nuffnang advert

Monday, November 21, 2016

chicken kebab bersama buddies

Assalamualaikum semua...

hari Khamis lepas kami buat kebab pulak..
tak tahu lah nak kata kebab ke shawarma ke chicken wrap ke...
tak kisah la apa nama sekali pun, kami bedal je makan...
janji sodap!

our lovely kebab...
ni roti tortilla...beli yang ready made terus...
masa nak makan kami bakar je kat microwave oven...
base dia tu, chef kesayangan kami tu sapu dengan cream cheese,
letak pulak ayam, tomato, bawang besar, olive, avocado..
pastu letak sos cili, letak jugak garlic oil ngan thousand island...
garlic oil tu pun buat sendiri tau...
blend bawang putih pastu campur dengan olive oil..
yang ayam tu pulak, perap ngan bawang putih, garam, pepper...
pastu saute macam biasa...

mcm biasa, kalau dah ramai anak ayam...
ada lah anak ayam yang tak nak bawang la, tak nak tomato la...
ada yang tak nak sos cili la...
chef kami tu pun gigih layan anak2 ayam dia...
bertabah je la...hahaha...
tapi aku pulak jenis nak letak semua...
aku suka semua...
hrmmmm dapnyaaaa...

taraaaaaa...ni kebab yang chef buatkan utk aku...
yang letak semua ingredients..
kenyang sampai malam...
Alhamdulillah...

kami end up dengan bubur sum sum...
bubur sum sum yang kurang warna pandan nya...
tapi sedap! tq chef!

24 comments:

eima said...

sedap tu hoi ... mkn mcm ni pun kenyang

Umie Adli said...

masuk blog ni kalau tak telan air liur tak sah. saja je tau...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdpnya kak oi..

mama tisya said...

meriah kebab siap ada avocado

AnneRaini said...

aku nk pindah kt ofis ko.. mcm2 makan. hehe

norhidana miswan said...

ya Allah kak....
menggodanya... nsb aku baru lps mkn mee kari tp kebab ko nih lg sedap...
sejak bff aku dh tkr opis jarang bt potluck or mkn2 gini...

takde ke jawatan PA kosong tmpt ko tuh kak

Kakzakie Purvit said...

Kalau kakak pun nak letak semua baru best:)
Untung kat office ada chef.

Anonymous said...

Laaaa, jangan lah dipanggil anak tu dgn panggilan anak ayam. Bimbang dia pulak panggil ibunya dgn mungkin gelaran yg sebutannya sama.

Yg main belon tu saya nampak awak.

Mazni Azmi said...

Amboiii besarnya kebab tu. Banyaknya kalorii :)

wahida said...

anonymous: hahahaha...jangan ambil serius sangat...anak2 ayam tu merujuk pada kawan2 ofis i..anak2 ayam tu termasuk lah i sekali...ekekek...dan kami mmg dah biasa dengan gelaran tu...chill ok..

err, u nampak i kat lumut ke? alamak, awat tak tegur? sori lah, i ni kalau kat luar mmg jalan menonong je...huhu...
anyway, kenalkanlah diri u...

Mila Ahmad said...

mila pun semalam buat chicken wrap acely nak buat kebab tapi roti pita xde tibai pratha je lantak situ janji kenyang hehe..

Ann Ishak said...

bubur sum sum albino :D

Nooriah Abdullah said...

alahaiii tertelan air lio sendri lah tengok benda ni huhhhh

Diana Rashid said...

lama dah tak makan kebab..tak pernah buat kebab sendiri..biasanya beli je..Kat sini susah nak jumpa kebab sedap.

Kakcik Nur said...

Kalau mak pun semua mak telan je.... :)

Inani Hazwani said...

Fuhhh sedap nyaaaa! Nani pernah try buat sekali kebab sendiri. Hahah. Memang puas hati lah kan semua benda letak banyak banyak :p

Bunda_nora said...

Sedap nyer... kalau rajin buat sendiri kan lebih baik..dapat makan berulang kali dan menjimatkan...

Bagi anak2 kecil kita ikut lah selera mereka kan..

raihanah said...

nyummy, mesti sedap

adarnadzmie said...

sedap weyy... akak pun suka yg letak semua...haha

Amin Hakim said...

Pergghhh.. tengok pun dah meleleh nie.. nyum2

Norhayati Mohd Isa said...

Sedap tu wa..
Huntungggg lah badan ada chef..
Mcm nak pinjam je chef tu 😆😆

Husna Rahman said...

ohhhoiii gugat himannn nyee laa oii...

feveret giler klu berwrap-wrap ni...nak2 chicken wrap..fuh tak penah dan tak boleh nak tolak ansur la terus tolak masuk mulut....haha

ain.ya.nun. said...

Makanan korang tak pernah tak nampak sedap kan kan kan

dear anies said...

waduhhhh terus lapo niii da laaa sarapan pg ni sikit jeee