nuffnang advert

Monday, February 20, 2017

result UPKK abang

Assalamualaikum semua....

rasanya ramai parent yang ada anak amek exam UPKK dah tahu result anak memasing...
dan anak aku si abang salah sorang yg amek UPKK ni...
pada yang tak tahu,
UPKK ni stand for Ujian Penialaian Kelas Kafa...
lebih kurang UPSR la...tapi ni exam sekolah agama untuk student darjah 5...
kemain lagi kan budak2 sekarang..
darjah 5 dah ada exam besar...
pastu kang darjah 6 exam UPSR ngan PSRA pulak...
huiiii...

dan masa dapat tahu result UPKK ni boleh check online,
laju2 aku masuk website dia...
dia cakap boleh check start 15 Feb pukul 11 pagi...
aku apa lagiiii, berdesup masuk website dia kul 11 pagi tu...hahaha...
tak menyabar punya mak...
ye lah debarrrrr okeyyyy...
tapi bila masuk web dia, ya Rabbi jammed pulak...
masa tu mungkin ramai parent tgh check result anak memasing...
dah kalau mcm tu punya jammed...
aku check by sms pulak...nak tunggu website bikin darah naik je...hahaha...
check by sms lebih senang...cuma bayar 20 sen, terus kuar result...

begini lah result abang...dia berjaya dapat 7A 1C...
Alhamdulillah...walaupun tetiba ada sesat C tu...hahahaha...
masa ni dah curious, subjek apa yang dia dapat C tu..
terus tak sabar nak amek result kat sekolah...huhu...

ok, dah amek result kat sekolah...
rupanya subjek Adab yang dia dapat C...
alahaiiii, subjek Sirah ngan Arab yang susah tu ko boleh dapat A bang...
tang Adab boleh dpt C pulak...huhu...
takpe la...ni baru permulaan...
kalau boleh tebus balik masa PSRA nnt ye abang...
mama tahu abang boleh...
cuma kena banyak usaha lagi tau...

sejujurnya, aku sendiri tak percaya abang boleh grab 7A mcm ni...
sebab abang ni agak liat sikit baca buku..
nak kena aku bebel baru nak bukak buku...
pastu dah bukak buku dia mengantuk pulak....grrrrr...
stress mama ko bang...huhu...

aku pun dah janji dengan abang,
kalau dia dapat 8A dia akan dapat gajet baru,
dan kalau dia dapat 7A, mama belanja tido hotel yg ada themepark...
tapi kalau 6A je, mama belanja makan je la jawabnya...hahaha...
aku amalkan reward ni sejak tahun lepas lagi...
dan aku nampak bila ada reward anak2 akan lebih berusaha...

dan dia dah buktikan...
so, mama akan tunaikan janji mama...
atas segala hasil usaha abang...
mama dan daddy akan reward abang ok...
abang pun dah request Gold Coast Melaka...
insyaAllah kita pi cuti sekolah bulan depan ye bang...
mama n daddy sayang abang...

kalau mama atau daddy yang kena sit exam UPKK ni...
belum tentu kami pun boleh dapat 7A mcm ni...huhu...
we proud of u, sayang!

19 comments:

dear anies said...

apa2 pun tahniah abg... mungkin yg C tu nk suruh abg berusaha lg... insya allah yg exam bsr nnt boleh score semua aminnnn

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...tahniah Abang...

Semoga terus berjaya dan bergaya dalam langkah seterusnya.

Ena said...

Alhamdulillah
Tahniah Abang

Siqah Hussin said...

Alhamdullilah. Tahniah abang. Moga terus berjaya :)

Inani Hazwani said...

Wahh 7A. Tahniahh

Diana Rashid said...

pandainya abang..Tahniah..tahniah untuk mama dia jugak..:)

Fieda Zan said...

tahniah bang... banyak tu A.. acik dulu dapat ABCD jer.. sbiji jer A.. tula satu2nya a dalam hidup ni yg pernanh dapat.. hihih

mama tisya said...

tahniah utk abg...bdk2 skarang mmg byk exam walaupun sekolah rendah kn

Kakzakie Purvit said...

Ok tu abang
Tahniah dari auntie.
Simpan slip sementara sijil belum keluar
Tahun depan dpt result UPSR salah satu lampiran nak tengok inilah UPKK
Membantu ni Wawa... alhamdulillah.

Ambil Law utk masuk U juga dia nak sijil UPKK jgn pandang sebelah mata. UPSR/PMR dia tak tanya pun tapi UPKK dia nak (kakak tahu sebab anak kakak ambil bidang Law).

norhidana miswan said...

tahniah abang

Ainniah Zulkefli said...

tahniah abang, keep up!
ok dah tu banyak A. kalau semua A orang kata tamak plak. 😅

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah utk abg...untie rietta klu soh jawap UPKK, bahasa arab confirm fail....

ZaLina BLank said...

congratulations abang .. semoga UPSR nti dapat 6A ye .. amin

amirah said...

waaa...terernya abang....tahniah!! ntn score lagi dalam psra ngan upsr ye abang

KJSD said...

Memang bersemangatlah budak tu nak belajar kalau ada ganjaran.

Emarieys said...

tahniah untuk abang.

LYAfrina said...

tahniah..bagus dah tu

Cik Rose said...

Alhamdulillah... tahniah!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Tahniah Abg Keep it up .... dah o.k sgt dah tu tapi nak yg cemerlang tau abg ..( abg baca ke blog mama dia ni? ) hihi