nuffnang advert

Thursday, February 2, 2017

celebrate kecil2an je

Assalamualaikum semua...

29 Januari lepas genap anak aku si adik tu 8 tahun...
Alhamdulillah, membesar dengan sihat walaupun adik ni kurus kering...hahaha...
kurus sebab dia bukan pemakan sangat macam abang dia tu...
adik ni boleh la aku kategorikan choosy dalam bab makan2 ni...
banyak benda sedap dia tak reti nak makan...huh!

tak kisah la, janji sihat dan boleh fokus dalam belajar, dah cukup baik...
moga2 adik terus sihat ye sayang...

celebrate kecil2an je kat rumah...
beli kek sebijik kat King's, pastu letak nama abang ngan adik sekali harung...
sebab masa birthday abang bulan 12 hari tu, tak sempat nak beli kek...
tapi dah bawak dia berjimba kat Kamalodge Resort, Taiping tu, diam la dia...
tak mintak2 kek dah...hahaha...
tapi ni dah beli kek untuk adik, kita sekalikan aje birthday boy dua orang ni...
kek ni pilihan abang ngan adik la...
kalau ikut citarasa tekak aku, aku suka kek yang ada cheese...
blueberry cheese cake ke...strawberry cheese cake ke...ermmmm dapnya...
pastu laki aku sound 'eh, ni mak ke anak yang nak celebrate beday ni?' muahahaha...

pastu beli sekali bunga api...
masa bakar je bunga api tu, anak2 aku kemain terkejut...
siap melompat...kahkahkah...
tapi lepas tu adik cakap 'wahhhh, hebatnya!'
saja beli mercun mcm ni, nak bagi anak2 happy...
bunga api ni aku beli dengan member ofis aku, Aton nama dia..hehe...
dia ada simpan stok mercun kek ni banyak, so, aku beli je dengan dia...
aku tanya jugak dia beli mana mercun ni...sebab ada member tanya...
dia cakap beli kat kedai belon...

wahhhhh...api makin tinggi...
kelihatan di situ junior tercengang2...hahaha...

dah habis bunga api,
kita pasang pulak lilin biasa...
dah nyanyi bagai, abang ngan adik tiup lelaju lilin tu...
lagilah si junior melopong kat situ...
terus melalak...sebab tak dapat tiup lilin sama...
kena pasang balik lilin tu...
adoi la abang ngan adik pun..tunggu la junior sekali kot ye pun...
sabo je la....haha...

tanya birthday boy nak makan apa,
dia jawab nak makan McD je...
ok, kita ikutkan lah...
ermmmm, sedapnya ayam goreng McDonald...
rasa macam dah lama sangat tak makan mcd ni...eh!

mcd kat JJ Rawang ni ada playground...
junior kalau dah jumpa playground, mmg tak mo makan la dah...
tu dia sibuk nak melompat...grrrr...

my sweet sons...
abang ngan adik yang makin membesar...


kalau abang kami bawak ke Taiping,
untuk adik kami bawak dia ke Singgah Santai Resort, Hulu Langat sebagai birthday gift...
nanti2 aku upload cerita ok.
matiklaaaa...entry Taiping pun tak habis lagi ni...huhu...


26 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt ulgthun adik..

Cik Rose said...

bila tengok MC D, a'a rasa lama jugak tak singgah makan. hihi..

dear anies said...

tergelak sy tgk muka junior bla tgk bunga api tu heheheh


happy belated birthday abang & adik... semoga jadi anak2 kebanggaan mama dan daddy..

mama tisya said...

bdk2 dpt tiup lilin happy dh depa...happy belated birthday utk ank2 wahida

Inani Hazwani said...

Wahhh meriah jugak tu. Heheh. Happy belated birthday 😊

AnneRaini said...

happy besday adik... simple celebration pun xpe. yg penting bersama2..

weh ayam mcD dah kecik. nyampah.

Liyana Anuar said...

sedap tgk kek..hepi besdayy :D

Cik Itah said...

happy birthday adik..semoga menjadi anak yg baik..
sy follow sini..salam perkenalan :)

norhidana miswan said...

sukenya ayam grg mcd yg pedas tuh.... rindu lak

utk adik, moga jd anak yg soleh n berjaya

LYAfrina said...

happy birth adik...
suka dia dpt kek kluar munge api lagi ha...

Ena said...

Happy Birthday adik dan abang..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wahhh macam best je pasang mercun atas kek..haha bukan junior je yg melopong...acik tumpang junior melopong sekali ..hihi

Emarieys said...

besarnya lilin tu...hehehe
apapun selamat hari lahir abang dan adik

Adam said...

Bagus

Adam said...

Bagus

Amanda Suria said...

Happy belated birthday Abg dan ADIK...

Ainniah Zulkefli said...

hahaha tak makan2 lah yer kek tu. Mula2 bunga api, lepas tu lilin plak kan. haha.

Happy 8th birthday adik. Semoga membesar sihat jadi anak soleh yang membanggakan parents adik ya. :)

dorsett pink said...

kecil tapi meriah. anak-anak pun seronok

Kakzakie Purvit said...

Happy birthday sayang..

Kakak tak pernah jumpa pulak bunga api utk kek tu tau - jakunlah sebab anak dah besar-besar tak pulak terjumpa masa dia kecik dulu:)

HeNRieTTa JoSe said...

Happy Birthday Adik, Happy Belated Birthday Abang.....best la mercun kek tu...nak cuba cr la...jangankan bdk bdk, rietta pown teruja tgk....

adarnadzmie said...

hepi belated besday adik..
kurus asal sihat x pe kan..hehee
sama dgn anak akak no.2 tu mkn pun memilih sangat..huhu

kemain psg mercun api atas kek... hehe

hasnidar Ramlyy said...

happy birthdAy abang dan adik...dari kecik tengok dia...da h besar anak teruna wahida.

Sya Hassan said...

selamat hari jadi adik abang... macam sodap je kek tu haaaa

Fieda Zan said...

selamat hari lahir abg dan adik..semoga menjadi insan yg berguna..

love

zahirahzikri

idzwa kamaruddin said...

Happy Birthday Adik ;)

tiga lalat said...

weh mkcik bila lg sijunior nak ade adik baru., kihkih2