehehhe

Siqah Hussin said...

Pizza tue nampak sedap! Hehe. And Siqah nampak Hokkaido Cheese Tart! Suka suka! :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi makan sampai ke times square nun disana pastu makan lazat pulak tu ? paling geram nampak Hokkaido tu dapnyaaa