nuffnang advert

Monday, June 6, 2016

ramadhan tiba

Assalamualaikum semua...

reminder buat kita semua...

bulan puasa ni aku masuk 7.30 pagi...
7.09 minit dah sampai ofis oiii...
nak bukak lampu pun rasa serammmm....ekekek...
tapi tak jadi feeling seram sebab bulan puasa kennn...
hantu semua dah kena ikat..
so masuk ofis yang gelap dengan beraninya... :)

ok lah, takde mood sangat nak bercerita pagi ni...
pagi ni asyik la dapat call yang menguji kesabaran aku...
cepat2 istighfar...dah istighfar lelaju bgtau mek jah...
kena bgtau, kalau tak, mmg stress sepanjang hari weiii...
so, dia lah mangsa 'makian' aku...
tak dapat nak marah caller, kita marah mek jah...
dia ok je...hahahaha...

ok lah, ntahapaapa je la citer aku pagi ni kan...
bertabah la korang...

29 comments:

akubiomed said...

Syukur Alhamdulillah diketemukan bulan Ramadhan sekali lagi.

Nooriah Abdullah said...

alhamdulillah Ida salam ramadhan dari kaknoor
mesti skrg dah ada mood kan dah petang ni

Fazleyatul Aini said...

selamat menyambut ramadhan sis

babYpose said...

Salam ramadan mohon kemaafan juga serta selamat berbuka :)

Qhaifa Nur said...

Salam ramadhan...

Awal smpai ofis...
nasib baik ada mekjah....

Aretikz said...

Salam Ramadhan..

Kalau dah ambil waktu anjal awal, memang tak leh tido start dari bangun sahur.. takut terlajak lari gi opis kalo lewat bangun gara2 ngantuk time subuh.. hehe

idzwa kamaruddin said...

mek jah mesti buat muka kelakar pastu buat buat muka takde perasaan dia..hahaha..

ain.ya.nun. said...

Selamat berpuasa nok. Semoga rajin masak untuk berbuka. Haha.

adarnadzmie said...

salam Ramadhan dr akak dr jauh...hehee

sabaq2....

nuyui a.k.a miss YUI said...

salam ramadhan kak..
masuk awal blk awal =)

norhidana miswan said...

ko ni kan msti jarang2 sampai opis awal kan kak...
aku nih kul6lbh selalu dh sampai duk benti bg mkn tak aiyan dulu pastu kul7 pg opis... tp selalu ada je yg dh sampai opis kul6 lbg dh... jd tak penah la sampai opis msh gelap

sapa lah org yg dh bt ko marah tu kan kak

Kakcik Nur said...

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan...

Masa mak kerja dulu, memang mak jadi tukang buka pintu ofis sokmo... 6.30pg dah tercongok kat meja kerja... :)

Mummydearie said...

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa!

Oh, masuk awal bulan puasa ya, balik pun awallahkan...

Kami kat sini macam biasa aje, masuk pukul 8.30 pagi, keluarnya tetaplah pukul 4.30 petang. Dan-danlah tu kalau balik nak memasak untuk berbuka.

Mommy Cici said...

heheh bulan pose ni mmg ramai sampai awal =p tapi dua hari ni I dok terbongkang lepas subuh. mmg ngantuk lah jadinya. and betul betul, semalam I dapat ramai caller yang menguji keimanan. taktahu la apesal./ haih

MuMMie BeRRy said...

selamat berpuasa sis

Yana Libra said...

saya pun amik 730..huhu..boleh blk awal

Afif Rayyan said...

Selamat berpuasa..

Nabila Syifa said...

bestnya dapat masuk 7.30.balik awal. kita bulan puasa masuk tetap sama 8.30- 5pm

Norhayati Mohd Isa said...

Salam ramadhan kareem wa..

Kat ofis akak ni..
Waktu rehat di singkatkan 30 minit..
Siapa yg masuk pukul 8am balik kul 4.30pm..

Kakzakie Purvit said...

Johor semalam tak kerja
Kakak hari ini baru kerja dan sebab kakak seorg aje Muslim ikut suka kakaklah bila nak balik. Biasa kakak balik 4:30pm

Gelap ni bukan takut hantu apa Wawa tapi hantu kepala hitam:)

HeNRieTTa JoSe said...

eeeh guard xtolong buka ke...opis kitorg masuk cam biasa....cumanya jam 7 pik guard dah tolong buka lmpu...xdela glap...

Inani Hazwani said...

Ramadhan Kareem kak :)

ezan idma said...

salam ramadhan . First time singgah blog ni . hehe salam kenal

Emarieys said...

pakai thumb print masuk kerja.. awalnya tu... sebab bulan puasa tak fikir syaitan nirojin kan..kalau tak tak berani masuk gelap gelita ni..apapun salam ramadhan.

dear anies said...

slmt berpuasa

Cik Puan Eka said...

slmt bpuasa akak. kami state gov takde masa pilihan. cuma balik je 4.30 kehkehkeh. Sejak puasa ni dtg opis awal. Kul 7.20 da sampai, jalan clear je. Sllu sampai opis 7.50 hahahaha

Siqah Hussin said...

awalnya kak sampai ofis. siqah baru bersiap nak pergi kerja masa tu.
selamat berpuasa kak :)

NM03 said...

mek jah tu mesti pendengar yang setia kan. bertuah kau ade mek jah. untungnye kau ...

hainom OKje said...

Sempat masaklah ek Wa... sebab balik cepat dpd biasa