nuffnang advert

Tuesday, May 31, 2016

jadik la dari takde...

Assalamualaikum semua...

nahhhh...nak tayang baby baru...
gigih aku suruh ofismate amekkan gambo henfon aku ni...
demi melayan permintaan korang....ekekek...
masih pakai samsung sebab dah biasa ngan features samsung..
tapi amek samsung yang murahhhhh je...
tak mampu nak beli smartfon yang hebat2 macam korang...
ni nama dia Samsung J7...harga dia rm888 termasuk gst...
masa beli tu pasang sekali tempered glass n beli casing sekali...
setakat ni aku puas hati jugak la pakai henfon ni...

ni gambar terbaru masa kami bercuti di Kinrara Resort sabtu dan ahad lepas...
citer pasal Kinrara Resort ni aku citer kendian la ye...
tapi aku belanja satu dulu gambar masa kami di sana...
nak tanya pendapat korang gambar menggunakan J7 ni...
ok ke idok? pic ni takde edit langsung tau...
tapi pada aku ok lah kot,
walau takde edit, gambar air pancut tu boleh nampak sebutir2 macam tu,
dah buat aku puas hati sangat dah tu...hahaha...
janganlah korang compare dengan henfon yang mahal2 tu...
henfon yang mahal of coz la lagi gambo cantik...

ni pulak guna kamera depan...
selfie pertama aku guna J7...
pic ni pun takde edit, takde filter, bukan beauty skin atau 360 punya app tu ke apa tau...
mmg original punya...

masa sebelum beli henfon pun,
aku dah cakap ngan laki aku..
aku nak smartfon yang murah je,
tapi nak yang gambo cantik....hehe...
hrmmmm ok la kot kamera J7 ni...
setakat ni aku gembira menggunakannya...kehkeh..
lain2 features sama je macam samsung yang lain...

begitulah review orang yang baru pakai 5 hari henfon ni...
anak2 nak pegang pun aku tak bagi tau...hahaha...
benda baru kannn...haruslah sayanggg lagi...
cer tengok setahun lagi.....
anak nak campak kat dinding pun mesti tak marah punya...ekekek...

17 comments:

Fiza Rahman said...

Aku pakai Hua wei jer. Samseng TAB dah innlillah. Cantik lah gambar HP samsung nih.

Jueliza Jamani said...

cantik la samsung ni.. berapa riban nihhhh..

wahida said...

jueliza: la kan org dah tulis tu...rega dia murah je nok...tak sampai rm900 pun..huhu...

Qhaifa Nur said...

lega dah ada new baby...
gambar??? cantik apaa..
lps ni J7 akan berbakti pd tuannya

Kakzakie Purvit said...

Anak kakak yg bongsu pun guna J7 ini Wahida
Yg penting applications yg ada mudah dan memuaskan hati.

amirah said...

waaa..berkilat2 tu..keh keh keh..cantik aje gmbo tu..okay dah ni..

Husna Rahman said...

yes samsung mudah nak deal...kiki

Inani Hazwani said...

Samalah kita, samsung di hati. Hahahah !

Rinna said...

Murah dan berbaloi.. gambar pun cantik..

Mummydearie said...

Okeylah tu gambarnya. Janji gambar cantik, tak kiralah handphone cap apa. Lepas ni berapilah blog ni hari-hari ada update ya ^_^

Diana Rashid said...

saya pakai oppo neo..pun gambar cantik..sekarang ni kalau beli enpon memang orang nak yang kamera lawa je..kan?/yang lain tu bukan penting sangat pun..hahha..

Suriaamanda said...

Note 2 aku pun dh lama jahanam..malas nak repair..la ni guna xiaomi..gambar pun cantik

Cik Puan Eka said...

cantik la gambo dia.boleh usha2 ni. Kita pki ip5, ya allah hai dah retak kopek sana sini tempered glass. ada anak kecik kan, dia taknak dia campak gitu aje. terbuntang bijik mata mama nengok. aa boleh buat hahah. dah brapa kali tuko tak tau la tempered glass ni. hahaha tak seswai kot untuk yg kasar ganas mcm iols

hainom OKje said...

Sama le hp kita Wa..... mak ni belasah aje apa org bagi pun janji tak hang masa bw hihi...

Nak kata cantik ke tidak tu kena tanya anak, diaorang tererlah bab gambo cantik ke tidak. Kalau tanya mak semua pun cantik!

hainom OKje said...

Sama le hp kita Wa..... mak ni belasah aje apa org bagi pun janji tak hang masa bw hihi...

Nak kata cantik ke tidak tu kena tanya anak, diaorang tererlah bab gambo cantik ke tidak. Kalau tanya mak semua pun cantik!

dear anies said...

patut laa terbau2 kedai...rupanya ada org pakai hp baruuuuu ;-)

Siqah Hussin said...

asalkan boleh berhubung dengan orang tersayang dan boleh ambil gambar kan kak. tak kisahlah phone apa pun :)