nuffnang advert

Monday, May 30, 2016

tragedi 13 Mei

Assalamualaikum semua...

fuhhhhh....lamanyaaaaa tak update blog...
bila henfon rosak, apa pun tak bolehhh...grrrr...

nak dijadikan cerita...
Jumaat 13 Mei lepas aku cuti...
pagi Jumaat tu breakfast ngan hubby...
sambil breakfast berbalas wasap dengan mek jah...
sampai laki aku pun pelik,
time cuti pun ada je benda nak disembangkan dengan mek jah...
macam tak cukup waktu nak sembang kat ofis...haha...

masa habis sembang ngan mek jah tu la henfon aku buat perangai...
elok aku nak 'back to home' tetiba henfon aku hang...
ok la mulanya aku ingat hang biasa tu la...
off sekejap lepas tu ok...
tapi tak okeyyyyyyyyyy....
dia terus padammmmm...
aku dah keluarkan battery pastu on balik pun tak boleh jugak...

try masuk battery n sim card hubby kat henfon aku...
pun tak boleyyyyyy...
dah macam2 cara aku buat,
tetap la henfon aku tak boleh on...
dalam hati dah terdetik,
ni mcm nak mintak henfon baru je ni...huhu..

pastu hubby cakap takpe, kita try hantar repair dulu...
dah hantar repair pun macam2 masalah lain pulak timbul...
tak gamak aku nak taip kat sini...hahaha...
kalau repair pun kedai mintak sampai rm650...
baiklah aku beli henfon baru terus...huhu...

Note 2 kesayangan yang dah pun arwah..
takde clue apa pun, tetiba dia hang...
terus mati macam tu je...
tak ke aku sedih sangattttt....
ye la...ibarat orang yang korang sayang,
tetiba pergi macam tu je...kan sedih tu...huhu...
takpe la...dah 4 tahun pun aku guna Note 2 ni...
orang cakap mmg hayat dia sampai tahap tu je...
so, aku pasrahhh...
apapun, aku seronok pakai henfon ni...
orang lain dah pakai Note 5 pun aku masih setia dengan dia...
selagi dia tak buat hal, apa guna aku nak cari henfon baru...
lagi pun, i is bukan kaki gajet okeyyyy...
yang keluar fon baru je terus nak pi serbu...

henfon ni dah banyak kali jatuh, tak pernah pulak dia buat hal...
anak aku si Junior banyak kali campak henfon aku ni...
pun tak pernah henfon ni buat perangai...
so, aku anggap henfon ni tahan lasak...hehe...
gambar pun cantik...so mmg aku suka pakai Note 2 ni...
dan tak pernah terdetik langsung aku nak tukar henfon baru...
hinggalah saat dia koma dan terus meninggal...
terus aku menggelupur kena cari jugak henfon baru...
sadis betul....
apapun, arwah baik orangnya :)


sekarang i dah ada new baby,
baru lah senang hati nak update blog...
hahaha...

20 comments:

Yana Libra said...

apakah baby baru tu~~~

wahida said...

yana libra: alahai...new baby tu henfon murah je...huhu...

hainom OKje said...

Arwah saja nak bagi chance tuan dia beli hp baru tulah sebenonya hihi....
Saya pun jenis tak minat gadget jugak Wa, hp sekarang dan sebelum sebelum ni pun ihsan suami hihi....
Saya ni pulak jenis belasah ajelah apa jenis hp pun...

Tak mo tunjuk ke pengganti arwah?

hainom OKje said...

Arwah saja nak bagi chance tuan dia beli hp baru tulah sebenonya hihi....
Saya pun jenis tak minat gadget jugak Wa, hp sekarang dan sebelum sebelum ni pun ihsan suami hihi....
Saya ni pulak jenis belasah ajelah apa jenis hp pun...

Tak mo tunjuk ke pengganti arwah?

Lynda Che Lah said...

x perasan hp apa tu kelmarin..
haha..x kenal pun klu suruh tgk

Qhaifa Nur said...

Mahunya x sedih wahida...byk jasa kat tuannnya
perlu cari pengganti juga...
wowww hp baru ya..bestnya

Bro Framestone said...

Ok la sampai 4 tahun,

Kita nie kalau sampai setahun tue, memang cukup bertuah la telefon tue he...23x

Kakcik Nur said...

Patutlah lama tak kemaskini blog...

NoteII mak pun rasanya dah lebih 4 tahun tapi sekarang anak guna sebab mak guna Note3. Lagipun mak kemaskini blog melalui hp bila malas nak transfer gambo ke PC... :)

norhidana miswan said...

ptt sunyi skit... takpe skrg dh ada bby baru... leh selalu update blog yek...

aku pun mcm ko kak, bkn kaki gadget, s4 aku pun kadang bt hal jgk tp selagi boleh guna aku guna... kalu dh tiba2 meninggal mcm hp ko baru aku pkr nk tukar...

idzwa kamaruddin said...

sila tunjuk baby baru ituuuuuuuuuuuuu ;)

AnneRaini said...

handpone kalo buat hal mmg nak menangis woo.. haritu henpone akupon gelap gelita. nasib baik lepas tu ok balik.. bknlah syg handpone tp syg gambar2 dlm tu yg belum transfer..

nuyui a.k.a miss YUI said...

nnti update psl baby bru naa kak.

lia ummiirfan said...

mohon share gambar baby baru 😆😆

Tips berpuasa untuk keluarga

Rinna said...

dah sampai masanyaa.. tak per dia bagi chance tukar henfon baru.. :)

Yaya Azura said...

yaya pun pakai note 2,suami pun..
beli masa baru2 keluar dulu..
ni nampak dah sikit2 macam nak buat perangai dah henpon ni.
harap2 panjang lagi umurnya.

Mommy Cici said...

sampai masa dia berehat la tu. I pun jenis sayang hp. dulu pakai Note 1, tak heran pun orang dah sampai note 3. bukan nak compete dengan sesapa pun, tapi dah selesa. sampai lah cable port dia problem. nak repair pun makan ratus jugak so better angkat phone baru je .hehehe

Mummydearie said...

Baby baru siapa nama? ^_^

Kasihan arwah ya. Dahlah baik, tahan lasak lagi. Tapi takpalah, dah masanya dia pergi, tak usahlah ditangisi. Lagi pun nak ditangisi apanya, sekarang dah ada penggantikan!Cepat betul cari pengganti! Hahaha!

Inani Hazwani said...

Baby baru jenama apa ni. Hiks :)

Suriaamanda said...

Ini la kelemahan Samsung...

dear anies said...

x tau laa nk sedekah alfatihah ke nk sedekah kn air mata hehehehehhe lps bc entry ni