nuffnang advert

Monday, November 14, 2016

shell out bersama buddies

Assalamualaikum semua...

Jumaat lepas kami geng2 makan buat shell out kat ofis...
uiiii...seronok sangattt...
best giler bila sama2 muafakat nak makan best macam ni...

sesi penyediaan...
shell out ni chef kami, Yan buat dua jenis sos...
satu jenis dia buat buttermilk, satu jenis lagi dia buat sambal goreng kari...
dua2 sos tu dia siap2 masak kat rumah...
so, tinggal curah je sos tu kat segala mak nenek seafood masa kami nak makan...
sumpah sedap sos ko Yan oiiiii...

 sotong..

 ketam...

nasi putih bersama sayur2an..
ada kentang, broccoli, carrot, snap peas..

 udang...

 remis...

 jagung...

ha tu dia...
so, kami ada 4 jenis seafood utk shell out kali ni...
ketam, udang, remis, sotong...

minah pakistan cantik manis...
heheh..

ini lah dia chef kesayangan kami...
sos yang dia buat memang sedapppppp...
tq yan sebab lahir ke dunia ni...kahkahkah

 beriya kami buat shell out siap ada apron mcm kat restoran shell out jugak...hehe...

amboiii yang baju kuning tu tak yah nak malu2 sangat la...
chef Yan tu kemain lagi, menghayati udang sambal goreng kari..

 acah je tu, padahal bukan si Ida ni makan sayur pun...

oooiii selambak mak nenek binatang depan mata...
confuse dah ni nak makan mana dulu...

ya Allah, nikmatnya lah shell out bersama kawan2...
buktinya korang boleh tengok kemain besar aku nganga...
huhu...

 sedapnya remis...berebut kami makan...

 dessert kami, of coz la vanilla ice cream...

 buah2an...pear, oren, mangga..

 huwaaaaa....sedapnya....lapar balik bila taip entry ni...

licinnnn...
best buat shell out ni sebab tak yah nak basuh pinggan sangat...
terus buang je plastik alas meja tu...

last but no least...
ahli2 yang meraikan Friday lunch...
tq semua...terlebih terkurang mohon dihalalkan...
sayang korang semua ketat2...
muahhhh...

21 comments:

Inani Hazwani said...

Tudiaaaa lambakan seafood. Heheh. Sedapnyaaa !

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

ain.ya.nun. said...

eh sama lah, kita pun makan shell out juga ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

geram toi tgk..hahaha

mama tisya said...

meriah...lapar tgk...lama tk wat shell out kt umh..ni kt opis giler best juga tu

Liyana Anuar said...

wahhh,..bestnye..sempat ye buat masa lunch..:D

wahida said...

liyana anuar: sempat, sebab sos semuanya dah siap dari rumah...tinggal nak curah je kat seafood2 tu...hehe...

dear anies said...

mintak resepi sos nak buat jugaaaaaaaaaaaa

Mila Ahmad said...

tgk gmbr makanan memang mengoda sgt ni...nak buat kat rumah tapi suami xboleh mkn seafood dah.
nak makan sorang mcm kelakar je haha..

norhidana miswan said...

hooooiiiiii ada kosong tak jawatan PA kt opis ko...
nk join jgk lah mkn sedap gini...

Mummydearie said...

Oh meng!!!

Tak sanggup akak tengok. Tertelan-telan air liur dibuatnya!

Tak dapatlah nak laksanakan hajat bershell out ni memandangkan ahli keluarga yang lain tak makan seafood langsung. Bestnya kalau ada geng makan macam nih. Barulah tenang nak melahap ^_^

Lenkali kalau buat boleh tak jemput akak sorang aje orang luar? Hahaha!

MuMMie BeRRy said...

uiks sis serious npk sedap, nagis tepi bucuk

idzwa kamaruddin said...

Apesal aku telan air liurrrrr ni??

Kakcik Nur said...

Betul-betul licin licau...

bukti kesedapan tu. :)

Qhaifa Nur said...

Tu dia mmg super sedap2 ni wahida..
Bershell out laaa

Nooriah Abdullah said...

Alahaiii meleleh2 dah kaknoor tengok ni
Kalau dpt mkn tak taulah
Gerenti tk cukup semua tu haha

Amanda Suria said...

nyesal aku tgok gambar,..terus terliur..kejam entry ni nok

Amin Hakim said...

Pergghhh.. kemain lagi makan besar ye

Jueliza Jamani said...

wahhh kekejaman apakah ini.. ya Allah sedapnyaaa

AnneRaini said...

pergh kan pergh kan... kat opis pon boleh ye nok.

Rinna said...

Wow tu dia.. meriahnyaa makanan shellout korang.. seronok tengok..kenyang sampai licin.. yer..