nuffnang advert

Thursday, March 17, 2016

rindu anak berpada2 lah

Assalamualaikum semua..

aku ada cerita kat entry aku baru2 ni,
yang aku hantar abang gi Kem Pemantapan Sahsiah Remaja di Kalumpang...
sempena cuti persekolahan ni..
dari 15-17 Mac...abang balik petang ni InsyaAllah...

so, pihak urusetia program ni telah wujudkan group whatsapp utk ibu bapa..
agar senang segala informasi terkini disalurkan dengan cepat kepada kami...
pihak urusetia jugak dengan baik hati hantar gambar2 xtvt anak2 di sana...
tapi yang jadi x best bila ada mak mak ni yang tak sudah2 mintak urusetia send gambar anak2 dorang...
adoi la...

aku faham, aku pun ibu jugak...
memang rindu kat anak...
nak pulak bila jarang2 terpisah mcm ni...
walaupun cuma 3 hari 2 malam, tetap lah rindu kat anak...
tetiba rumah jadi sunyi sepi bila salah sorang anak takde...huhu...

tapi tak yah la mintak urusetia send pic anak2...
urusetia bukan kenal pun anak uolls tu...ekekek...
dah la peserta yang join kali ni seramai 120 peserta...
giler ke urusetia nak send tiap2 sorang gambar anak masing2?
huhu...

awalnya, urusetia yang kami panggil ustazah send beberapa pic...
gambar xvtv budak2 bila dah sampai sana...
mula2 dia send ada beberapa group anak2 yang sedang membuat kerusi dari bahan terpakai...
tapi bila tengok gambar anak dorang takde dlm pic,
mula lah mintak send gambo anak dorang...
alahai....urusetia send pic apa budak2 tu buat kat sana pun dah cukup baik...
urusetia amek pic random je tu...
nasib la kalau ada pic anak, ada la...kalau takde tak yah la mintak2...
urusetia pun ada banyak kerja...huhu...

lagi permintaan....
bila sorang dah mintak, yang lain pun nak jugakkkkk...
kesian pulak aku dengan ustazah...
kalau nak ikut gatal tangan aku, nak je aku taip bagi sedas kat mak mak ni...
tapi x mampu nak kata apa la...kang bergaduh pulak dlm grup...hahaha..
silent reader je...

kalau nak tahu, dalam banyak2 pic yg urusetia send,
takde satu pun pic abang...
tapi malam tadi hubby ada terperasan ada satu je pic abang, itu pun terselit...
tapi aku faham kerja urusetia, kita tak yah la ganggu mereka...
janji anak2 selamat pergi dan selamat pulang, serta dapat timba ilmu dah cukup baik..
kita biarkan anak2 berdikari kat sana...

setelah banyakkkk permintaan mak mak ni ustazah tak layan...
akhirnya ustazah bersuara juga...hehe...
dan nampaknya ramai jugak yg sokong ustazah...
kita biarkan je la urusetia jalankan tugas dorang dengan tenang...

aku up entry ni bukan apa...
sebagai reminder untuk aku jugak...
rindu anak tu berpada2 lah...
mmg kita akan risau, terfikir2 apa lah anak aku tgh makan kat sana...
macam mana lah tempat tidur dia, selesa ke x...
mmg kita akan fikir macam2 benda, tapi agak2 la...
jangan sampai orang meluat...
jangan sampai menyusahkan orang...
chill dan tenang2 aje ok!

ni antara xtvt anak2 kat sana...
dorang ada kembara hutan gitu...
ni team girls...

wahhhh...dapat solat dalam hutan pun best...
mesti balik ni abang cerita dengan penuh semangat...
tak sabar nak dengar abang share pasal kem kali ni...




semoga selamat sampai, anak2 semua!

30 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Iye lah wa...
Jadi menyesal pulak ustazah tu send pic yg pertama tu hahaha...

Dah lah ramaikan 120 org..
Mana nak kenal anak korang..
Berpada2 rindu tu kan..
Kalau tak ikut sama kem tu kihkih

Mak2 sekrg over lebih wa...
Ko jgn jadi mcm tu tau wa..
Malu makbapak hahaha..

nuyui a.k.a miss YUI said...

pihak tu dh wjudkan group kira okla tu kan.
Haru nak layan suh amik gmbr je. Nnti program ke mana. Asyik bergmbr je.

