nuffnang advert

Wednesday, June 1, 2016

lidah masak merah

Assalamualaikum semua...

siapa kat sini suka makan lidah lembu?
siapa suka mmg boleh geng dengan laki aku...
aku tak reti la nak makan lidah macam ni weiiii..
laki aku bab makanan rare mcm ni dia mmg suka la...
eh rare ke?
boleh la dikatakan rare sebab jarang kedai makan nak masak lidah lembu ni...
kalau ada pun lidah lembu dorang selalu buat sup kan?
tapi sekali tengok kat kedai tu dia tampal kat dinding menu baru dorang...
'lidah masak merah'
asalnya laki aku nak order sup ekor,
sekali dia nampak menu lidah masak merah ni terus dia cancel sup ekor tu...

ha nah....lidah masak merah...
sepinggan gini harga dia rm6...
laki aku makan lauk ni ngan nasi putih bersama telur dadar...
berselera aku tengok laki aku makan...
beriya laki aku cakap sedap la...lembut la lidah ni...
siap pujuk aku suh try...
oh hooo...belum masanya lagi nak try...
macam tak gamak nak makan...hahaha...
tapi tak tahu la kalau satu hari nnt aku pandai makan...
tapi setakat ni mmg tak teringin langsung...huhu...
sebenarnya masa hidangan ni ada depan aku,
aku rasa nak pening...tak tahu lah kenapa..
ke sebab aku geli ke apa aku pun tak tahu...huhu...
tapi aku takde la bagitahu laki aku..
nanti dia kecik hati pulak...
dah la lidah feveret dia...
tapi dalam pada pening2 tu gigih jugak la aku amek gambo...
sebab boleh buat hidangan dalam blog pulak..hahaha...

ok lah, itu je nak citer..
janji hapdet!
bai!

29 comments:

ain.ya.nun. said...

Lembut lidah dari gigi, gitu kot lebih kurang rasanya. Haha.

Rinna said...

Wow tak pernah lagi kedai2 yg nampak jual ginie.. tak teringin gak lagi nak try.. hehe

Mummydearie said...

Betullah, Wahida. Akak tengok gambar pun dah terasa loya. Huhuhu...

Memang takdalah dalam masa terdekat ni nak mencuba. Akan datang tak tahulahkan!

Oh, balik dululah! Tak sanggup nak tenung lama-lama gambar lidah masak merah ni!

Kakzakie Purvit said...

Oh.. ini resepi baru. Tapi tempat kakak ni ada restoran yg jual sup campur lidah adalah salah satu yg ada dlm sup itu. Sedap - kakak suka:)

Cuma masak merah tak tahu lagi. Tapi kalau bagi kakak rasa kakak boleh aje makan.

Husna Rahman said...

ngeee bukan kak je pening cengini sy pun yg baca ni boleh pening "lidah masak mera" huahua....xpenah ku dgr

mama tisya said...

sedap tau lidah masak merah...fav

Kakcik Nur said...

Mak makan lidah lembu, tapi tak makan kaki ayam... :)

Yaya Azura said...

memang rare,
tunggu hidangan tu tukar nama dulu, jgn disebut lidah2..
kalau orang tak bg tahu, harus ku makan kut.haha

norhidana miswan said...

sdp kak... ko kene try nih

Zee Suhaini said...

tak pernah makan jugak..huhuuu..geli pon yer..

dear anies said...

suka tp x ramai yg pandai msk...

Mommy Cici said...

Gulp. masa peknen anak pertama teringin sangat nak makan sup lidah lembu. tapi takde sapa nak bawak sebab husband and mak both tak penah makan -_- my dad makan tapi dia busy keje pulak. sampailah dah beranak. pastu nampak kat kedai tapi tak selera makan dah. ahhaha.

I jenis organ dalaman kureng sikit. hati ayam okay lah tu pun jarang jarang.

Daddy Ziyyad said...

kahkahkah...

tanya laki ko, dia makan tak telur lembu ( testis)

Afif Rayyan said...

Pestime dengar hidangan camnie..

Suriaamanda said...

Nok..aku leh gang laki ko..aku suka nok..rare..sedap...

akubiomed said...

Belum pernah makan lidah ini. Agak-aga apalah rasanya?

Qhaifa Nur said...

Bole geng dgn hubby kak nur ni...

AnneRaini said...

errr kenapa aku rasa geli geleman nak loya ni... walaupon cuma gambar tp aku terbayang lembu tu menjelir lidah kat aku.. uwekk..

Puan Awin said...

serius sedap kak oi lidah ni...sy suka sgt mkn...tekstur dia lg lembut dari daging tau...

Inani Hazwani said...

Nani pun tak makan lidah lembu

Acik Erna said...

Acik pun x pernah mkn dan x teringin nak cuba wahida..ekor boleh lg..otak ngan lidah x sanggup

Acik Erna said...

Acik pun x pernah mkn dan x teringin nak cuba wahida..ekor boleh lg..otak ngan lidah x sanggup

eima said...

TAK BERANI NK MKN ... HMMMMM

Cik Puan Eka said...

hahahah kita kalu nengok lidah ni teringat lembu duk konyah2 rumput kaler hijo hahahahaha

hainom OKje said...

Mmg jarang jumpa ni Wa.... Mak boleh ajer masuk tekak benda gini hihi...
cuma tulah takut kolestrol tinggi kang dare msk naik sapa nak jawab haha...

Angel Eyes said...

Sama ngan aku wawa. Wqlau aku ni lebih kurang 'terpaksa'merasa setiap makanan n terpaksa masak untuk penuhi tekak international oriental asian local and rare laki aku tu tp bab organ dalaman tu lemah sikit. Sambil masak contohnya kaki ayam tu aku terpaksa imagine aku masak lobster bagai untuk buang rasa imagination ayam tu pijak mana2 tah hahahaha!

Liyana said...

memang rare! ada rasa tajam2 ke tak kat lidah tu hehehe. terbayang lidah kucing yang kesat tu hehehehe

Emarieys said...

tak sunggup juga ku nak gigit lidah..

Siqah Hussin said...

siqah tak pernah makan lidah.. huhu