nuffnang advert

Tuesday, February 28, 2017

Hokkaido Baked Cheese Tart: cheese, chocolate, durian

Assalamualaikum semua...

blog My All muncul lagiii...yeehaaaa..
terkejut tak? terkejut tak? ekekek...
macam biasa, update ikut mood...

tengok ni ha...Hokkaido Baked Cheese Tart ni dah lama aku makan...
baru nak upload kat blog...
tapi kat IG lama update dah...

ni aku beli masa bulan 12 tahun lepas...
haaaa, nampak tak? tahun lepas punya citer baru nak habaq mai kat ampa...
ekekek...
masa tu sana sini orang update pasal hokkaido cheese tart ni kan...
sedap bebenor ke?
terus aku mintak laki aku pi beli kat Sogo sana nun...
dah namanya aku ni kan tegar sangat dengan cheese....
wajiblah mencuba...
satu kotak macam ni ada 6 bijik...
buy 5 free 1 gitu...
rm29 utk 6 ketul ni...
laki aku beli 4 ketul cheese, 2 coklat..
errmmmm sedappppp...
yang cheese sedap, yang coklat pun sedap...
padahal aku ni bukan suka coklat sangat...tapi yang ni aku suka pulak...
yang cheese dan coklat ni aku suka makan terus je...
tak yah masuk peti ke atau reheat ke...
tapi aku tak gemar sangat la crust dia tu, agak tebal pada aku...

ermmmm dapnyaaa...
nak beli selalu memang tak la...
mahal kot...hahahaha...baiklah makan nasi lagi kenyang gitu...
sesekali teringin boleh la...

Jumaat baru ni aku ngan ofismate aku, Eqa pi lunch kat Berjaya Times Square...
eqa nak beli hokkaido ni...
so, aku pun tumpang sekaki beli jugak la...
tapi kali ni aku try perisa durian pulak...

kebetulan malam Jumaat hari tu, kami anak beranak balik kampung...
balik Senawang...
so, bawak sekali cheese tart durian ni..
mak mertua aku suka...abah pun sama...dorang cakap sedap...
memang sedap pun...
tapi yang perisa durian ni aku prefer kalau masuk peti sejuk...
makan sejuk2 lagi best kot...
pastu kemain wangi dengan bau durian...arghhh sedapnyaaaa...
kan best kalau crust dia tu dia buat nipis sikit, lagi feel kot...huhu...


ok lah, dah rasa ketiga2 flavor puas hati la dah...
takde la aku meroyan bila tengok orang duk post kat IG...hahaha...

27 comments:

Inani Hazwani said...

Terliurnyaaa tengok. Hahah. Nanti nak cari jugaklah 😀

eima said...

kadang tu hari2 lalu depan booth hokaido ni ... sikit pun tak teringgin nk singgah hahahaha

ramai yg share sedap tp aku ni jenis pyh terpengaruh so buat tak tau dulu ..nanti dah teringin benor baru aku beli dan rasa

mama tisya said...

dh pernh mkn juga yg original and durian ..yg cjocolate tk try...tp tu la crustnye tebal....nanti try tokto secret crust nipis sodap tp rege mhl skit dr hokkaido...yg lg mahal pablo cheese tart hehe

idzwa kamaruddin said...

aku yang dekat ni pun tak dan pegi beli lagiii

dear anies said...

aritu nk try juga rs tp tgk mahal sgt trs x jd bli... hehehehe

Qhaifa Nur said...

Nmpk sedapnya wahida...ni dok teringat2 dahhh

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....sedapnye...xpernah rasa lagi....

Mya said...

betul wahida. crust tebal. kalau nipis lagi ok kot

Mrs Anna said...

nmpk sedap...tp bln teringin lagi nk beli hehe

tiga lalat said...

untunglah mkcik ade IG., hehe2

CaDLyNN said...

haha.samelah..
duk tgk org update kompom nak rase!

dah rase sekali ok dah lepas kempunan. hihi

saya suke yg ceklat! sedap.

yg durian..no no no..saya xreti mkn durian jadian.kihkih

Azian Elias said...

akak ada beli last month masa jenjalan dgn anak2 ke KLCC.
suka durian gak.
tapi mahai sgt kan.

Datin Ida DY said...

Kiter pun dh try mkn jgk. Beli kt Sogo jgk. Tiga2 flaver pun dh rasa. Mmg sedap tp x blh la nk pi beli hari2 kan. Jenuh. Hehe

+ e.z + said...

sedap weh...
ps: dah lupa kita ke? hu2

wahida said...

e.z: eh, mana ada lupa...rindu kat ko wehhh...nnt2 aku BW blog ko okeyy...tunggu tau!

- dieyana - said...

kita bru try yg biasa tu, itu pun beli sebiji-dua je, sesekali boleh la... ;-))

LYAfrina said...

Nampak sedapp ni.. Tp kak tau x..lya x pnh try skali lg merasa hokaido ni..

HeNRieTTa JoSe said...

PS : Pelajar emas tu pelajar tahun 1,4 tingkatan 1,4....ibu emas plak suri rumah bawah umur 60 tahun...

nuyui a.k.a miss YUI said...

tiga tiga dh rasa..plg suka cheese tu, kedua chco. hehe

Fiza Rahman said...

1st time rasa terus jatuh cinta. Sedap woihhh.

Ena said...

hehehe..

sama la ngan kita ni.. suka ena ngan cheese..

Saji.My said...

Memang tak sabar nak buat

Nguyễn Hoa said...

Quần áo bảo hộ lao động,
Giầy bảo hộ lao động ,
Mũ bảo hộ lao động,
Kính bảo hộ lao động,
Áo phản quang,
Áo phông đồng phục
vinhomes nguyễn trãi
chung cư vinhomes nguyễn trãi
chung cư vinhomes nguyễn trãi
vincom nguyễn trãi

Cik Rose said...

ramainya kenalan Rose yang updated tart ni.. nampak menyelerakan. bila nak boleh rasa ni. hikhik

Siqah Hussin said...

Sedap! Siqah first time rasa hari tu, terus jatuh hati. Hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haha rs macam nak meroyan nengok sbb tak pernah try lagi ..lalu tepi je ms kat Alamanda sbb laki x bagi beli mahal sgt katanya ....hahahhahaha

adianiez AIDA said...

cheese !!!! sedap!!!!
coklat pon hokey.