Lea Ismail said...

macam-macmlah cerita abang tu nanti ....bestkan sekarang mcm2 aktiviti untuk anak2 diwaktu cuti sekolah

Fazleyatul Aini said...

jenuh la kalo 120 org peserta nak kene p jerit "sape nama ratu tu meh sini mak ko suruh selfie" hahaha

norhidana miswan said...

betul tuh kak.... kalu kebetulan ada gambar anak kite rezeki yek kalu dh takde tak pyhla nk sorang2 suh amik gambo anak... sian lak urusetia tuh... udahla ramai tuh

kadang over jgk mak pak yg mcm gini hehehhe...

fazilzura said...

ha la wehhh, apa kejadah nye usatazah dok nak snapppp gmba anak sorg2.. adehhhhh jenuh laaaaa...

kalau sekadr kongsi aktiviti ok la , janji anak2 selamat ...

** lamooooo iols ilang hehhehe

Yana Libra said...

hehe..jenuh jd urusetai kalau kena ikut tu semua..

akubiomed said...

Banyak permintaan yang hendak dipenuhi. :)

amirah said...

haiii...memacam ler...

erny firdaus said...

aduiiii..sampai mcm tu sekali..kesian urusetia, dr ikhlas nak berkongsi, dah jadi annoying pula... anyway, bagus pengisian dia..kita pun xbiasa solat berjemaah dalam hutan macam tu kan...

adarnadzmie said...

mcm x syok jugak kan byk tol permintaan...klu semua nak jenoh nak layan semua... hehee

best xtvt budak2 tu... semoga balik nnt lebih bersemangat anak ko...

Nafira usof said...

bagus xtvt camnih. mencabar! bagi pengalaman baru untuk anak2.

beb.. gitu lah kalo duk dlm group mak2 nih kan. aku mmg suka jadik silent reader jer. malas nak carik gadoh. hahahaha

Kakzakie Purvit said...

Yelah.. kot ye pun berpada-padalah
Pengsan ustazah tu kalau nak ambil satu-satu mcm yg diminta ibu-bapa.

- dieyana - said...

hahhah, saya setuju dgn awak! ;-))

CaDLyNN said...

over mak mak suruh snap gamba anak masing2
hehehe

semoga saya tak jadi mak yg mcmtu gak :p

Panjang Azhari said...

kannn...xyah kate yg pi bermlm ni...hat kat taska pun sama ....dok la minta cikgu send gambar adoi la

Panjang Azhari said...

kannn...xyah kate yg pi bermlm ni...hat kat taska pun sama ....dok la minta cikgu send gambar adoi la

Qhaifa Nur said...

Berbunyi gak ustazah tu...
Rindukan ank perlu berpada-pada..
In Shaa Allah...ok tu

Yaya Azura said...

sorang mintak gambar..semua ngikut..hhaha.
kesian ustazah weh..
tu ustazah, bukan photographer..hihi

Cik Puan Eka said...

hheeh kelakor. Dah semua nak gambo anak. Kira kalau saye, dah ALhamdulillah la Ustazah ni update dan kita tau anak2 selamat kat sana.

NEKCIK said...

Iyalah dah boleh contact ustazah tu pun kira ok..maknanya anak anak oklah...

NEKCIK said...

Iyalah dah boleh contact ustazah tu pun kira ok..maknanya anak anak oklah...

Inani Hazwani said...

Alahai puas kalau smua gambar anak anak nak letak dalam tu. Hahaha. Wahh bestnya dapat rasa pengalaman solat macam ni.

Diana Rashid said...

adoi..tak tau nak kata apa..sedih dengan perangai mak2 ni yang mengalahkan budak2..hehehh...sorang nak , semua pun ikut nak..kan macam budak2 tu..

Angel Eyes said...

Haah. Betul pendapat ko..tp aku akan bersuara jugak..just professional lah. Klu cara tu xleh accept memang cerdik letak kt tapak kakilh

JunAina said...

Kalau pertama kali lepaskan anak untuk aktiviti luar memang dup dap dup dap lebihh, lama-lama dah biasa oklah.

Bunda_nora said...

Itu lah kadang mak bapak ni lebih2 sangat pulak... dah ada group wasaap oleh cikgu2 tu pun kira dah besar rahmat dah... berbanding dari zaman kita dulu, zaman anak2 kita yang 10 tahun lampau pulak kot ada henfon pun masa tu tak canggih sangat lagi.. takder nyer nak berwasaap2 bagai... kannn......

Ahmad Hasif said...

waa mesti seronok tu dapat bercamping ni.. bagus juga dapat hantar anak dekat kem2 bengini baru la ada aktiviti yang berfaedah boleh lakukan..

Jalan2 sini.. Jom baca,,

Penting ke penggunaan https dalam SEO Ranking?> site.

Emarieys said...

sesetengah mak-mak ini terlebih over gak..takkanlah setiap seorang nak diambil gambar anak-anak kan... kenalah faham...

Liyana said...

daku yg membaca pun terasa annoying sgt huhu