nuffnang advert

Wednesday, April 6, 2016

lepak2 di Mamak Republic

Assalamualaikum semua...

malam minggu baru ni kami lepak mamak,
tapi kedai mamak ni special sikit la kot,
sebab ada macam2 jenis makanan yang boleh kita buat pilihan...

sampai jugak kami kat Mamak Republic ni...
selalu tgk orang update kat instagram dorang lepak makan kat sini...
pastu tayang roti bakar yang sedap tu...
cissss...bikin aku terliur je tau...
jadinya aku berzikir la kat telinga laki aku jom la yang kita lepak mamak republic
laki kata ok jom...yeayyyyy!!

haaaaa...ni lah dia signature dish kat Mamak Republic ni...
nama roti ni Roti Bakar Telur Manis Cheese...
amek ko kemain panjang nama...
orang cakap kalau lepak sini tak pekena roti ni tak best la..
kami order 3 keping terus...
memang sedapppp...
rm3.50

saja nak tunjuk kat korang roti belah dalam..
ada limpahan susu dan cheese di situ...
kami anak beranak yang mmg sukakan cheese mmg suka la roti ni..
pastu ada manis2 sikit...ermmmmm sedappp..

yang ni chicken nachos...
sumpah terbaekkk...
mula2 nak order beef, tapi abes...
so, order chicken...pun sedappp...
laju aku ngan laki aku makan benda ni...
anak2 tak suka, apesal ntah...
padahal sedap giler kot...
bukannya anak2 tak pernah makan nachos, tapi yang ni dorang mcm tak heran pun...
mungkin sebab dorang nak layan roti bakar telur manis cheese tu kot...
nachos ni harga dia rm9...
sumpah aku nak repeat order nnt...
sebab lepas dah makan, aku ingat nak order utk tapau bawak balik,
sekali masa aku nak order kali kedua tu,
dorang dah kemas2 stall nak tutup dah...
aku cakap awalnya bro tutup stall...
dorang cakap, haah sebab nachos abes awal hari ni...
huwaaaaaaa....
mmg nak kena repeat order lg ni...sbb serius aku tak puas makan...huhu...

ada char kuew tiow ketam jugak...
tapi ni kena order kat kedai sebelah...
self pick up tau...dorang tak bagi pinggan...
makan dalam polisterine gitu...
harga char kuew tiow ketam ni rm10...
aku order dua bungkus...sebab adik pun nak...
dia mmg hantu kuew tiow...
selain ketam, dalam ni jugak ada dua ekor udang sederhana besar...
rasa dia? hrmmmm...serius tak sedap...hahaha...

ada stall jual satay kambing jugak...tapi order 5 cucuk je...
aku mana reti makan kambing...
anak2 pulak dah makan char kuew tiow dan maggi goreng...
5 cucuk ni daddy ngan Junior je...hehe...
secucuk sate kambing ni rm1.20
hubby cakap sedap dan juicy...
tapi ada part yang liat...tak semua lah...

macam ni lah stall kecik2 sekeliling Mamak Republic ni...
ni sikit je ni...ada lagi stall yang lain...
tapi yang roti bakar telur manis cheese tu mmg dari Mamak Republic...
bukan dari stall mcm ni tau...
aku suka la lepak kat sini, sebab ada banyak pilihan makanan...
ada otak2, ada laksa, popia basah, nan cheese, nachos dan macam2 lagi lah...
eh ada jugak stall roti bakar Amerika...
ala Amir Raja Lawak tu la...yang kecik2 tu...dia pun bukak stall jugak kat sini...
ramai cakap roti Amir ni sedap...tapi sayang seribu kali sayang...
masa kami datang stall dia cuti dua hari...huwaaaaaa...
tak dapat merasa...

ini budak mintak sikit maggi goreng abang dia...
dia sekarang mana nak makan bersuap...
nak suap sendiri okeyyy...
kalau kita suapkan, memanglah dia akan mengamuk...grrr...

