nuffnang advert

Tuesday, September 20, 2016

fake acc

Assalamualaikum semua...

fuhhh...rindu pulak kat blog...
moh la update sekali sekala...
supaya orang tak lupa wujudnya blog MY ALL ni...ekekek...

dalam pada diam2 tak menulis blog,
ada lagi orang report kat aku,
pasal curi gambar dari blog ni...
tapi kali ni lagi teruk rasanya,
siap curik pastu buat fake acc...
keji tau!

sian laki i, tetiba nama dia jadi Alip Harun...ekekek...
anak2 pun jadi mangsa...sabo je la...
anyway, terima kasih si pemberi info...
laki i dah buat tindakan susulan...
pepandai je letak pic laki i,
tahu lah laki i hensem...kehkeh...

rasanya orang ni mmg minat dgn muay thai...
sbbnya pic anak2 tgh pakai seluar muay thai pun dicuriknya..
macam2 dunia sekarang...
bulan puasa hari tu ada yg curik pic gambar makanan aku...
sebijik ok dgn dlm blog...
pastu terang2 pinggan tu pinggan aku..
choiii...update resepi tapi gambo makanan curi gambo orang...

hoiii, ko masak ko amek la gambo sendiri...
grrrr...

kalau nak cerita pasal gambar dari dalam blog ni kena curi,
mmg banyakkkk...
ada yg mintak izin, siap nak masukkan gambar tu dalam menu restoran dia...
tapi dia mintak izin, aku ok je la...

yang tak mintak izin tu, ya ampunnn perangai koranggg...
ada yang dah buat iklan kat tv,
ada yang dah buat video,
grrrrrr...

just drop komen kata nak pakai gambar kan senang..
bukannya aku ni teruk sangat sampai tak nak bagi..
at least hormat hak orang lain sikit ok...

tapi part curi gambar buat fake acc tu paling kami tak boleh terima la...
takut dia buat fake acc utk komen yg bukan2 kat fb org lain...
tak ke naya tu..
so, kalau korang nampak FB orang ni,
sila ambil maklum ni BUKAN acc FB suami atau anak2 aku ok..

lagi sekali nak ucap terima kasih pada sesapa je yg beri info kat aku...
asal gambar kena curi je mesti ada yang perasan...
tq sesangat..
macam tu jugak bila pic aku masuk dalam news Siakap Keli...
mak aiiiii, berderu2 orang wasap dan DM kat IG bertanyakan kesahihan gambar tu...
ye lah, i lah tu...
terus seminggu tu fefeeling retis sangat,
siakap keli punya penangan...kahkahkah...

ok lah, nak buat keje sikit,
moral of the story untuk hari ni:

#janganbuatfakeaccount
#hormathakoranglain


meh nak muah ciked,
loves,
wahida

26 comments:

mama tisya said...

wah femes gtu masuk siakap keli hehe...tu la bahaya kalo org guna gmbr kita pastu siap wat fake account..yg minta izin tkpe...ni kn wat fake account ntah apa2 tulis org ingt kita plak kn

Zee Suhaini said...

melampau sangat kalo macam nih sebab keburukannya nanti kita yang tanggung..memang takleh nak sabo..

Fazleyatul Aini said...

ko dah tarap2 retis ni kak org siap buat fake account
tp sampai guna pic anak2 tu bahaya tu
bgs la ko dah buat report kak

Kakzakie Purvit said...

Tak beretika dan tak berhemah org yg begini
TV S'pore nak ambil gambar dari blog kakak pun siap email 2-3 kali minta kakak confirm tak mahu pakai mulut. Dia nak black & white yg kita confirm bagi. Itu baru betul..

Apa pun kalau dah kata curi memang dosalah...

norhidana miswan said...

mmg keji sgt org yg nama alip harun tuh...

apa salahnya ko gune lah gambo ko sndiri.... ni idak kan

Fiza Rahman said...

Konghajar sangat orang macam nih.

idzwa kamaruddin said...

Wahhhhhh glemer laki ko noks..sign kat dada skittt..kekekeke...

Yati said...

Erk... camana boleh jadi camtu?
Nasib ada orang perasan fake account tu ye. Takut ada orang niat tak baik guna nama kita.

Yana Libra said...

femes sangat ni..tu yg org asyik curi gmbr..hehe
bahaya gak ni

Qhaifa Nur said...

Takutnya klau jd mcm ni kat akak wahida...
Kurang asam betul hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

perghh mmg melampau laa gini kak.

Rinna said...

tak patut betul ambik gambar..wat gitu..

erny firdaus said...

apelah perangai kan..dah xpandai masak, xpandai menulis..xkreatif...duduk jela diam2 kan..

Nieda ramly said...

dah retis , blog selalu kena skodeng

Azian Elias said...

peliknya.. dan melampau pada akak...
ada gak org nak buat cam ni ek.

Umie Adli said...

Lea lagilah. Gambar kek lapis lea dia ambik dan letak kat ig dia untuk jual. Sampai 3 gambar tu. Sabar jelah

shida said...

tu la... tak de adab.. takut dia salah guna je.. menipu org jual brg ke...
pasal gambar makanan.. maybe sbb gambar ko tu nampak sgt menarik.. google tajuk makanan tu keluar gambar ko.. aku pun pernah cedok tapi mention kat situ ambil dari blog ko...hihiihi...

HeNRieTTa JoSe said...

kena curik gmbar lg...bahaya ni klu fake acc, tkut dorg salah guna, org lain plak jd mgsa,...

Diana Rashid said...

Sekarang ni semua orang nak buat kerja mudah je..sebab tu hasilnya tak de dan kerja sekerat jalan je..sebab depa tak de kesungguhan pun..tak berasa susuah jadi rasa boring tinggal je semua tu tanpa rasa bersalah..

hainom OKje said...

Ada juga manusia mcm tu rupanya ye Wai....so far belum terkantoi lagilah....

Kalau nak guna gambor makanan kita bagi hakak no hallah cuma letaklah link kot....

hainom OKje said...

Ada juga manusia mcm tu rupanya ye Wai....so far belum terkantoi lagilah....

Kalau nak guna gambor makanan kita bagi hakak no hallah cuma letaklah link kot....

amirah said...

amboih melampo kenmain buat fake acct guna gambor org lain..dah kenapa kannn...

psttt...cerita siakap keli yg mana wei? hehehe

Mummydearie said...

Tak fahamlah orang yang suka ambil jalan mudah ni. Nak minta izin tu berbayar ke sampai tak mampu nak buat?

Orang tak glamour macam kita, setakat ni takdalah pulak dengar ada fake account tapi my nephew kena. Siap hantar friend request lagi. Yang kita ni mak sedara dok tengok anak sedara hantar friend request, approve ajelah tanpa banyak soal. Rupanya akaun tipu!

Siqah Hussin said...

Moga dijauhkan daripada semua ni. Siqah paling pantang kalau orang ambik kisah kita tanpa kebenaran. Tapi yela kan, kita tak boleh nak kawal orang. Acc pun tak private kan.. huhu

Amanda Suria said...

Adeh...nama x leh blah la...bagi la nama glemer skit...

usop said...

kak, fake account ni dia kerja untuk najib agaknya.

gi tgk fb najib sekarang. banyak post dari "suami" akak ni puji2 dia.