nuffnang advert

Tuesday, April 5, 2016

nota adik dan aiskrim sumi jelly

Assalamualaikum semua...

aku ada cakap semalam yang cuti hujung minggu kali ni aku terlebih rajin sikit...
dah buat puding caramel, buat aiskrim sumi jelly pulak...
ala...sesekali terlebih rajin haruslah kecoh kat blog...
padahal bukan susah pun nak buat dua2 tu....ekekek...

ada komen semalam suruh aku belanja gambar eskem sumi jelly...
nahhhh...aku belanja versi beku punya...
sebab versi baru lepas bungkus tak amek gambo pun...
ni gigih aku keluarkan dari peti sejuk nak amek gambo semata2 melayan kerenah peminat..
puiii..peminat konon...
korang jangan la amek hati...aku gurau2 je...hahaha...

sementara aku masukkan eskem sumi dalam bungkusan,
si adik pulak duk buat karangan...
macam biasalah, aku tak suruh pun adik buat karangan ni...
alih2 je dah siap...
pastu dia tunjukkan kat aku ngan hubby...
'nah, adik buat...pandai tak adik?'
aku pun baca la...hrmmm...
'adik mmg bijak...pandai adik tulis karangan...'
kena puji gitu lah...bagi semangat kat adik...
dia ni mmg suka menulis...tu yang aku nampak...
meh sini aku tulis balik apa yang dia karang ni...
takut korang tak faham...

mama saya buat aiskrim sumi
mama saya sedang masukkan aiskrim sumi ke dalam plastik aiskrim
lepas tu siap
senang je
ayah saya pula ikatkan

hehe...mmg part ikatkan plastik eskem tu laki aku yang buat...
sebab aku macam tak reti lak nak ikat...ekekek...
laki bini haruslah bergabung tenaga...tak gitu? haha...

oh ini sangat sweet......
yang ni adik tulis kat belakang kertas tadi...
touching kot...hehe...

anyway, eskem sumi tu kami tak makan pun lagi...
tunggu weekend kang baru anak2 boleh makan...
sebab kami balik keje sampai umah pun dah malam...
anak2 mmg tak dibenarkan makan eskem memalam...
so, kita tunggu weekend ye anak2...
sepanjang nak tunggu weekend ni korang bukak tutup la dulu peti sejuk tu...
mama bagi cuci mata je dulu...haha...

19 comments:

Qhaifa Nur said...

Cian adik..tak dpt mkn aiskerim lg...mmg buka ttup la pintu esbok tu wahida...

Baguslah adik suka menulis..

idzwa kamaruddin said...

bagus la adik nie..rajin menulis otak bijak nie ;)

Kakzakie Purvit said...

Kakak nampak adik ni sgt-sgt alert dan kreatif
Dlm usia macam adik boleh terfikir nak buat essay gitu.

Umie Adli said...

nampak adik tu suka menulis. rajinnya mama dia. ...kalau adli tu mau buka tutp je peti sejuk. dha tu meraong nak kerem

CaDLyNN said...

bagus adik ni..sweet gitu..

sure berpuluh kali bukak tutup peti ais nak cuci mate sementara nak tunggu wiken. haha

HeNRieTTa JoSe said...

pndai adeq tulis...puding karemel...yummy...dah lamer xmakan...hehehe....eskem sumi tu nmpak sangat sedap...naseb adeq, klu untie rietta dah curi curi makan dah...hehehe....

Suriaamanda said...

aku sampai la ni tak buat2 lagi..anak2 dah berzikir kat telinga..mama cakap nak buat..tak buat pun...adeh....

Norhayati Mohd Isa said...

Hahhaha cuci mata sambil telan air liur anak2 ko tu tengok eskem wa..
nak tunggu weekend baru boleh makan tu ..
Selamat juga ko buat eskem sumi ye wa..
akak tengah projek nak buat eskem oreo pulak wa..
Eskem sumi akak dah lama jadi baja kihkihkih..

shida said...

mak rajin ni... :-)

eima said...

cerdik adik .... mcm nk jd reporter je ... kan kan kan ... hehhe

nuyui a.k.a miss YUI said...

heheh rajin mak deme ni..

Diana Rashid said...

tersenyum je baca karangan adik ni..sebab jujur bunyi nya..hahaha..Ida beli buku kecik satu kat dia suruh dia tulis apa2 kat dalam tu.Kira macam diary atau luahan perasanaan ke..hehe..tapi tak payah la suruh tulis hari2..tulis bila dia nak tulis je...nanti boleh simpan sampai besar.

Saya cuti buat eskrem ni sebab anak2 macam jemu sikit..ada aiskrim pun kalut dok ajak ayah dia pi kedai beli eskrem...jadi cuti la sat..

http://www.dianarashid.com/2016/04/ini-maksud-sebenar-trend-selfie-lilit.html

LYAfrina said...

alahai..pndainya adik buat note tu...

mmg tgh viral kan..tp skarang lya x pnh rsa or cuba buat lg

Nafira usof said...

Rasanye si adik tengah tulis resipi tu noks. haahaha
resipi ais krem sumi. hahahaha.
kat rumah aku, laki aku gak yg rajin buat eskream. bini dia tukang tengok aja.

sudipVSsenduk said...

dah sebulan tertangguh. Anak2 asik berzikir je bila nak buat, bila nak buat.. huhuhu

Siqah Hussin said...

comelnya adik. boleh tulis karangan dah haa. betul sangat tu sis wahida :) laki bini, kena bergabung tenaga :)

dear anies said...

tu note mcm nk suh buat lg ;-)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hamboih...hamboih...hamboih suweet sgt ni lakik bini buat aiskrim sesame nih..hihi

Yana Libra said...

hehe..pandainye tulis karangan