nuffnang advert

Wednesday, March 16, 2016

emosi bercampur baur menonton Bajrangi Bhaijaan

Assalamualaikum semua...

korang tengok tak cerita ni?
cerita ni best weiii...
ruginya aku tak tengok dari dulu...

ramai review kata cerita ni best...
so, aku pun try la layan...
padahal aku bukan minat sangat hindustan...
Dilwale yang korang kata best tu pun tak hingin aku nak tengok...ekekek...
nak pulak bila time dorang nyanyi bergelek bagai,
mmg aku akan tertido punya...

tapi kali ni cerita ni sangattt berbeza...
cerita yang tak sama dengan cerita hindustan yang lain...
yang tak sudah2 pasal cinta terhalang...

cerita kali ni mengisahkan bagaimana seorang lelaki yang naif dan lurus bendul berusaha sedaya upaya menyatukan kembali budak perempuan yang bisu kepada emaknya...
dorang terpisah masa budak pompuan ni dengan emaknya naik train...
dan akhirnya Salman Khan (apa ntah nama salman dalam citer ni, lupa dah aku) yang jumpa budak ni...

cerita ni buat aku bercampur2 emosi...
ada part yang kelakar, terkekek2 aku gelak...
ada part yang mencemaskan...mendebarkan...
ada part yang sangattttt sedihhhhh....huwaaaaaaa...
ada part buat aku marah dan geram...grrrr...

budak pompuan ni org Pakistan, beragama Islam...yang payah sebab dia bisu...
tu yg jadi masalah bila dorang nak berkomunikasi...
si Salman Khan sebagai lelaki yg naif ni pulak orang India...lurus bendul pulak tu...
part dia lurus bendul tu buat aku gerammmm sangatttt...eiiii...
aku masa tengok dia naif ni, aku siap tepuk dahi marahkan si salman khan ni...haha...
geram tau!

dan korang pun tahu kan yang negara India dan Pakistan kan bergaduh...
dan konflik bermula bila si salman dah jejakkan kaki dia ke Pakistan...
dan polis2 di Pakistan ingat si Salman ni perisik dari India...
cabaran demi cabaran dorang kena tempuh...
huhu...

ni dia budak pompuan bisu yang comel giler....
tak tahu la sebenarnya kat luar filem dia ni betul bisu ke tak...
yang pasti dia super comel kan...
aku kalau dapat budak ni, mmg aku gomol...
geram sangat ni...
berlakon pun pandai...
berjaya buat aku menangis berjurai2 air mata...

aku tahu aku terlambat layan filem ni...
tapi belum terlambat nak seru korang yang belum tengok, pi la tengok...
layan online pun boleh...search je kat gengtube...
siap dengan subtitle...

cerita ni banyak iktibar...
aku bagi 10 bintang!

26 comments:

Kak Nieyl said...

review mcm menarik je ni...
kalah dilwale ye..

idzwa kamaruddin said...

thansk sebab bagi tau kat mana nak search siap subtitle!! aku tak tengok lagi citer nie..kekeke..nak nangis-nangis gak laaa jumaat nie!

SYANI said...

Suka jugak cerita ni.. Best kan?
Budak tu kat luar normal je.. tak bisu pun

wahida said...

syani: oh ye ke...tapi dia sangat berbakat kan...dan lagi dia sangatttt comelll...

Kakcik Nur said...

Mak tengok cerita ni 3 kali...sampai sekarang masih belum delete dari komputer sebab rasa nak ulang tengok... :)

mummy_ayu said...

samala ...Ayu pun dah tgk movie ni..best sgt & hujan gak la...

