nuffnang advert

Monday, December 19, 2016

mandi manda di Teluk Nipah, Pulau Pangkor

Assalamualaikum semua...

huhu...mood Taiping tak abes lagi ni...
seronoknya jenjalan Taiping tu...
tak sabar nak update citer Taiping...
tempat jalan best, tempat makan pun best..
tapi masalahnya citer Pangkor Lumut ni pun tak setel lagi ni..
adoiii..takpe..slow2 ok...
kita update satu2...
harap korang tak bosan la..hahaha...

dah jom sambung citer Lumut Pangkor...
kami masuk kejap nak mandi laut kat Pulau Pangkor..
pergi naik feri ikut jetty marina island..
macam aku cakap sebelum ni,
hotel kami kat Marina Island Resort tu mmg betul2 berdepan ngan jetty..
so, kami takde la nak rushing sangat terkejarkan ferry...

kami bawak beg kecik utk baju persalinan...
barang2 main pasir pun bawak sekali...
junior tu terlentok dari hotel lagi..
mmg tak sedar apa dah...

ok, ferry dah sampai..yeayyy...
masa kami pergi ni, ferry tak ramai orang pun...best best...
siap boleh main pilih2 seat lagi..kehkeh...

 sampai dah...anak2 tak sabar dah nak mandi laut..

ini pulak pengangkutan yang ada kat Pangkor...
turun jetty berlambak van pink ni boleh hantar korang ke mana korang nak pi...
tapi kami mintak direct terus ke pantai Teluk Nipah..
kami nak mandi terus..
satu van ni dia caj rm15..

budak dah bangun tidur dah...
buat hal sendiri...
menyanyi sambil buat gaya...haha...
tapi masyaAllah budak kecik ni...
dia geli pijak pasir okeyyy..
langsung dia takmo pijak pasir tau...grrr...

sudahnya mandi laut mintak dukung dengan daddy dia..
sabo je la..

abang ngan adik tak ingat apa dah...
memang dorang enjoy sangat2..
kali ni punya trip mmg dorang happy...Alhamdulillah...
sebab dorang dapat mandi waterpark kat Marina Cove tu,
dapat berendam kat bath tub,
mandi pool pulak kat Marina Island Resort,
pastu dapat pulak mandi laut...cukup pakej..haha...
dah nama budak2 kan..kalau pasal mandi manda mmg dorang seronok la...

 sampai tak nak balik...adoiii...

 Pulau Pangkor

ombak yang memutih...
seronoknya masa ni...
masing2 duk tunggu ombak sampai...

sian, tak dapat mandi, selfie la ko situ sengsorang..
ok, dah ada double chin..jangan tegur..ok bai!

 cubaan nak tanam diri sendiri...haha...

 mujur la buaian ni mampu menanggung berat badan i ni...huahuahua...

dah puas anak2 mandi laut,
moh la kita kembali ke pangkal jalan...
hari pun dah nak gelap...

ada dua lane, satu ke lumut, satu lagi ke marina island...
moh kita amek lane belah kanan...

lepas dah berendam lama, tentu lah lapar kan...
dah siap2 beli burger untuk makan dalam ferry..
tak yah tunggu lama, duduk je dalam ferry terus masing2 bedal burger...
mmg kebuluq giler...haha...


info tiket:

dewasa: rm16 (12 tahun ke atas)
kanak2: rm8   (4-11 tahun)

feri bermula jam 6.45 pagi dan berakhir jam 7.30 malam.
feri ada setiap 1 jam.

kalau uolls check in kat Marina Island Resort tu,
uollss boleh tanya kat reception dan dorang akan bagi list waktu perjalanan feri..

16 comments:

Kakcik Nur said...

Bila dah lama berendam, memang perut mudah lapar. Bagus dah bawa bekal siap2... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok, xsbr nak tau pasal taiping lak.

Umie Adli said...

syoknya mandi laut. kalau adli mau gaduh dulu baru keluar dr laut...

HeNRieTTa JoSe said...

dah besar dah junior...eeeh ada marina cove...jap nk tgk entry sana...rietta xpernah lg pergi situ...

Kakzakie Purvit said...

Junior tu dah selalu mandi kat pool tak berpasir tetiba ada pasir lekat-lekat kat kaki tu yg dia tak mahu. Budak macam ini biasa pembersih Wawa:)

mama tisya said...

suka la ank2 mandi laut...amboi mengancam nmpk beger tu

Irda Garmin said...

happy holiday dear :)

Emarieys said...

lol, nape tak mandi laut sekalinya...heheh

Fazleyatul Aini said...

lama gila tak pergi pangkor ni
mandi laut best ni hoi

Aju Mohit said...

seronoknya anak2 ko noks, stoknya dpt bercuti kat sini, bolehla singgah bercuti kat sini nanti

Reen Johari said...

Sampai tak nak pijak pasir.. Hihihi agaknya pasir tu lembut sangat kena tapak kaki dia.. Tu geli :p

http://www.reenri.com

idzwa kamaruddin said...

TQ beb..next year aku nak masukkan dlm list buat perancangan awal utk anak2. Thn dpn tak boleh nak fun sgt..sobs~

norhidana miswan said...

bestnya kak.... bdk2 dpt mandi mandi mmg seronok
lagi2 mandi kt pantai, lain feel ngn mandi kt pool kan...

ooo si junior geli ngn pasir, samalah mcm aiyan kecik2 kak, tp bila dh seronok main pasir dia plk yg asik tanya bila nk main pasir nih heehhehe...

dear anies said...

puas tu berendam smpi kecut hehehe...omak nyer apsal x berendam sekali? ke takut air? ekekekekeke

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

adik ensem tu kena selalu bawak ke Pantai tu...baru dia x geli main pasir..hihi

Amanda Suria said...

Dah pernah bercuti kat Pangkor...so far ok cuma kalau pi lagi kami nak bermalam kat sana