nuffnang advert

Thursday, March 30, 2017

ke Gold Coast, Melaka

Assalamualaikum semua...

cuti sekolah seminggu baru2 ni kami bawak anak2 holiday...
ala holiday bukan jauh mana pun...
Melaka je...
lagi pun ni kira aku tunaikan janji aku pada abang...
sebab dia dapat result yang agak bagus masa exam UPKK....
dah janji dengan dia kalau dapat 7A,
kami nak bawak dia pi mandi waterpark...
dan dia request Gold Coast Melaka...
ok, moh la kita ke sana...

kami pilih tarikh 20hb baru2 ni...
bilik kat Gold Coast banyak yang fully booked okeyyy...
tarikh 20hb ni jela yang kosong, itu pun satu bilik ni je...
ye la, cuti sekolah kan, memang laku keras la semua hotel pun...
kami gerak dari Rawang agak awal jugak la...
sebab nak singgah umah makcik kat Melaka tu...
makcik aku tu selalu marah aku,
'ko ni Wahida, selalu jalan Melaka, tapi tak nak singgah umah makcik pun'
adoiiii...hahaha...
ok ok, kali ni kami singgah okeyyy....
masa kami gerak tu, hujan lebat tau...
sepanjang jalan hujan lebat..
dan kami berdoa moga2 Melaka tak hujan la hendaknya...

Alhamdulillah, dah sampai Melaka...
cuaca nampaknya sangat menyebelahi kami...
tak hujan pun...cuaca sedap2 je...
anak2 pun lega...bolehla mandi waterpark dengan senang hati..hehe...
ni dah sampai umah makcik aku, Kampung Pengkalan Batu...
amboii sembang jauh2 nampaknya tu...hahaha...

kami sampai ngam2 kul 12.30 tengahari...
memang dah waktu lunch dah ni...hahaha...
nampaknya makcik aku masak special utk kami...
tengok dia hidang lauk pauk, terus lapar...
ada sup ikan, sambal udang, ayam goreng, sayur kacang panjang & honeydew..
aku makan tambah dua kali okeyyyy....
tengok badan la kan...hahaha...
sedap kot makcik aku masak...

alamak gambo gegar pulak...
ni lah makcik aku...
ketiga2 anak dia semua lelaki...sama macam aku...hehe...
tapi anak2 dia dah besar2 la semua...
dua orang dah kerja...sorang lagi masih sekolah menengah...

dah settle lunch, makan kuih muih pulak...
ya ampunnn kenyang dah ni...
anak2 dah kerling2 mama dia tak sabar2 nak check in...
hahaha...sabar ye anak2...

 labu labu cinta kami...abang, adik, junior...

amboiii kemain junior tu, kaki atas meja...grrrrr...

makcik Liza n pakcik Saufi...
sebenarnya, pakcik Saufi tu adik pada mak aku,
tapi aku lebih rapat dengan makcik Liza aku tu la...
geng gosip ni...hahahaha...
budak pompuan yang makcik aku tu pegang pulak bukan anak dia tau...
tu anak jagaan dia...makcik aku ni memang mengasuh budak2...

okay, kul 2.45 kami gerak dari rumah makcik aku terus gerak ke Gold Coast...
sampai2 je tengok penuh umat waktu nak check in okeyyy...
ko tengok si junior tu, dah tunjuk2 pool dah tu...sabo je la...

ni mmg nak check in je tau...
dan aku dengar reception cakap kat orang depan kami ni bilik depa tak siap lagi...
rupanya ramai jugak guest nak check in tapi bilik masih tak siap...
housekeeping masih bersihkan bilik...huhu...
maklumlah cuti sekolah kan...so kena faham lah kan...

tapi Alhamdulillah, bilik kami mmg dah ready...
apa lagiiiiii....serbuuuu theme parkkkk...
nanti i sambung okeyyy...
kita tengok best ke idok Gold Coast tu...

21 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Anak2 memang suka lah water park Wa..
Berendam sampai lebam hahhaa..

Ramai juga yg nak check in ye..
Cuti sekolah bawa anak2 berjalan..

Akak gi kenduri kawin ke JB..
terus check kat Legoland..
Lebam lah duit makpak ko hahhaha..

Nurzakiah Hanum said...

next2 x sabar nk baca

ain.ya.nun. said...

suka main kan perasaan aku tau, post sekerat-sekerat haha.

makchaq said...

Melaka pun ada gold coast rupanya.. makchaq tak tau pun..

Memang kami ni jarang berjalan sebenaqnya... dah tua2 ni lagi la malas nk ke mana2.. kesian kat Nafisah...

mama tisya said...

masa parent check in bayou lagoon , diorang ada tunjuk gk yg gold coast melaka ni..cpt2 share nk tgk

norhidana miswan said...

bestnya tgk lauk makcik ko msk kak... trs rasa lapo... sup ikan itu pebert aku....

nampak muda lah makcik ko tuh, tak gaya anak dia dh kerja...

geram je aku nengok gmbar yg ketiga last tu, muke si junior tu rsa nk cubit2 je pipi dia... bt mata gitu comeil sgt hahahha...

wahida said...

norhidana: makcik aku tu mmg muda lg sebenarnya nok...dia beza dgn aku 5 tahun je...dia kawen awal tu yang anak2 dah besar...hehe...

sudipVSsenduk said...

mmg win la lauk makcik ko tu.. sambal udang beso2, sup ikan yang jarang2 org masak & 10 ketul peha ayam grg. Pergh!!

Rapunzel Cikilolo said...

bestla g melaka bercuti...

huhuhu.

"salam singgah ya.

tiga lalat said...

junior kaki atas meja itu kene ikut ciri2 sopan santun org2 melaka ye mkcik., hahar2 kalo setakat nak kene maki lahabau xde hal punye kan junior kannns., ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok sekali sekala bercti ni =)

dear anies said...

mana pun cuti sekolah kan... tak de yg x penuh... ;-)

HeNRieTTa JoSe said...

sronoknye bercuti...meriahnye org nak check in...maikin comel si jr tu....

NEKCIK said...

Seronok lepak lepak kat rumah makcik wahida tu..mcm lapang nya pikiran kan
Nekcik duluvselalu lepak kat gold coast melaka ni..dulu watercity..

Kasih Salina said...

Sedapnya lauk pauk tu semua..
Anak2 kan tak boleh berpisah dengan water park.. seronok sangat main air.

hasnidar Ramlyy said...

cepat update wahida, tak sabar nak baca ni

Nour Adieb said...

kalau dah cuti skola, mana2 tmpt percutian family major penuh 😁

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh ..nampak food kat rumah mak cik tu merecik..simple tapi sgt menyelerakan ..dah pi melaka ni cari tak mango float ? hihi

POHPALEH BURGER said...

assalam..

waaa dh besar anak2... nampok beno dh lama tak berblog hehe...
yg baby tu hari dh brpa thn dh umor tu..

adianiez AIDA said...

welcome to melaka :)
amacam? best ker g.coast melaka?

LYAfrina said...

Musim ct sekolah mmg mcm ni kan.. Org keluar masuk...