nuffnang advert

Tuesday, April 5, 2016

Menu Terbaik Untuk Kurus Dan Kekal Sihat

Assalamualaikum semua...

kata nak cantik, nak kurus, tapi kita duk telan jugak makanan yang tak ikut diet yang betul...
tu aku lah tu...hahaha...duk telan semua...

jom kita tengok menu untuk orang diet, simple tapi pasti menyelerakan!


Ikan Asam Rebus


Kerang Rebus


Asam Rebus Bendi


Ikan Kukus Kicap Berhalia


Ikan Kembung Masak Pindang


Pais Ikan


Lala Rebus


Ikan Kembung Rebus + Air Asam Belacan


Asam Rebus Batang Keladi


Singgang Sotong


Ikan Salmon Panggang + Sos Putih



Sebenarnya banyak lagi menu sesuai untuk diet yang boleh anda amalkan, carilah makanan yang kurang lemak dan kolesterol, paling mudah amalkan makan makanan yang dibakar atau rebus.


sumber: cari

22 comments:

Kakzakie Purvit said...

Dalam banyak-banyak tu semua kakak dah selalu buat except singgang sotong tak pernah buat lagi. Kena cubalah kalau teringat.

idzwa kamaruddin said...

oii keang rebus tu la kannn cicah sambal kicappppp perghhhhh

adarnadzmie said...

sedap ok... akak yg posa hari ni terbeliak biji mata tgk menu2 diet ni... huhuuuu

Jobdirumah Buat Duit said...

Menu sihat semua ni. Nak cuba juga nanti satu-satu. Terima kasih akak.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Menarik semua menu yang di beri. Ada lagi yang boleh nak di cuba. Menu sihat.

eima said...

la ingat semua ni ko masak mek ...
aku suka pindang ikan ..dah lama tak mkn sedapnye .. rasanya mcm dh lupa cara masaknya ...aku suka jg asam rebus bendi tu sedap hirup kuah panas2

akubiomed said...

Penyakit datang daripada perut iaitu makanan yang dimakan. Nabi s.a.w telah menyebutkan:

"Perut itu adalah rumah penyakit dan banyak makan itu punca segala penyakit" ( Hadis riwayat muslim)

Nafira usof said...

Kau nih noks! sengaja kan! sengaja kan!
lapar nih hoiiiiii.
lapar nak makan ikan masak asam. hahahahaha
makanan diet mesti rebus2 n bakar2. tapi kalo masak sedap2 diet dah x jadik diet dah. pulun mkn byk2. hahahahaha

Diana Rashid said...

sedap2 semuanya..tapi kalau tak kena cara makan habis la diet..contohnya makan kerang cicah lak dengan kicap...hehe..kicap tu buat punah diet..tinggi garam tu..

Rinna said...

Sedapnya semua lauk pauk tuh..

sudipVSsenduk said...

tapiiiiii... kalau gini la bentuk lauknya,
mau bertambah nasi 3 pinggan

Siqah Hussin said...

semua sedap! rebus-rebus je semua. paling suka asam rebus :) siqah nak cuba ikan kukus kicap halia lah. macam sedap je nampak tu sis :)

Angel Eyes said...

Sedap2 tp part ni aku tak pandai masak.main masak2 pandailah!

Inani Hazwani said...

Memang sihat sihat ni. Sedapnya semua :)

Husna Rahman said...

sihat mmg sihat..tp utk kurus ni mcm mencabar je....nape nampak sodap gilerrr????? bkn brp pingggan nasi bleh jalan mcm ni...tp bbrp...

ietams said...

saya nya lauk rata-rata macam ni juga
masak singgang,rebus, bakar
tapi tak kurus-kurus pun. Uwaaaa!!

dear anies said...

ni trs x jadi diet ni hahahahaha

CikLily Putih said...

kite singgang sotong tak pernah buat lagi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dalam banyak-banyk salmon sos putih tu nampak best ..haha omputih sgt nih.. pppffftttt

Suriaamanda said...

nokkk..ajar aku masak singgang sotong nok...plissssss

Yana Libra said...

sedapnyeeeeee

LYAfrina said...

yummsss...
semua sedap2..kbyakan msakan trg nu mcm singgang n singgang asam pedas..