nuffnang advert

Tuesday, March 15, 2016

have fun anak2!

Assalamualaikum semua...

sempena cuti sekolah seminggu ni,
aku hantar anak2 aku join beberapa xtvt...
si abang aku masukkan dia Kem Pemantapan Sahsiah Remaja di Kalumpang anjuran Masjid Wilayah dari 15-17 Mac ni...
so, dua malam la abang takde dengan kami...huhu...
ni kiranya kem motivasi abang yang kedua la selepas dia join trip pengakap tahun lepas anjuran sekolah dia...
kem ni aku tahu dari DD..tq DD...muah ciked!
bulan 4 kang dia join trip perkhemahan lagi kat Gombak pulak...
ikutkan je la...dah dia suka...

si adik pulak ada trip ke Perpustakaan Negara hari ni anjuran ofis aku...
trip ni cuma satu hari je (full day)...
so, adik balik rumah nnt adik takde kawan gaduh la...
gaduh je la dengan Junior tu..hahaha...

pagi tadi...
kami breakfast dulu kat Selera Duta...
anak2 makan nasi lemak ngan milo ais...
lepas hubby drop aku kat ofis, adik ikut aku sekali masuk ofis..
dan abang pulak ikut daddy gi Masjid Wilayah untuk sesi pendaftaran...

 adik ngan kawan2 semasa sesi pendaftaran...

ok duk situ dulu diam2
kena dengar taklimat dulu sebelum gerak ke Perpustakaan Negara...
si adik ni masa kat rumah lagi aku dah pesan...
maybe kawan2 adik ramai yang besar2...
dia cakap takpe...
adik siap cakap 'nanti adik tanya la dia 'siapa nama awak, boleh kita kawan?'
amboiiii mesra la konon nya...haha...

 beratur dulu sebelum nak masuk bas...

macam biasa, berbakul2 pesanan aku bagi kat adik...
haha...
yang penting sentiasa berada dalam kumpulan...jangan berpecah...

 bye adik...enjoy ok!

mak mak yg over oiii!!
kalau boleh nak join nak bas sekali...hahaha...

ni pulak abang kat Masjid Wilayah...
daddy yg wasap pic ni..

 sesi taklimat dan bacaan doa sebelum gerak ke Kalumpang Resort...

dah naik bas dah abang...
jaga diri tau abang!

bye abang!
huhu...serius sedih pulak masa daddy wasap pic2 ni...
padahal 3 hari 2 malam je abang kat sana...


apa2 pun, mama harap anak2 mama dapat manfaat dengan trip yang mama n daddy hantar ni...
timba ilmu sebanyak mungkin ok! enjoy n have fun sayang!

17 comments:

Lea Ismail said...

seronok mrk.sekurangnya masa cuti sekolah terisi. dok bayangkan Adli ni nanti mcm manalah...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bagus ada aktiviti macam ni kan cuti sekolah. Kitaorang nanti ada family day je khamis nanti..So sebelum ke family day banyak dok umah dan buat latihan sekolah dan mengemas jer la..Tapi anak aku pernah la pergi kem pengakap 3 hari, tu pun bapak nya je yang asik cakap sunyi dan sedih tak sudah2 hehe

Kak Nieyl said...

terkenang kisah masa zaman budak sekolah...
cuti sekolah akan di habiskan di kem agama...
lawatan sekolah...seronoknya...

nuyui a.k.a miss YUI said...

penuhi aktiviti dgn perkara berfaedah..bgs tu kak..

akubiomed said...

Anak-anak penyejuk hati. Kalau tidak ada dirumah rasa sungyi pula.

idzwa kamaruddin said...

huwaa..sobs!~ acanne ehhh nak lepaskan anak nie?aku masih lagi tak berjaya nak lepas kan dia...sobs!~

norhidana miswan said...

insyallah tgk dua badik tu boleh berdikari kalu pi mana2...
di abg ni kalu amik gambo suke sgt beso kan mata gitu hehehehhe
si adik suke bt muke manis hehehhe... ke aku je yg perasan gtu

Kakzakie Purvit said...

Ini baru kena tinggal macam itu.
Tunggulah kelak mereka terus keluar duduk asrama airmata sebulan tak berhenti
Solat, makan, nak tidur, pergi kerja kepala ingat anak-anak-anak.
Biasalah dik...

adarnadzmie said...

Mesti balik abang adik potpet bercerita apa yg derang buat aktiviti kat sana...hehee

mak2 mana x risau kan... lepas anak2 walaupun sementara...huhuu...tau perasaan wahida mcm mana...

JunAina said...

Anak-anak elok hantar ikuti pelbagai aktiviti luar ini penting untuk social life dia orang pandai sekolah je tak pandai bergaul pon susah juga. Moga anak-anak mendapat manafaat dari aktiviti yang di ikuti.

Siqah Hussin said...

Bagusnya awak dan suami. Memang patut galakkan anak-anak join aktiviti seperti nie selain daripada persekolahan. Ajar mereka macam mana untuk socialize and more. Moga anak-anak awak dapat manfaat daripada aktiviti ini. Keep it up!

Qhaifa Nur said...

Sunyi ttp sunyi kn wahida..kak nur lg..bila start cuti slkh ank2 dh kena angkut ke umah nenek..paling lama ct ujung thn..pendam kn aja haha..
Aktiviti ct slkh yg bagus utk ank2...

babYpose said...

Comel adik, nak tanya nama sapa, boleh kita kawan ;).untungnya anak-anak dapat ke kem bermanfaat. Mama vogue pun nak nak bas pulak hehe..

Yana Libra said...

rasa berat kan nak lepaskan anak-anak..sy ni pun baru sorang anak kecik, bila pikir nak lepas camtu takut je rasa...cam nak ikut sekali je..hehe

Akak Kembang said...

mesti rasa sunyi nanti kan....tp biarlah drg timba ilmu

ietams said...

seronoknya!
mahal tak bayarannya tu

Diana Rashid said...

berapa ye ida bayar untuk kem ni?/kat sini pun ada banyak jugak kem cuti sekolah macam ni tapi risau je nak lepas anak..tunggu dia umur 11-12 tahun nanti la..macam abang tak pe la..dia lelaki..anak saya lak dah la lembik..ehehhe