nuffnang advert

Thursday, June 9, 2016

5 tiket free ke Bukit Gambang Water Park..yeayyy!!

Assalamualaikum semua...

siapa sini pernah dapat tiket free masuk mana2 water theme park anjuran dari mana2 newspaper?
sebelum ni aku dah perasan banyak kali Berita Harian dan Harian Metro ada buat 'giveaway' bagi voucher free untuk masuk theme park...
tapi yang kali ni dari suratkhabar New Straits Times punya turn pulak yang buat giveaway ni...
tapi bersyarat la...kena kumpul kepala surat khabar bersama kupon yang dorang siarkan...

sebelum ni dorang bagi tiket untuk masuk Lost World Of Tambun dan Bukit Merah Theme Park...
tapi masa tu aku takde la beriya sangat sebab kedua2 theme park tu kami dah pernah pegi...
jadinya kita pergi theme park yang kita belum pernah pegi lagi...
so, bila kali ni NST buat giveaway untuk Bukit Gambang Water Park...
laju2 aku simpan semua keratan akhbar NSTP ni..
kupon ni dorang keluarkan pada waktu dan hari2 tertentu saja...

ada yang lebih luck, dapat tiket free ke Legoland...
tapi masa Legoland tu mmg aku tak perasan..
kalau tak, mesti aku pun gigih kumpul suratkhabar2 ni semua...

ha macam ni la...
kecik sangat kupon ni...
kalau tak betul2 belek newspaper tu, mmg tak nampak...huhu...
dan untuk redeem satu voucher, kena kumpul 5 kupon yang berlainan kaler..
yang korang nampak kupon ni kaler biru kan...
ada 4 lagi kupon kat bawah tu yang berlainan kaler mcm grey, green, red dan apa ntah satu lagi kaler...
tak ingat dah aku...
bukan gunting kupon ni je tau,
kena gunting sekali dengan kepala suratkhabar yang ada tulis New Straits Times tu..
memandangkan kami 5 beranak, so aku kena kumpul 25 kupon...
ala...tak susah pun...
kebetulan ofis aku mmg subscribe NSTP ni,
so, apa lagi...ni lah namanya rezeki...heheh...

ha...macam ni...
kumpul 5 group untuk 5 beranak...
1 group ada 5 kupon
so, 25 kupon semuanya...
faham tak ni? tak faham takpe..abaikan...
hahaha...
masa nak redeem pulak adalah hari Jumaat baru2 ni...3/6/16...
dan kena pergi Balai Berita NSTP utk redeem...

daging goreng kicap + bayam tumis air + telur masin + sambal belacan


kaunter redeem dibuka dari jam 10 pagi hingga 3 petang...
kami sampai Balai Berita awal lagi..kul 9 gitu...
so, kami decide gi breakfast dulu...
abang guard cakap gi breakfast kat ofis sebelah, sebab ada banyak pilihan katanya...
so, kami pun pergi lah ke food court ofis sebelah...
festaim aku masuk Menara Mutiara Bangsar...hahaha...
sekali mata aku tertumpu kat lauk pauk tengahari,
terliur pulak tengok bayam tumis air tu...
asalnya nak makan nasi lemak, terus amek lauk pauk berat macam ni...
dah macam makan tengahari terus...
sedap pulak tu...
aku mmg tak boleh tengok sayur bayam ke , kacang botol ke, bendi ke, mmg aku kalah...
sebab tu antara sayur feveret aku...
tu yang bila nampak bayam, rasa bayam tu memanggil2 aku...terus makan lauk lunch gitu...

dah habis breakfast pun, still kami awal lagi..
ada 5 minit lagi sebelum kaunter dibuka...
tapi aku tengok dah ada yang beratur...
takpe, moh bergambo dulu...

ok, jom beratur..
laki aku pun kena beratur sekali..
sebab sorang boleh redeem maximum 4 voucher je...
so, laki aku redeem 3, aku redeem 2...
dorang bukak dua lane...
so, proses redeem cepat sekali...

dorang check selai2 ok...
so, tak boleh main tipu...ekekek...
sebelum dapat ticket tu, kena isi nama dan no fon..
pastu terus dapat tiket....
yeayyyyy!! mudahnya!!

pastu ajak amoi bergambo sekali...
kesian orang belakang aku...
dapat orang depan mcm aku ni yang sikit2 nak bergambo...ekekek...
bertabah la ye...

yeayyyy ni dia..5 tiket free untuk masuk Bukit Gambang Water Park...
bukan dapat masuk theme park dia je..
dapat masuk Safari Park sekali...
kiranya ni adalah tiket combo...
valid sehingga 30 Ogos ni...
Alhamdulillah proses nak kumpul kupon pun senang sangat..
tq to mekjah, yan, kak ayu dan dayah...
terima kasih kerana support i...tq tolong simpankan suratkhabar2 ni semua...
hanya Allah yang mampu membalas jasa baik kalian..
dari kaunter dorang la aku collect semua suratkhabar ni....
meh nak muah ciked! :)
dari proses pengumpulan sampailah ke proses menebus tiket,
semuanya dipermudahkan...Alhamdulillah...
Tq Allah!


yang penting aku dah jimat banyakkkk untuk masuk theme park ni...
lepas ni tinggal nak cari hotel/chalet yang berhampiran dengan theme park je...
InsyaAllah, bulan 8 kang kami sampailah ke Kuantan tu...
anak2 pun dah teruja, kalau boleh nak pergi sekarang jugak...
agak2 la anak2 oiii, ni bulan puasa kot...
lepas raya kang kita berjimba ok! InsyaAllah...

