nuffnang advert

Wednesday, August 10, 2016

cabaran samyang ramen

Assalamulaikum semua...

korang dah try ke megi viral ni?
ala...megi samyang ni la...yang pedas berapi ni...

aku dah lama dapat pek ni...ofismate aku si Ika yang bagi...
dah sebulan...tapi tak makan2 lagi...
petang semalam tergerak hati nak try...
ok, kita mintak chef Ika buatkan...hehe...

taraaaaaa...dah siap megi goreng viral..ekekek...
atas tu ada seaweed ngan sesame seed...
masa ni dah berdebar dah...cuak nak tahu kepedasan dia...
ika cakap jangan makan bersulam air kalau pedas sekali pun..
sebab kalau makan bersulam air,
nanti makin pedas berterusan dan sudahnya kita akan kenyang air je...
so, tipsnya hanya minum air sebelum makan...
kalau pedas, buat rilek buat peace je...hahahahaha...

ok, bila dah start makan, biasa2 je pedas dia...
tapi bila masuk suapan ke 5, aku dah mula rasa kebas bibir...haha...
tapi kepedasan dia belum mampu buat aku keluarkan air mata atau hingus...
eh, ko jangan cakap aku poyo ke apa...
aku ni mmg kuat pedas...
tapi selagi dia tak buat aku berhingus, pada aku kurang pedas la...huhu...

pastu kan pada aku, megi ni tak sedap...
dia hanya sekadar pedas...
tapi pedas yang pada aku takde wow pun...
macam mana nak cakap eh...
senang cakap dia adalah megi yang membosankan...haha...

pastu ika suh letak telur dadar...
ok, jom letak telur dadar...
hrrmmmmm, tetap lah boring rasa dia...
adoiiii...serius aku tak suka megi ni...
bau cili dia pun aku dah macam errrr...
eh ni tekak aku la...
ramai kawan2 aku suka je megi ni...

aku dah try sekali ni cukup lah kot,
takde rasa nak beli lagi...
yang penting aku dah try...
dan aku dah sahut #cabaransamyangramen


bai.

31 comments:

Mommy Cici said...

heheh selalu baca review orang tahan pedas macam mana pun, still leleh air mata air hidung bila makan ni.

kalau orang tak tahan pedas macam kita ni, mau nangis bawah meja T_T

AnneRaini said...

aku baru je makan hari isnin...Pedas dia aku leh terima tp yg takleh terima pijo kat bibir tu...huhuhu

amirah said...

tak terai2 lg sebab dpt mmbygkn baunya tu sbb opismet pun ada citer bau nya...ermmm..mcm tak seswai kt tekak ai kot..huhu

NEKCIK said...

Uiii x sanggup nekcik nak makan ooo
Ya ampuun...

NEKCIK said...

Uiii x sanggup nekcik nak makan ooo
Ya ampuun...

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
NEKCIK said...

Uiii x sanggup nekcik nak makan ooo
Ya ampuun...

nuyui a.k.a miss YUI said...

dh try. kali pertama mkn 30 mnt bru selesai
yg len, 5 mnt settle. takdela byk sgt.. hehe

Nurzakiah Hanum said...

betul2 aku dah try gak x gemar

norhidana miswan said...

kih3... aku dh try jgk... bg aku yg tak tahan pds nih suapan ke3 bt aku berenti kih2... pds membunuh rasanya

mama tisya said...

dh mkn juga ..tp sesudu dua je sbb tk tahan pedas..rasa pijar bibir haha...

Liyana said...

x teringin nak try pun. mahal benau hehehehe

Umie Adli said...

dengan suami dah pegang dah maggie ni. beli ke tak beli ke tak.lastnya tak beli sebab tengok kawan2 makan semua cakap pedas sgt2

Qhaifa Nur said...

Yg tak tahan pedas mcm akak...jgn mkn huhu
Tp mmg kurang sedap hihi

HeNRieTTa JoSe said...

blom try lgi...xsedap erk? rietta xsuka meggi, klu org ckap xsedap,lg la xsuka...hehehe....rietta igtkan megi ni jenis yang berkuah....

Nafira usof said...

wahhh.. selalu tgk video org makan sampai kuar air mata. naik takut haku nak try beb. tak sangka plak ko ckp x pedas. hahahaha.. hebat tu~ x sedap eh?? x jadik lah nak try. hahahahaha

wahida said...

all: eh bukan la tak pedas langsung...pedas tetap pedas sampai kebas bibir aku dibuatnya...cuma kurang pedas la...mcm aku cakap tadi, dia hanya mampu buat aku kebas bibir je, belum mampu buat aku keluarkan hingus...ekekek...

Inani Hazwani said...

Nani pun baru rasa sekali aje, itu pun jamah yang kawan punya. Cannot lah dengan tekak I. Heheh

Diana Rashid said...

kawan saya kata kalau tekak melayu yang memang suka pedas dan makan pun yang citarasa pedas masakan kampung memang tak kan suka ramen ni..saya dengar dia citer terus rasa tak teringin sebab saya pun suka pedas..tapi suka pedas yang macam sambal belacan tu..saya dok fikir pedas yang macam tu la..

eima said...

aku x berminat nk cuba entah la satu sebab ..mahal kot hahaha

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Betul. Ramai yang tengah cuba benda ni. Saya tengok orang cuba aje. Tak tercuba lagi bila tengok ada yang macam was-was.

Jobdirumah Buat Duit said...

Ramai cuba kata pedas benda ni.

adarnadzmie said...

kt ofis akak pun dok gila beli megi ramen ni... katanya pedas sampai kebas bibir...akak x mo rasa sbb akak x suka pedas...hahaaa

Myra Jay said...

Hehehe, maybe taK kena dengan selera tekak akak kot kan..
Myra dah 3x makan ha.. pedas dia tu buatkan jadi sedap..
tapi memang betul, 5 suap je dah kebas bibir pedas :)

CikLily Putih said...

takut nak makanlah... pedas menyingga ek

raihanah said...

tak pernah try lagi

Noriza Abdul Rahman said...

Belum try lagi, suami cakap nak beli juga..try nak makan pedas ke tak

Norhayati Mohd Isa said...

Takuttttttt..
Akak pedas dah tak mkn wa..

akubiomed said...

Katanya pedas melampau mahi cirit birit.

LYAfrina said...

tak pernah rsa lg..suami ade beli..tp dia mkn sorang2.. haha..

Mummydearie said...

Anak-anak saudara akak pun terikut juga cabaran ni. Padanlah depa kata jangan minum air masa makan!

Akak tak cuba lagi tapi yang kuasa tahan pedasnya sama macam akak katanya takdalah pedas sangat pun! Cilinya pun tak sedap katanya. So akak tak trylah terus!