Junior sekarang dah boleh bagi kerjasama bila mama mintak bergambar...
dah boleh senyum lebarr...bagussss...

acah2 makan sate...
haih la rindu kat budak yang suka nyanyi lagu labah2 ni...
macam2 perangai dia sekarang...
dah genap 1 tahun 9 bulan dah dia sekarang...
ohemjiii cepatnya kau membesar nak oiii...

serius, mmg aku nak lepak mamak ni lagi...
nak order lagi roti bakar telur manis cheese tu..
pastu nak repeat order nachos tu...
pastu nak try roti Amir Raja Lawak tu..
pastu sebab utama kena datang balik adalah kami terlupa bayar otak2...
dah nak sampai rumah baru teringat 'ya Allah yang, kita tak bayar lagi la otak2!'
pastu hubby cakap ok, nnt kita datang lagi sekali kita bayar..
adoiiii la macam mana la boleh terlupa...sabo je la...



so, korang kalau nak lepak sini, ni details:

Mamak Republik,
7, Jalan SM 1,
Mutiara Gombak 1,
Batu Caves.
(depan Giant Batu Caves)
dibuka 24 jam
tapi stall kecik2 tu bukak malam tau

24 comments:

dear anies said...

kiteorg g semata2 nk mkn kueh teaw tu laa...tp dia punya tggu nk dkt 2 jam!!!! pastu trs banned nk mkn kt situ hahaha

idzwa kamaruddin said...

EHH KENAPA RASA BENCI SANGAT MASUK BLOG KO NIE...hahahaha..stress aku tengok makan meleleh mcm tu sampai air liur pun tertelan-telan oiii..sedap nyer la haiii!

wahida said...

dear anies: nasib baik kami pegi masa tu tak ramai orang...slow semua dapat cepat...

Panjang Azhari said...

aku rajin nampak kedai tp x tersinggah2...kak iparrajin dh dok ajak....dekat je kot dgn rumah mil

Panjang Azhari said...

aku rajin nampak kedai tp x tersinggah2...kak iparrajin dh dok ajak....dekat je kot dgn rumah mil

babYpose said...

Makan besar ni, sedap tu ketam pun ada, adik makan maggi senang, lama dah popular kan :))

Nurzakiah Hanum said...

wow jauh berjalan
hehe
sedap kan , aku suka kedia mamak yg banyak pilihan makanan

Kakzakie Purvit said...

Kalaulah dekat malam ini juga kakak terjah
Nampak menggoda roti cheese meleleh dia aduhai...:)

Yati said...

Bestnya, mamak, tapi ada macam-macam makanan. Kalau lah ada kedai camtu kat Perak ni. :)

Kakcik Nur said...

Kalau dulu, sebut kedai mamak je mesti nasi kandar atau roti canai... tapi sekarang kedai mamak semua dah ada termasuk makanan barat... :)

Nooriah Abdullah said...

salam Ida
adoiii sakit mata kaknoor tengok roti bakar tu
macam nak terjun ke sana sekarang jugak
jumpa mamak tu hahaa

CikLily Putih said...

nama mamak rare giler...

Aida Azryn said...

wahhhh! nampak sedap!! :D

Umie Adli said...

kalau tersesat belah2 sana memang harus diterjah kedai mamak ni. roti tu buat terliur je. aduh.....

Qhaifa Nur said...

Wahidaaa...kat umah mak kak nur ni...mmg nk try ok..dh kata sedappp

Diana Rashid said...

CKT ketam tak sedap ke??nampak macam sedap je..selalunya kalau ketam2 ni sedàje..kan?/ke dia tak pandai masak..heheheh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah macam pernah lalu tapi tak singgah sebab tak tau plak best cenggini..wakakaka

lia ummiirfan said...

ya Allah sedapnya roti cheese tu.. 😋😋😋 nama kedai pun kebabommm.. mamak republic ☺️☺️

Suriaamanda said...

Nok..bila ko nak ajak aku lepak sama...hehehhe...ye cepat nau plak si junior tu besar...macam kejap sangat

akubiomed said...

Ini mahu lepas makan rasa berat nak bangun sebab kekenyangan. :)

Yana Libra said...

nmpk sedaplah..nak try buat la roti bkr tu..huhu..nk g sane ntah bile ntah~

hainom OKje said...

Alamak jauhnyabkat Gombak ....camne nak gi? Mmg best kalau gi kedai banyak pilihan makanan ni walau tak order semua hihi....

Mmg terliur tgk roti cheese manis tu...Tak pernahlah rasa Nanchos tu...Sedap ek? Tak pernah terjumpalah pulak.

Puaslah yer Wa makan mlm tu

LYAfrina said...

nmpk sedap sgt

Zee Suhaini said...

uishhh jauhnya gombak..kalo dekat nak jugak terjah..
nampak sedap roti tu..kalo dah cuba buat sendiri sharekan resepi tau..