26 comments:

babYpose said...

Alhamdulillah dapat support dari kawan-kawan kira setiap paper nak NST head macam kena beli paper banyak kan kalau tak da support. Ok jugak tu kan.. kena alert next time ni .. haa kalau aunty pun nak pergi sekarang ni.. hehe.. fokus puasa dulu ye anak'anak :)

Qhaifa Nur said...

dengan gigih kumpul akhirnya rezeki di tangan
mmg x sabarlah anak2 nak pergi wahida..

Siqah Hussin said...

bestnya kak dapat free lagi tu. memang jimat banyak tu kak. kakak siqah pernah kumpul benda ni, dapat tiket free ke sunway lagoon, lama dah dulu. siqah menumpang je. hihi.
selamat bersuka ria nanti akak sekeluarga :)

Kakzakie Purvit said...

Task rugi kalau gigih utk dpt yg lebih berbaloi.
Validity pulak lama boleh pergi lepas raya pun.

Norhayati Mohd Isa said...

Tahniah Wa..
Lepas ni boleh lah melenjan dalam air tu lama2..
Kalau gi bulan puasa ni pun ok..
Sejuk jer berendam hahhahhaha :P

Itu lah dikatakan..
Setiap usaha pasti ada kejayaan kan wa..
Tambahan dengan sokongan kekawan ..
Lagi lah berhasil :)

adarnadzmie said...

wahhh... bestnnya

akak biasa jugak dpt free tiket bukit merah Lake tow.... seingat akak kumpul kepala kertas berita harian.. ingat2 lupa dah...hehe

lama dah masa tu... Allyssa pun kecik lg...

Zee Suhaini said...

huntong la dapat ticket free..tak pernah tau plak..kat rumah bukan sekali beli sokkabar..huhuu..opis lagi la tak pernah beli..sokkabar cina ade la..

mama tisya said...

jimat byk tu dh dpt tiket masuk

idzwa kamaruddin said...

Umah mara kuantan jauh plak ehh..tapi kalau nak jimat redah amik jek..

AnneRaini said...

akupun akan gigih mcm ni kalo free. sblm ni aku pernah dpt utk genting.

Amie said...

Bestnya! Rezeki atas kebijaksanaan tu he he heeee....

eima said...

wahhhhh untung la opis langgan ... pastu hang rajin mek oi

dear anies said...

jgn lupa ole2 utk kami dr kuantan tau hahahaha

Mummydearie said...

Wah, untungnya macam ni! Tak tahu pulak ada aktiviti redeem mengredeem kat suratkhabar NST sebab tak pernah baca pun. Selalu belek Star aje kalau banyak masa terluang katanya!

Lain kali nak carilah suratkhabar NST juga ^_^

Inani Hazwani said...

Wahh syoknyaaa boleh ke bercuti sambil main air puas puas. Hehehe :)

akubiomed said...

Belom sampai. Sebelum tempoh hari bawa famili mandi di Wet World Shah Alam.

Jueliza Jamani said...

pernah pergi gambang 2x.. best arabian pernah tido satu g apa nama lupa pulak pernah.. tp best arabian lagi lah..

Yati said...

Uiii mak, kena gigih mengumpul ni. Tahniah, atas usaha anda. :)

ayu Ismail said...

Bestnya..kalau ada yg legoland teringin gak nak mengumpul..kalau ada roger2 ya dik..

norhidana miswan said...

best tuh kak... jnji ada usaha pasti dpt nyer...

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...rezeki. Aku dpt tiket free gi sunway lagoon. Untung jadi blogger ☺☺

Emarieys said...

berkat usaha...tahniah... ema dah banyak kali pergi gambang..sana hotel paling dekat pun hotel gambang tu jer...lainlah homestay..memang berlambak.

Nurul Ain Zulkarnaind said...

pehhh mmg best la! tahniah yee

seronok la nanti dapat pg theme park free

Yana Libra said...

waaa, bestnye dapat tiket free :)

hainom OKje said...

Alahai ruginya Wa.....mak terlepas peluang. Tak tau pun....mans hang dpt info? Ginilah kalau tak selalu baca paper hihi....

Betul tu dah save banyak kat situ. Cuma keluar duit hotel je kan

LYAfrina said...

bestnyaaaa..berbaloi-baloi