nuffnang advert

Monday, August 15, 2016

finally, kita bertemu

Assalamualaikum semua...

ok, lagi citer basi...
aku pernah citer kat korang yang aku ada terjumpa sorang blogger masa kami sekeluarga check in kat Kinrara Resort kan...
haaa....ni lah dia blogger kecik molek comel lote...
nasib baiklah ko tegur aku lynda oiii...
sebab akak ko ni kalau dah berjalan mmg tak pandang kiri kanan...
mmg jenis jalan terusssss...hahaha...
masa dia tegur tu, kami sefamily on the way ke pool...

ok, aku tak suka pic ni sebab aku nampak macam acik acik sangat berdiri sebelah ko nok...haha
pastu kenapa nampak macam kepala aku besarrr? arghhhh stressss...


dia datang sapa aku...
ni kak wahida kan...
aku laju je lah angguk..
niat di hati nak jawab cenggini:
eh tak la, awak salah orang, saya Irma Hasmie...
hahahaha..kalau aku jawab mcm tu apa la reaksi si Lynda ni kan...ekekek...

pastu dia cakap, saya Lynda...Lyndachelah!
aku dengar je nama Lyndachelah, harus lah aku jerit satu pool...
mana taknya, dia ni kuat nyakat aku kat blog dan instagram...
kengkadang komen dia buat aku tergelak2...ekekek...
oooiiii tak sangka jumpa ko kat sini kan nok...
punyalah kecik dunia ni, kat Kinrara Resort akhirnya kita berjumpa...

kecik molek orangnya, ramah pulak tu...
dia siap cakap, saya perasan akak pun sebab nampak suami akak...
saya cam suami akak sebenarnya...
hahahahahahaha...
ni siapa yang blogger sebenarnya ni, aku ke laki aku ni? kahkahkah..

dah sembang punya sembang..
anak2 pun dah menggelupur tak sabar nak mandi pool...
aku mintak diri dulu...

sambil tgk anak2 tgh mandi pool,
laki aku cakap,
eh, blogger tu kenal i la rupanya...
aku jawab lah, so?

'tak sangka lah ramai kawan2 blogger u kenal i...'
'masalahnya, dia cam i dari cam u'

krik krik krik
(sambil dia tersenyum2 okeyyyy)
perasan la tuuuu...

suka hati awak la cik abang...
i tak kejar populariti, tu semua duniawi je...
hahahaha...larikkkkkk...


Blog; Lyndachelah
Instagram: Lyndachelah

nice to meet u, my dear!

16 comments:

Nafira usof said...

dunia blog memang indah kan~
dapat ramai kawan kat sini.

Fazleyatul Aini said...

femes ko kak. nak sainnnnn haha

Lynda Che Lah said...

T_T

Sebab apa tau kak..
Ko bukan blogger asyik suka upload selfie.
agagagaga..
Tu sebab kenal suami akak dulu sebab gambar dia byk dlm ni..

Masuk blog femes ames ni I tgh basah kuyup muka xde makeup
lepas tenggelam timbul dlm pool..
Lain kali kita ngedate kak tau..

Tapi yang penting ko kat pool pun gojes ok..
maintain gitu..

dear anies said...

dari dunia maya ke dunia realiti...


errr bila kita nk jumpa ni? hahahaha

Nooriah Abdullah said...

wah femes lah Ida
sampai ada yg kenal
kalau kaknoor jumpa Ida tk tau lah entah2 berlalu begitu saja
sbb kaknoor pun pesen tegak je jalan hahaha

Blog Akak Kembang said...

hehehehe...harusnya tanjat kan ... glamer ko nokkkk...hehehehe...kecik je orgnya lynda ni ek

Nieda ramly said...

alam maya penghubung silatulrahim , wahida kan..

Qhaifa Nur said...

Seronoknya dpt jumpa blogger...
Terasa keciknya dunia ni wahidaaa

Kakzakie Purvit said...

Tapi betul Wawa kalau kakak kenal dari anak-anak blogger sebab kakak suka tengok budak-budak.

norhidana miswan said...

kih3 nampak tuh cik abg ko yg lg glamer rupenyer kak...

Irda Garmin said...

hehehe...irda pun nanti nak jumpa u lah dear wahida,,dahlah kita duk dekat2..kan jumpa kat tesco rawang,tegur2 k..nak masuk dalam entry u ni jugak..

irda follow:)

Umie Adli said...

glamour u....

adarnadzmie said...

nampak sgt yg glamer kt blog ko en.suami...hahaaa

larikkkk....

eima said...

ok nk pi terjah jap si lyndachelah ni .....

Mummydearie said...

Hiks! Kesian kat Wahida. Wifenya blogger, suami pulak yang orang cam ^_^

Takpa, takpa! Katanya bukan nak mengejar popularitikan!

raihanah said...

rakan alam maya memang ramai kan