Lea Ismail said...

dulu kat bollyone hd kat astro masa bulan 12 kot tiap2 hari ulang dan setiap hari tengok. hahaha.setiap kali menangis part yg hujung tu. adli ckp ni cerita munni.bestkan cerita ni....

tyneedy said...

dek penangan filem ni incik suami layan hindustan. dia pun kata best giler tapi dia tak sempat tgk sampai habis. ni jenuh cari CD tak jumpak2 lagi....

erny firdaus said...

wahhh..nak kena tengok gak ni...lama dah xmelayan jiwa... ;-)

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

aiNa da tgk dilwale & Bajrangi bhaijaan... serius Bajrangi bhaijaann ni mmg lg best. Padu menusuk kalbu... Susah payah dia masuk pakistan semata mata nk hantar budak ni balik. Part kena pukul tu mmg sedih... BTWm, Murni ni mmg comel sesangat =)

Fazleyatul Aini said...

kita pon dah beli cd dia nanti nak tengokkk

Qhaifa Nur said...

Mmg best movie ni...nk tgk lagiii
ank2 dok suka dgr lagu chicken tu wahida...

Yana Libra said...

dah donlod to tak sempat nak tgk lg...

Anonymous said...

cerita ni memang best..sy pun bg 10 bintang..dh byk kali tgk n dh bleh hafal lagu dia..hehee...syahida tu mmg tip top la berlakon,even bisu..tapi body gesture dia mmg terbaikla..dia baru menang award aritu..

adarnadzmie said...

ehehhh... tgk ko bercerita pasal citer terus akak berkobar nak tgk citer ni... hehee...mcm best je...

nnt nak cari kat internet ada ke idak...;)

Siqah Hussin said...

Betul2! Cerita nie best sangat! For sure lagi best daripada Dilwale sebab memaparkan kisah lain daripada lain. Menangis bersungguh tengok filem nie. Awal-awal lagi dah nangis. Sedih dan best!!

AnneRaini said...

dah ada dah citer ni tp blm sempat nk tgk... tgu pantang nnti byk masa kot.. haha

mun said...

nak tengok..tp x tertengok citer ni..huhu

sudipVSsenduk said...

dah 16 tahun akak tak tengok cerita hindi/tamil dkt wayang atau tv. percaya tak?

ain.ya.nun. said...

Memang ramai yang cakap lagi best dari Dilwale cerita ni, tapi aku masih tak sempat lagi nak tengok. Hai la hai.

Azian Elias said...

Wahida,

kalau nak tengok masjid yg dia pangku girl tu, moh ke Kashmir. itu di Pahalgam.

fazilzura said...

huhuhuhuhuhuhuhu

rasp said...

guess what sis...
SH ada beli cd ni dah lama dah...
sblum dia pames...
ekceli masa tu w'ouls ke melaka...
singgah kat 1 kedai cd ni...
SH ckp nak tengok ada citer apa...
dia beli sbb katanya selama 15 minit dia dok riki citer2 kat kedai tu..
4/5 org datang beli citer ni...
dia pun beli...
TAPIIIIIII sampai harini kami semua tak tengok lagiii
hahahhahaha...nafsu membeli kannnnn
dari sehari ke sehammri kata nak tengok..
sampai citer ni jadi pames camni punnnn tak terlayan...hurmm

ietams said...

cerita ni memang best!
salman mmg best bawa watak baijhan ni.
brp kali amik peksa failed,
sekali lulus terus ayahnya meninggal.
kelakar + sedih tang scene brp kali masuk lubang seludup Pakistan nak minta izin dgn pegawai sempadan.
lurus dan jujur hero nih...
part sedih bdk pempuan tu buat saya berjuraian air mata

Diana Rashid said...

memang best ..masa baru2 donlod dulu 4 kali tengok..kawan2 dok cerita kat facebook gigih mendownload..nak download tu ambik masa 7 jam tau..hahahha..baca entry ni , mula la rasa macam nak tengok lagi..

Dilwale pun saya tengok sekali je..saya dulu memang tak tengok filem lakonan salman khan sebab dia kan macam gedik sikit..tapi filem ni saya rasa dia dah buang perangai gedik dia kot..hahah

Raihanah Ahmad said...

dah tengok, memang sedihla, di samping suka tgh muka si kecik tu