nuffnang advert

Thursday, November 17, 2016

Lumut Waterfront & Restoran D'Warisan, Teluk Muroh

Assalamualaikum semua...

ok, kita sambung lagi jenjalan Lumut...
lepas dah sakit hati makan kat kedai ni,
sebelum balik hotel, kami nak jalan2 tengok Lumut sat...
kali kedua kami sampai Lumut Waterfront ni...
dulu pernah sampai sini masa si abang kecik lagi...huhu...

wahhhh...meriahnya Lumut Waterfront di malam minggu...
macam2 ada...

macam2 jenis jualan ada...
yang food truck pun ada..
tapi tak berkesempatan nak amek byk gambo...
yg ni je sempat snap...hahaha...

pandai pulak si kecik ni mintak eskem...
layan kan je la...

 ermmm dapnya eskemmm...

pastu tengok budak2 ramai main belon...
so, anak2 nak jugak...
ok jom la..

selain dari main waterpark,
main belon mcm ni pun kegembiraan jugak buat anak2...

 daddy record xtvt anak2...

huhu...henfon tak canggih...
kalau canggih, sure cantik pic belon yg dorang buat tu...

 adik berjaya buat belon yang besar dan panjang...

 syok ah budak2 ni...

 adik siap melopong tgk belon yang dia berjaya buat...

si junior tu tak pandai pun main belon tu...
dia main buih tu pandai la...

 dah habis main belon, jom mama nak cuci mata kat kedai2 tepi jalan tu...

 si junior sibuk nak try spek...

 amacam, cun tak mama?

 holloh holloh...

ni dia yang pakai sendiri tau...
dia yang amek cap dan spek pastu pakai...
kemain sangat budak kecik ni...

 eiiii, tak padan baru dua tahun...

sori, aku gabungkan dua entry terus sebab gambar tak banyak...

ok, ni pulak lepas check out kat Marina Heights,
kami nak check in tempat lain pulak lepas tu...
tapi sebelum tu moh isi perut dulu...
dah waktu lunch dah ni...
kami makan kat Restoran D'Warisan...
uiiii penuh ok restoran ni...

 berderet kereta...

kat sini yang best sebab ada banyakkkkk pilihan lauk...
sampai pening dibuatnya...rambang mata sebab semua menu nampak sedap2...

 ni nasi hubby dan anak2...

 nampak tempting giler lauk yg hubby amek...

tapi i punya ayam panggang madu ni laaaagiiii sedap tau!
serius tengok ayam panggang ni masa dorang bakar aku dah terliur dah...
aku dah tak pandang dah lauk2 lain...
aku amek nasi kosong, makan dengan ayam panggang madu ni je...
sedappppppppp...
no wonder la ramai beratur tunggu ayam panggang ni...
nyesal aku amek satu je...
dah berebut pulak dengan si abang...
takut jugak nak amek dua ketul mula2 tu,
sebab trauma dengan kes makan malam kat Medan Ikan Bakar malam sebelum tu...
beriya ramai orang sekali tak sedap pun..huhu...

tapi yang ni mmg sedappp...
lauk2 lain dia pun sedap...
mmg puas hati...
air pun boleh refill banyak kali...terbaekk..
harga pun reasonable...

tapi pada korang yang nak datang sini,
sila bertabah sebab ramai umat manusia especially di hujung minggu...
kedai ni tepi jalan je area Teluk Muroh tu...
senang je carik...
sapa2 datang Lumut singgah kedai ni ok...
recommended!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

lama dah x sampai sane

mama tisya said...

amboi si kecik nk pki cermin mata hehe...tgk ayam panggang tu trus laprrr

Umie Adli said...

pergi lumut suka makan dekat simpang quarters tldm.banyak pilihan laut. ikan bakarnya ..pergh.... restoren kat entry ni nak carilah.ayam tu nampak sedapnya..terliur ai tau...

idzwa kamaruddin said...

OKey mark restoran warisan!!

dear anies said...

aktiviti kt situ mcm kat tasik titiwangsa bila waktu mlm...


insya allah kalu ke sn sy akan cr kedai tu!! ;-)

Kakcik Nur said...

Waduh...hari ni tengok banyak gambar makanan sedap...apakan daya masih bercuti di katil hodpital...

Inani Hazwani said...

Kemainnn junior dengan spek besauu tu. Hahah. Comel je. Pehh telan airliur tengok makanan sedap sedap

Mazni Azmi said...

Anak anak memang suka makan ais krim. Malam hari pun masih layan lagi. hehe

Masih belum sampai lumut lagi. Insyaallah ada rezeki sampai juga

Amanda Suria said...

seksi plak ayam tu nok...

adarnadzmie said...

best dpt jalan2 tgk xtvt malam mcm tu...
anak2 klu main belon buih memang lah suka...
ayam bakor ko menggugat iman...hahaa

sha said...

meriah tempatnya