nuffnang advert

Wednesday, February 8, 2017

sedapnya nasi arab di Aroma Hijrah, TTDI Jaya

Assalamualaikum semua...

seminggu satu entry, ok lah tu kan, dari takde..hahaha...
harap2 masih ada yang sudi baca blog aku ni...

ok lah, hujung bulan lepas cuti raya tahun baru cina tu,
kami anak beranak makan nasi arab sedap..
dah lama aku tengok kawan2 kat IG makan nasi arab kat sini...
ramai recommend makan kat restoran ni...
moh la kami pun nak try jugak...
selain chinese food, nasi arab juga kegemaran kami anak beranak...

 kami di sini, Restoran Aroma Hijrah, TTDI Jaya, Shah Alam...

aku tak sempat nak snap gambar restoran dari luar,
sebab hujan lebat giler masa tu...
amek gambo dalam restoran je...
dari luar mmg boleh nampak luasnya restoran ni...
dah masuk lagi lah kami melopong tengok...
besar dan luas sungguh tempat ni...
ada section duduk kat kerusi atau bersila...
tapi section bersila dorang tutup pulak...huhu...

luas, kemas, teratur...
kami pergi masa ni pukul 6 petang...
hujan lebat pulak kat luar,
mmg lapar dan tak sabar nak pekena nasi arab...

sementara tunggu nasi sampai, moh la bergambo anak beranak...
maaf la ye, i lately ni malas nak bersiap...
ala2 sememeh gitu....hahaha...

service kat sini bagus, layanan mesra dan food pun pantas...
kami sukaaaaaaa...

oh sedapnya Rani Mango....
utk set, korang boleh pilih nak air apa,
ada macam2 pilihan...dah tentu lah kami pilih air mangga arab...heheh...

kami order satu talam terus...
gabungan ayam dan kambing...
masywi chicken + roasted lamb...
kena ada gabungan ayam dan kambing,
sebab laki aku ngan anak aku si abang tu hantu kambing...
aku ngan adik pulak tak makan kambing...
so, kena ambik ayam la...

amboiii kemain sedap lagiiii nasi arab kat sini wehhh...
nasi tu cukup kami anak beranak makan...
mmg satu talam tu untuk 4-5 orang punya portion...
siap terlebih lagi nasi dan ayam, kami tapau bawak balik rumah...
sambung makan lagi esoknya...hahahaha...
satu talam ni termasuk air satu jug harga dia rm83.50

ada sesetengah orang tak suka nasi arab kan...
tapi aku feverettttt...
makan nasi dia saja pun dah sedap...
sup dia sedap, salatah dan salsa dia pun sedapppp...
tapi aku ni kan jenis kuat pedas...
so, aku kalau makan nasi arab mmg akan mintak lada hijau yang rangup tu...
baru kick gigit lada...heheh...

ni details kalau korang nak try Aroma Hijrah ni...
serius, aku recommend sangat restoran ni...
laki aku siap cakap ni nasi arab paling best yang kami pernah makan...
gituuu...

23 comments:

dear anies said...

sedapnya nasi arab... ni yg rasa nak g try jugakkkkk

amirah said...

waa...syiokkk aje rupanya tu

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...dah lama juga xmakan nasi arab...sebab ramai yang xminat...tpi klu makan dalam talam cmni best kan....

wahida said...

henrietta: dia serve je dalam talam, tapi makan dalam pinggan...hehe...

mama tisya said...

dkt juga ngan opis tp tk kesempatan lg nk singgah

idzwa kamaruddin said...

ooo saya bukan penggemar nasi arab..hehehe..so no komen

akubiomed said...

Wow Nasi Arab. Beberapa tahun dahulu pernah merasa Nasi Arab ketika trip kerja ke Dubai dan Lebanon.

Dah dapat benchmark Nasi Arab original. :)

LYAfrina said...

Ok lah tu kak.. 1 minggu 1 n3.. Update jgk kan.. Lya aritu ala2 nk bersara dah.. Tup2 dtg mood sdikit rajin update blog.. Jd kt follow je mood..ada mood update lah ye.. Hehe..

Nyummmm sedapnya nmpk nasi arab tu.. Hidang dlm talam mcm tu..menarik..sbnrnya kt negara arab mmg hidang mcm ni kan nasi arab? Samalah dgn lya..kdg kluar skadar nk makan je..pakai baju redah jer..

anak denesor said...

aiseh..baru je bukak blog akak dah lapa..hahah

norhidana miswan said...

eh2 rasa lapo lak prt aku nih... sedangkan dh mkn tgri

+ e.z + said...

billah kita nih boleh jumpa ye.

- dieyana - said...

kite pun suke Nasik arab...ok dah tu harganya, tak mahal sgt

Bunda_nora said...

Bestnyer hidangan satu talam tu...tak pernah lagi merasa.

Lynda Che Lah said...

ayah ngan mama dah makan kat situ.
Ayah tgk org sebelah makan gearbox kambing.
Terliur tapi dia dah kenyang makan nasi setalam.
So nanti nak ajak kitorang repeat.
Mesti sedaplah tu.

Ann Ishak said...

ok boleh cuba :D

Zura Tahir said...

Hai kak...dah lama x jengah ke blog "jalan2 cari makan nie"...hihi

Azian Elias said...

sekarang ni resto nasi arab memang banyak sungguh.
memang kena carik yg betul2 ngam kat tekak.
so far akak mmg suka Sahara tent.

Nieda ramly said...

si junior sampai pejam2 mato

tiga lalat said...

mkcik sememeh pon gmbr nasi arab tetap chantek., hehe2

Inani Hazwani said...

Terliurnyaaaaa

Mrs Anna said...

sedapnye nasi arab...tiba2 rindu nasi ayam mekah...hihi

dear anies said...

utk kamu...

http://aniesandyou.blogspot.my/2017/02/blogger2-berikut-sila-ambil-perhatian-ya.html

Siqah Hussin said...

Ooo oii nasi arab! Kegemaran ni! Tak pernah ke sini lagi. Boleh terjah nanti. Hii. Suka cuba kedai nasi arab :D