nuffnang advert

Wednesday, November 16, 2016

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh, Lumut

Assalamualaikum semua..

ok, nak sambung percutian kami ke Lumut dan Pangkor...
lepas dah settle check in kat Marina Heights,
kami google sat tempat makan seafood yang best kat area Lumut tu...
kami google banyak yang review suh makan kat restoran ni..
pastu ada jugak google cakap kat TLDM tu pun best seafood..
tapi kami ada sembang ngan sorang budak housekeeping kat Marina Heights tu...
kami mintak dia suggest kan seafood yang best kat Lumut ni...
dia cakap yang best kat sini la..
kat Medan Ikan Bakar Teluk Muroh ni...
lokasi dia dekat giler dengan Marina Cove Resort...
ok, apa lagi...jom je la...dekat pun dekat dengan hotel kami...
lagi pun ni suggested oleh penduduk kat situ...
so, kami expect makan kat sini sedap la...

sebenarnya restoran ni ramai giler umat manusia tau..
tapi ni nampak kosong sebab aku snap pic ni masa kami dah habis makan dah..
dah pukul 11 dah masa ni...
sebab tu nampak kosong sebab ramai dah balik...

kena pilih seafood kat sini...
pilihan seafood pun tak banyak mana...
ikan pun ada 4 jenis je...
pilih seafood, then terus cakap nak masak macam mana...
pastu bgtau duk meja mana, nnt dia akan hantar...
order air pun semua kat sini terus..
masa tengok seafood pun dah agak sedih sebab tak banyak pilihan...
takpe, positif je..tak banyak pilihan takpe, janji sedap...
aku fikir mcm tu la...
pastu pulak, tak boleh nak order goreng2...
dia cakap dorang tak layan sebab ramai customer...grrr...
anak aku si adik dah frust sebab dia takmo makan nasi putih,
dia nak nasi goreng...
hrmmm, ok lah kami pun faham la kedai ni mmg ramai customer...
so, cakap kat adik, makan nasi putih je la ye dik...
ok, dua kekecewaan di situ...
seafood tak banyak pilihan dan tiada menu gorengan...
kami ok lagi...

masih banyak table belum sampai foods mereka...
termasuk lah kami...

nak tunggu food sampai pun satu hal...
kemain lah lambatttttt...
sementara menunggu, bagi anak2 layan henfon dulu...
jangan tanya mana tab dorang...
tab dorang dah lama hancur berderai..
hancur berderai sebab kesalahan dorang sendiri...
daddy dorang mengamuk ngan dorang terus baling tab dorang ke lantai...
haha...mama tengok kan je...
sapa suruh masing2 buat perangai...
gasak sampai sekarang kami takmo dah beli tab kat dorang...
bagi pengajaran sikit...
henfon yang abang pegang tu pun sebenarnya henfon adik...
hadiah untuk adik sebab exam dapat no.1..
requested by adik...
kalau tak sampai sekarang pun dorang takde gajet...kehkeh...

tapi si junior ni tak layan sangat gajet ni...
dia akan stay ngan gajet sekejap je...
pastu dia boring...
dia akan tawaf satu restoran berlari2 ok...
semput nak mengejar dia..huhu...
pastu dia duk layan angin laut kat sini...

satu lagi kekecewaan kami...
kami order satu jug jus tembikai...
tapi masa kami minum, terus anak aku si abang tu tanya ni air apa ni mama?
aku tanya kenapa? sebab masa tu aku tak minum lagi...
abang cakap ni rasa air sirap la mama...
aku pun minum...
coiiii...rasa tembikai tu sikit sangat...
dia pi campur dengan sirappppp...
adoi la...kami mintak jus tembikai...
bukan sirap tembikai...
ni nak jimat kos ke apa ni?
adoiiii la...bertabah je la...

 jenahak stim halia...

ketam masam manis...
ketam ni pun antara yang kami frust...
sebab hubby cakap dia pilih ketam yang gemuk2...
tapi yang sampai kat kami ketam kecik...
alahaiiii..

 sotong goreng tepung...

 kailan sos tiram...

dinner kami malam tu...
rasa? serius hambar..
laki i siap cakap, u masak lagi sedap la yang...
huhu...dah dah...kita takmo spoil mood cuti kita...
telan je la...

dessert, jelly kelapa...

keseluruhan kami makan malam tu adalah rm130+
dengan harga mcm tu, kami rasa tak berbaloi...
kecewa dengan service, kecewa dengan rasa makanan..
tapi i is pelik kenapa kedai ni ramai umat manusia,
dan ramai review cakap sedap...
tapi kalau tanya aku, mmg kami tak recommend kan kedai ni..
ok ok faham...tekak lain2 ye...
ok bai!

12 comments:

Inani Hazwani said...

Fuhhhh terliur. Hahah. Sedapnyaaa semua tu :)

idzwa kamaruddin said...

huhuuu sedih kan bayar mahal2 tapi yg dtg hmmm...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

norhidana miswan said...

lah banyak nih dh rm130? mcm tak berbaloi2 je harga kak.... mentang2 dh popular... servis hancus makanan mahal lak tuh

mama tisya said...

kdg2 bc review kita kena 50-50 gk sbb tekak lain2 kn..tp kalo tgk ngan menu tu ngan rege tu mcm tk berbaloi ..byr mhl sedap tkpe..kalo byr mhl tk sedap pastu servis lmbt , mmg frust la

Mazni Azmi said...

Sedapnya dapat makan seafood sambil lihat permandangan laut. Anak anak mesti suka kan.

cuma nasib baiklah ayah kite nelayan jadi tak payah risau nak makan ikan segar. Hehe

Irda Garmin said...

khabar xseindah rupa sis...mmh xnak pergi kedai ni..

adarnadzmie said...

Nampak mcm sedap.. tp rupanya indah khabar dr rupa..haha

mahal jugak ye....

dear anies said...

smpi hati tokey kedai ni buat mcm ni... hrp2 dia baca entry nbi dan dia boleh bukak mata. jgn bangga sgt sbb ramai customer. kalu gini perangai smpi bila2 x berkat bisnes awak tu...

atiehilmi dot com said...

ala.. baru plan nak try nanti.. hee~ kalau dah HAMBAR tu, kira 1st and last la gi situ kan ?

Amanda Suria said...

Tengok gambar nampak sedap tp aku percaya ko nok...mesti x sedap kan...

ietams said...

sedapnya makanannnn!!!