nuffnang advert

Tuesday, February 14, 2017

celebrate anniversary di mana?

Assalamualaikum semua...

04.02.05 - 04.02.17, genap 12 tahun anniversary perkahwinan kami...
ingat lagi, tarikh tu kami nikah lepas Asar...
selesai je ijabkabul, hujan lebat selebat2nya...
family aku cakap, tu hujan rahmat namanya...
ameen...

dan 04.02.17 baru2 ni, jatuh hari Sabtu...
tak dapat nak celebrate sebab masa tu hubby final exam...
jadinya, kami berdua amek cuti pada 06.02.17...
anak2 dah settle gi sekolah,
junior pun dah hantar gi babysitter,
moh la kita berdua2an je laki bini...kehkeh...
ala, bukan pi mana pun...
lepak2, makan2, tengok wayang je...
bukan senang nak dapat masa berdua mcm ni...

start ngan breakfast dulu...
sarapan kat mekdi JJ Rawang...

aku amek set pancake...
eh, korang tau tak skrg breakfast mekdi ada cakoi...
ala kuih cakoi tu...korang tahu tak cakoi tu apa...
tapi aku tgk cakoi dia cicah coklat, strawberry atau kaya..
air dia pulak soya...
next time nak try la..nak jugak rasa cakoi mekdi...hehe...

ok, setel breakfast mekdi kat rawang,
berdesup kami masuk KL...
kami nak tengok wayang pulak...
kami tengok movie XXX - return of xander cage...
best ok citer tu...walau ada action yg agak mengarut, tapi aku suka je...
since kami pun peminat vin diesel dan cerita xxx dari dulu lg...
kami tgk movie kat Quill City Mall...
ya ampunnnn...bosan giler quill city mall tu...
sumpah serik nak masuk situ lagi...
itu lah pertama dan terakhir kot aku masuk situ...hahaha

habis movie, makannnn lagiiii...hahaha...
kami try Kluang Station...
yg aku amek ni szechuan chicken ngan milk bubble tea...
haiyooooo boringnya makanan dan minuman kat sini...
laki aku pulak try kopi kluang signature tea katanya...
huhu...sedihhhhh la rasa dia...
tak nak cerca makanan, tak elok kan..
tapi senang cakap kami takkan jejak Kluang Station lagi...

gi kedai motor pulak...nak carik helmet baru...
helmet lama jahanammmm dah...huhu..
begitulah kisah kami celebrate anniversary...
habis makan2, tengok wayang, carik helmet dah moh la kita balik amek anak2...
sweet tak? sweet tak? hahahahaha...

yang penting, 12 tahun pun kami masih nakal...
masih sekepala...
gituwwww...


Alhamdulillah. Tq Allah kerana kurniakan suami yang sangat baik.

27 comments:

- dieyana - said...

Alhamdulillah..hepi eniverseri.

syoknye, berdua2an celebrate eniverseri. kihkihkih..semoga terus berbahagia hendak-Nya. Amin.

Inani Hazwani said...

Wahhh happy anniversary 😊

Ena said...

Alhamdulillah..
happy 12th anniversary wahida dan suami.
sama kita. sweet sgt lact pic tu.

Tiap kali anniversary selalu amik cuti utk detim
kuor pgi balik ptg sejak memula kawin dulu gitu
tp tahun ni kita p jauh skt..
entry kta masih peram lg.. adehhh

Liyana Anuar said...

hepi anniversary :)
12 tahun dah ye..dah melepasi 2 stage perkahwinan tu..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah

hppy anvrsry akk =)
semoga kekal hingga jannah

norhidana miswan said...

eppy anniversary kak... moga kekal bahagia hingga ke syurga

suke cara ko raikan... berdua2 an gini...
thn ni nk try lah bt camni ngn edy... kot2 dpt pi tgk wayang ber2 mcm dulu2

Kakzakie Purvit said...

Barokallah...
Alhamdulillah.. sujud syukur kurniaan terindah dalam melayari kehidupan
Semoga terus berbahagia hingga ke syurgaNya

Tahniah dari kakak:)

amirah said...

hepi anniversary...uii.dah 12 thn tuuu..moga berbahagia hingga ke syurgaaaa

eima said...

CELEBRATION ANNIVERSARY PENUH DENGAN MKN SESAJA .... TU PUN BOLEH KITA BERTAMBAH2 BAHAGIA KAN ....

SERONOK KELUAR BERDUA MCM DETIM ZAMAN BERCINTA DEDULU ... AI TAK PERNAH KELUAR BERDUA SEJAK BERANAK PINAK NI .... JD MCM TAK LENGKAP TAK RETI ....HAHAHA LAST2 BYK ADEGAN MAK JD IJO JE BYK ... KEH KEH


MMG SWEET SGT DAH TU

adarnadzmie said...

hepi aniversary wahida n suami
semoga nakal berdua ke jannah...hehe

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..happy anniversary babe!

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...

Semoga kebahagiaan itu berterusan hingga ke Jannah.

Aamiin...

Ann Ishak said...

syok tu...dating2 :D

m.u.l.a.n said...

Happy Anniversary..!! Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

mama tisya said...

happy 12th anniversary..lama xdating berdua tgk wyg

raihanah said...

happy anniversary ya

dear anies said...

wahida, apsal byk semut ni bila sy bukak blog ni? hehehehehe


btw hepi berseri2 ya...

CaDLyNN said...

happy anniversary!

Emarieys said...

happy anniversary untuk korang berdua..

Nour Adieb said...

Happy anniversary 😄 semoga masjid yg dibina sentiasa bahagia di bawah rahmat Allah, ameeen

HeNRieTTa JoSe said...

selamat ulang tahun perkahwinan...moga bahagia ke akhir hayat....

ucing said...

wah sedapnya makan makan (^_^).

Nafira usof said...

suwiiitttt sangat. hahahahaha
bila dah makin matang nih, celebrate pon ala2 matang jugak kan. walaupon simple2 je, yang pasti 2 2 hepi. itu yang paling penting.

Siqah Hussin said...

Alhamdullilah. Seronoknya hidup bersama dengan suami yang juga satu kepala walaupun dah berbelas tahun kahwin :) Happy anniversary buat kak wahida dan suami. Semoga perkahwinan kalian bahagia kekal hingga ke Jannah :) Amin..

Tak kisah sambut anniversary camne pun, yang penting bersama berdua kan <3

Ainniah Zulkefli said...

happy anniversary akak & husband. walu kat mana sambutannya, yang penting hati masing2 masih cinta yg mendalam. ecece...semoga kekal bahagia sampai Jannah ya kak. ameeen :)

Cik Rose said...

lewat datang sini.. nak wish jugak. hihi.. happy annivesary...
abang akak sporting bila diajak bergambar..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wow..12 tahun dah..semoga kekal hingga ke Jannah hendaknya ..amin