nuffnang advert

Tuesday, November 15, 2016

selamat pengantin baru Anje!

Assalamualaikum semua...

dah selamat dah anak dara sorang dalam Geng Capati kami ni...
satu2nya bujang dalam grup capati ni dan sekarang dah selamat jadi bini orang...
aku dan suami berkesempatan hadiri pernikahan Anje dan Mail ni..

pernikahan dijalankan di rumah warisan dorang di Kampung Baru, KL.
aku sampai je terus serbu bilik pengantin...
wahhhh, tanteknya pengantinn...

 muka neves tetap ada...hehe...

Anje ni adik pada Danah...
amboiii kakak pengantin pun sama berseri jugak ni...

cantik ukiran inai ko nok...
simple but nice gitu...

 pelamin nan indah..

amboiii pengantin lelaki main jeling2 mata nampak...
sabar ok...sikiiittt je lagiii...hehe...

ha kau...berpeluh...

kita dengar imam tazkirah sat ye...
dulu masa aku nikah 11 tahun lepas,
masa imam bagi tazkirah, kemain aku gelak terkekek2...
sampai pakcik aku yang garang tu jeling aku dari jauh...
masa dah habis nikah tu pakcik aku sound aku,
'dah kenapa ko gelak wahida, ko tu pengantin kena senyum sikit je dah la'
la dah tu nak buat cemana, dah pak imam bagi tazkirah siap buat lawak...
giler ko nak control gelak...lawak kot...
aku bantai gelak dah tak ingat yg aku ni pengantin...muahahaha...

ok, masa yang ditunggu dah tiba...
oiiii aku yang berdebar ni dah kenapa...hahaha...

Alhamdulillah, selamat diijabkabulkan dengan sekali lafaz..
masa ni Anje dah teresak2 aku tengok...
huhu...aku tumpang sedih anje oii...
bukan sedih apa,
sedih kegembiraan sebab anje dah selamat mendirikan masjid...

masa anje bacakan lafaz taklik ni lagilah berderai air mata dia...
suara dah bergetar2...
huwaaaaaaa...aku pulak nak meraung rasanya...
tokma yang kat sebelah anje tu pun dah lap2 air mata...huhu...
sebak kejap suasana masa tu...

sekarang anje dah jadi tanggungjawab Mail...
tokma merestui segalanya...

Alhamdulillah selesai sudah...
nampak riak lega di wajah anje...

 peluk bersalaman dengan mak mertua pulak..

bersama kakak pengantin yang always la gojes ...
eh si danah ni makin tua makin cantik pulak aku tengok...
betul la kata orang...women look goods at 30s...
aku setuju dengan pepatah tu...
amboiii, kembang la si danah baca ni...kahkahkah...

yeayyyy, dah jadi laki bini...
tahniah Anje dan Mail!

masa bersanding dorang pulak pada 13/11/16 aku tak dapat attend...
maklumlah, laki i ada kelas sampai malam...huhu...
aku mintak anje wasap je la pic kawen dorang...
cantik sangat pengantin dengan tema dark pepel...

ni pengantin wasap pagi tadi...
dorang dah on the way ke utara berhoneymoon di Langkawi dan Penang...
selamat berhanimun korang dan enjoy moment sebagai suami dan isteri...
mudah2an kekal hingga ke Firdausi...
sayang anje sangat2...
muahhhhh...

16 comments:

Inani Hazwani said...

Tahniahh pengantin :)

ain.ya.nun. said...

sweet je anje anje angat ni.

Semoga berbahagia sampai ke syurga kawan wahida.

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Mommy Cici said...

tahniah

pengantin cantik. pelamin cantik

ehh err taklik pompuan kena baca ke? 0,0

Rinna said...

Tahniah dan selamat pengantin baru.. moga kekal hingga ke jannah.. aamiinn

wahida said...

mommy cici: haah, sesetengah tempat pengantin pompuan pun baca taklik jugak...i dulu pun ada.. :)

norhidana miswan said...

selamat pantin baru bt anje adik nya si danah tuh...

suweet sgt pantin ngn baju pepel tuh... masuk sgt color dhla pantin tu putih melepak

Kakcik Nur said...

Selamat pengantin baru semoga berbahagia bersama hingga ke syurga dan berkasih sayang dalam rahmat Ilahi

Adam said...

Rupanya kesah awk tak dapat pergi wedding.

http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Amanda Suria said...

Selamat pengantin baru anje...semoga bahagia hingga ke jannah

idzwa kamaruddin said...

Selamat pengantin baru anje!

adarnadzmie said...

comel mepadan pengantinnya... semoga kekal ke jannah..

Mila Ahmad said...

berseri-seri pengantin, cntik inai dekat tgn tu. selamat pengantin baru.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah.. tahniah buat pasangan.

Irda Garmin said...

setuju..perempuan makain cantik diusia 30 tahun..hehehe..hope irda tersenarai dlm list tu..kahakh

dear anies said...

barakallahulakuma utk anje dan mail....