nuffnang advert

Wednesday, February 22, 2017

adik, BOK, Suraya Yasmin dan study group

Assalamualaikum semua...

malam tadi anak aku si adik tu tunjuk something kat aku...
aku tengah lipat kain masa tu...
tetiba dia hulur sekeping kertas...
'mama, ni jadual study group adik'

aku macam terpinga2...haaa?? study group??
baru darjah dua dah ada study group?

adik senyum je...
aku tanya lagi, siapa buat jadual ni?
kawan sekelas adik, nama dia Suraya Yasmin...

amboiiii kawan ko dik, kelasss nak buat study group bagai...
mama ko dulu darjah dua main pasir lagi dik...
tak pernah terfikir langsung nak study group...
study group pun tak tahu menatang apa tu...kahkahkah...

haaaaa...amek kau...study group satu jam setiap subjek okeyyy...
larat ke dik nak tumpu dua jam sekali harung...
rehat dia bagi 15 minit je pulak tu...wakakaka...

aku tanya lagi, nak buat kat mana study group ni dik?
kat rumah Suraya la...kat Jalan 2 ni je...
(kami duk Jalan 3)
pastu aku tanya lagi, berapa orang dalam study group ni?
ada 3 org je mama...
adik, Suraya dengan apa ntah nama budak pompuan sorang lagi tu...
(aku lupa nama dia)
dalam hati aku 'kemain ko ye dik, semua pompuan je ni'
ekekekek...

meh aku tulis balik...
kot2 korang tak faham...


BOK/MUS/MUSTAQEEM
Daripada: Aya
Kepada: Wan Bok

Bawa buku latihan sendiri.
Kalau seni bawa kertas A4/kertas lukisan

Mustaqeem tu aku faham la, tu mmg nama anak aku...
tapi BOK tu apa pulak?
so, aku tanya adik, BOK tu apa dik?
adik jawab apa tau...
BOK tu nama gelaran adik...
Suraya panggil adik dengan nama Bok...
BOK tu maksud dia Badan Orang Kurus...

wakakaka...berderai gelak aku malam tadi...
mentang2 anak aku kurus kering,
ko gelar dia Bok ye Suraya oiii...
macam2 la budak2 ni...
ada je idea dorang...

tapi aku respect la kat budak Suraya ni...
baru darjah dua dah ada inisiatif nak buat study group...
siap boleh buat jadual mcm ni dan boleh bagi arahan...
bakal cikgu budak ni...hehe...
nama pun sedap, Suraya Yasmin...

apa pun, kita tengok je dulu...
jadi ke tidak study group budak2 ni...
mudah2an jadik betul la...
aku pun suka kalau adik ada kawan pandai macam budak Suraya ni...
boleh belajar sesama...
ada perkembangan lain, aku update lagi kat blog...hehe...
ok, bai. Assalamualaikum.

19 comments:

Nafira usof said...

hahahhahahaha.. aku pon tumpang gelak jugak noks.
kreatif budak2 skrg nih. kalo zama aku dulu, malas nak citer takut bukak aib sendiri. hahahaha

jangan lupa update lagi noks! hahahahhaha

Kakcik Nur said...

Ada bakat kepimpinan Suraya ni... :)

dear anies said...

hahahaha pandai2 je beri gelaran kt org

amirah said...

hahahaha....bagus ni ada study group

faizahpaiz said...

kirim salam kat bok.. hehehe

Kakzakie Purvit said...

Betul.. kalau campur dgn budak baik/pandai secara tak langsung dia akan mempengaruhi kawan yg ikut group itu. Bagus dik auntie sokong.

Bok..boklah.. hihi.... janji adik berkawan dgn budak baik/pandai.

makchaq said...

Budak2 rajin belajar ni...darjah 2 dah gini.. ada harapan jadi pelajar terbaik tiap periksa.

Kalau anak makchaq mau nangis..tuisyen pun tak pernah pi.. darjah 6 kena paksa pi tuisyen sekolah pun jenuh..

eima said...

bgs betui bdk suraya ni kan ...
adik pun bgs setuju je nk study ..klu aku la baik main dr belajar waktu umur tu la br darjah 2 kot keh ... keh keh

dorsett pink said...

terima kasih sis wahida sebab baca blog saya. salam kenal

nuyui a.k.a miss YUI said...

BOK ea.. hahaha
sbr jela

Emarieys said...

belajar pandai-pandai yer adik BOK.
gelak besar baca pasal study group diorang ni.

Inani Hazwani said...

Hahah. Comel je kecik kecik dah nak buat study group :P

aisyah timah said...

Terbaikk lah

LYAfrina said...

bgus sgt budak2 ni..drp main x tentu hala..bgs jugak buat group mcm ni..kiranya matang jugak pemikiran ni… good !

HeNRieTTa JoSe said...

wah...baru darjah 2...achik rietta dlu...darjah 2 xtaw pown apa tu study group....

awestori said...

suraya yasmin... rasa mcm nama penulis pulak... hehe

tiga lalat said...

Suraya Yasmin dh mcm Yusuf Haslam, leh jadi pengarah, leh jadi pelakon., kihkih2., mesti Suraya ni jelita mkcik kannn., ammvoiii

Siqah Hussin said...

Hahaha. Lawak! Ada pulak nama singkatan tu ek. Tak pernah terfikir BOK bermaksud badan orang kurus. Rare sungguh panggilan tu. Hihi

adianiez AIDA said...

ha haha :)
kelakar...
sel sel sedang berhubung ni.