nuffnang advert

Tuesday, June 14, 2016

makan2 dengan Geng Mengaji

Assalamualaikum semua...

aku ada citer ngan korang kan yang aku amek tiket free kat NSTP pada 3/6 yang lepas kan...
lepas je amek tiket tu, masuk ofis ada makan2 ngan geng mengaji pulak...
makan2 ni sempena menyambut Ramadhan katanya...
ini lah yang dikatakan rezeki di hari Jumaat...
lepas dapat tiket free, makan free pulak...ekekek...
Alhamdulillah...

ni sebahagian geng2 mengaji kat ofis aku ni...
ada beberapa org lagi, tapi dorang tak dapat hadir...

sebelum makan, ustazah bagi tazkirah dulu....
-gambar kebanyakannya ehsan dari kawan2-

ustazah mengaji kami yang tudung kuning tu...
ustazah bagi kata2 sedikit tentang kehebatan berdoa...
ustazah cakap jangan pernah putus berdoa, walau Allah belum bagi lagi apa yang kita nak...
teruskan berdoa dan tawakal, insyaAllah, Allah akan beri apa yang terbaik buat kita...

sebelah ustazah tu anak dia, sweet sangat...
ustazah ni banyak ilmu ni weii...
bukan sekadar ajar ngaji je ok,
banyak yang kami belajar dengan dia...
tak faham atau keliru, mmg dia lah jadi rujukan kami...

masa ustazah bagi tazkirah, ramai la yg berselfie sana sini..
sampai kena tegur ngan ustazah...wakakaka...

ok dah jom la beratur amek makanan...
lapar dah ni...
tengok lauk pauk pulak mmg tempting...

 yang kiri sekali tu otai dalam kelas ngaji...

 nom nom nom...

sumpah sedap brownies ni..
aku sampai tanya tempah kat sapa...
sbb sedap sangat...

lauk pauk hari tu...
ikan cencaru sumbat kelapa berlada,
sambal udang,
ayam masak lemak,
sayur campur dan ulaman...
dia punya cendawan, kusssss semangat...besar bak angg...
aku ni dah la hantu cendawan...dpt cendawan gabak mcm tu, mmg suka la...
catering dari Pak Ali...
terbaekkk...aku bagi sepuluh bintang!
nasi pun dah tenggelam dek banyaknya lauk hari tu...

budak dua orang ni budak notty dalam kelas...
orang lain salah bacaan, dorang gelakkan...
pastu bila dorang sendiri salah baca, lagi lah dorang bantai gelak mengekek...
sudahnya asyik gelak je la dalam kelas tu...
pening kepala ustazah mengajar mak2 budak ni...hahaha...

bersama orang kuat jamuan kali ni...
sebelah aku tu pengarah paling best...Puan Sherry...
walau pangkat tinggi, tak pernah kisah masuk kelas mengaji...
tak pernah kisah kena tegur dengan ustazah..
Puan Sherry ngan tudung grey tu la (Kak Arfa) yang sponsor jamuan tahun ni...
semoga Allah lipatgandakan rezeki mereka berdua ni...
yang hujung sekali tu walau dia budak notti, dia yang banyak menjayakan jamuan ni...
orang kata dia lah tulang belakang...
siap dia dah standby kan bekas untuk kami semua tapau lauk...
best betul...ekekek...


dah banyak tahun aku tak dapat join jamuan kelas mengaji...
asyik la ada hal..
kali ni betul2 berkelapangan, mmg tak tolak punya...
Alhamdulillah, thank you semua...

28 comments:

Mommy Cici said...

meriahnya laukkk >,< red velvet tu <3

Qhaifa Nur said...

Ramai juga geng ngaji wahida...
betul kata ustazah jgn putus berdoa...in shaa Allah, Allah pasti dengar..
bab menu mmg terbaekkk, rezeki...

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya
makanan dr pak ali memang terbaik

ain.ya.nun. said...

Nasi dalam pinggan ko ada ikan,
Kalau tak puasa ni memang aku pi cari lauk camtu nak makan.

Haha.

Inani Hazwani said...

Red velvet tu aummm :D

dear anies said...

wahhh best nyerrr dpt kutip ilmu drpd org hebat... n best nyerrrr dpt kutip lemak juga hehehehe

amirah said...

meghiahhh...

Kakzakie Purvit said...

Rata-rata ada jamuan sebelum ramadhan tiba
Memang bersyukur betul tempat kita ni mewah dgn makanan.

norhidana miswan said...

meriah... bgs betul ada kelas ngaji gitu...

bestlah opis ko kak... ada kosong tak jawatan pa kt sana...

cendawan tuh perkkkh menggoda

idzwa kamaruddin said...

wahhh meriah uuuuu kelas ngaji ko ! aku ni biler nak ade peluang ntahhhh asyik busy dgn anak je lunch time

adarnadzmie said...

meriah geng mengaji ko dik...

menu2 pun meriah dan sedap... hehee

Alhamdulillah di beri peluang mengaji...

nuyui a.k.a miss YUI said...

byk menu tu..sdp belaka.

Norhayati Mohd Isa said...

Ko wa..
Part makan kemain lagi ye..
Bila mengaji ko mengelat ye ..

Dah betul lah pantun ni..
"Sorong papan tarik papan
Buah keranji atas peti
Suruh makan ko makan
Suruh mengaji ko cabut lari "

hahaha ko jgn marah akak wa..
bulan mulia ni..
bila lagi nak nyakat ko kan..
akak pun noti jugak..
macam kawan ko tu..
raya nanti akak minta maaf ye :)

Afif Rayyan said...

Pergghhh.. sedapnye lauk pauk yang ada tu

wahida said...

norhayati: hahaha...kak yati ni...u made my day! :)

Yana Libra said...

wah..bagusnye pergi kelas mengaji :)

Kakcik Nur said...

Tengok gambar2 di sini rasa rindu pulak dengan suasana makan-makan di pejabat... :)

Bro Framestone said...

Pelik tapi benar,

Sejak Ramadan tiba, seluar makin ketat....

Nooriah Abdullah said...

Bestnya geng ngaji ada mkn mcm ni kalau dkt nk jugak join tk malu sungguh

Nooriah Abdullah said...

Bestnya geng ngaji ada mkn mcm ni kalau dkt nk jugak join tk malu sungguh

eima said...

meraihnye ..alhamdulillah

hainom OKje said...

Mmg rezeki sangatlah tu Wa. Bestnya dapat belajar mengaji ye Wa. Ofis sponsor ke kita kena bayar Wa....

Petang petang gini tengok kek pun sedap hihi

hainom OKje said...

Teringat awak tulis boss berdua tu yg sponsor....udah terjawablah pertanyaan mak...

hainom OKje said...

Teringat awak tulis boss berdua tu yg sponsor....udah terjawablah pertanyaan mak...

Mummydearie said...

Wah, meriahnya lauk-pauk! Macam sedap aje. Bulan puasa ni tengok apa pun nampak sedap aje, takda yang tak sedap!

Cik Puan Eka said...

seronoknya dpt peluang ada kelas mengaji cmni

Siqah Hussin said...

Jangan putus berdoa 😊 bagusnya akak ada kelas ngaji. Alhamdulillah.

LYAfrina said...

lauk penuh sepinggan tu...