nuffnang advert

Tuesday, March 22, 2016

moga Allah beri kesembuhan

Assalamualaikum semua..

tetiba macam rasa lama sangat dah tak update blog...kehkeh...
minggu yg agak bz buat aku n family sebenarnya...
bapak mertua aku terpaksa operate membuang batu karang dalam buah pinggang sebelah kiri dia...
tu yang kami agak kalut sikit minggu ni...

hubby n abah di Hospital Selayang...
abah kena masuk ward since hari sabtu lagi...
sebenarnya operation abah sepatutnya hujung tahun lepas,
tapi sebab bp abah naik mendadak, terus kena postpone...huhu...
mungkin sebab abah neves + takut...tu agaknya bp naik...
doc dah pesan, kalau bp naik lagi, postpone lagi...adoiii...
tu yang anak2 selalu pesan kat abah jangan takut sangat...
wat relax wat peace je...hahaha...
anak2 pun sentiasa ada dengan abah bagi sokongan...

aku pulak takde masa abah kena operation semalam...
junior demam panas, so kena jaga junior kat rumah diam2...
so, anak2 abah wasap gambar2 kat grup je la...
dan aku panjatkan doa utk abah dari jauh...huhu...

serius, masa dorang wasap pic ni,
aku rasa sebak sangat...tak tahu kenapa...
tapi aku tak bgtau kat sesapa pun..
kat laki aku pun aku tak citer perasaan aku...
aku ni takde ayah dari kecik...
dengan abah mertua je aku tumpang kasih...
tu yang bila abah sakit sampai kena operate mcm ni,
aku sedih sangat...
dan lagi sedih sebab aku takde kat sisi dia menemani...
aku cuma mampu panjatkan doa agar semuanya berjalan lancar...

semalam abah masut OT pukul 3 petang mcm tu la..
keluar OT kul 7.30...
Alhamdulillah semuanya dipermudahkan...
batu karang yang jahat tu pun berjaya dikeluarkan...
mak aiii, banyak batu karang rupanya...
tapi kecik2 dan mcm pecah2 gitu...

me n mek jah...
minggu depan turn mek jah pulak buang tonsil...
setelah sekian lama dia simpan tonsil dia tu...
akhirnya dia menyerah jugak kat doctor lepas dah tak tahan sakit sangat...haha...
dia ni pun cuak gak ni...final destination sangat dia ni tau!
bertabah ye jah...buang tonsil untuk kebaikan ko jah...
aku doakan operation ko berjalan lancar dan dipermudahkan...

ni budak pulak demam panas...
semalam terpaksa aku amek EL...
pagi ni pun masih panas lagi...
tapi dah inform dengan pengasuh kalau apa2 hal roger aku cepat2...
dia punya meragam ya Rabbi...
mama ko nak gi berak pun tak senang...ekekek...
nak letak cool fever kat dahi ni pun berkejar satu rumah tau....grrrrr...
makan ubat pulak ikut mood, time mood ok, kemain senang...
time mood tak ok,
memang mama ko pandang ko kecik besar kecik besar je nak oiii...


apa pun,
semoga abah mertua aku terus sihat hendaknya...
semoga operation mek jah berjalan lancar...
dan semoga junior cepat baik dari demam panas dia...

korang pun doakan untuk ketiga2 insan yg aku sayang ni ye...
hanya Allah mampu membalas doa2 kalian...

much love,
Wahida


21 comments:

babYpose said...

Moga dipermudahkan urusan dan diberi kesembuhan yang cepat kepada FIL wahida. Cute tu mama nak letak segala sticker atas dahi, yang penting saya bole main :)

Fazleyatul Aini said...

semoga baik2 untuk semua

Qhaifa Nur said...

Moga d permudahkn buat smua..
Smalah akak..kini menumpang kasih FIL aja wahida..

Inani Hazwani said...

Moga dipermudahkan urusan semuanya :)

Lea Ismail said...

Semoga cepat sembuh buat FIL ye. Si kecik tu sama mcm adli pantang betul nak letak cool fever kat kepala. Gaduh dulu baru leh letak.

NM03 said...

1) seketul shidi seketul mcm apak dia. pakcik, jaga kesihatan ye. kalu blom kuar wad sampai selasa depan, nnt kita dating. hahahaha

2) allah.. terharunya ada cter aku hari ni. kemain penuh muka aku kt gambar kau tu wei. nak branak czer pon aku tak takot mcm ni. jah, nnt lawat aku bawak eskim BR perisa mint tao... stok utk sebulan lagi cantek. hahaha

3) ya ampon ko raeed. kemain lucu buat muka gitu tau. elok nau la sambil dok betenggek mcm tu. rasa nak letak celah tiak biar dia rimas sampai terangkat2 kaki dia. dah lama tak sembang gosip ngan budak ni. meh dtg umh maklong meh. bawak sup tulang mama mu skali. ahahahaha

Yaya Azura said...

semoga semua cepat sihat...

Emarieys said...

semoga abah dan anak ida cepat sembuh..

Nafira usof said...

semoga ke dua2 nye kembali sihat seperti sedia kala.. amin~

zana-norzana said...

Semoga semuanya baik-baik belaka

norhidana miswan said...

moga pak metua akak beransur sembuh ye kak... pastu mek jah ngeri lak aku baca psl buang tonsil tuh, sbb tonsil aku nih pun skrg asik lah perit pedih tak blh salah mkn...

utk si junior moga cpt sembuh yek... demam nk tambah akal tuh kak

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Semoga cepat sembuh FIL akk dan di permudah kan urusan buat keluarga akk... amin..

makchaq said...

Memang sedih, sebak, risau kan bila orang yang rapat dengan kita tak sihat...mak ayah, anak, saudara2.. kawan2.. kalau dengar masuk sepital lagi la...

Alhamdulillah pembedahan berjaya..sebijik muka ayah mertua ngan anaknya...
ni memang boleh junior la... cucu dah boleh jadi super junior..he he

Semoga semuanya cepat sembuh

Rinna said...

Moga semuanya cepat sihat dan kembali ceria..

Kakzakie Purvit said...

Begitulah lumrahnya hidup pasti akan ada ujiannya
Moga abah cepat sembuh dan doa kakak titip juga buat sahabat comel kita moga operation tonsil dia berjalan lancar. Kesianlah...

Junior cepat sembuh sayang mama nak ziarah atok sakit tu.

NEKCIK said...

Nekciik ni pun mcm FIL Wahida jugak...baru chek kat sepital jer ..mesti darah naik..fobiaa..nekcik mohon pada Allah jgnlah hendaknya kena sakit yg kna masuk sepital..amiin

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
NEKCIK said...

Sma samalah kita mohon semua ayahnda cepat sembuh begitu jugak sibujang kecik tu ye insyaallah

NEKCIK said...

Sma samalah kita mohon semua ayahnda cepat sembuh begitu jugak sibujang kecik tu ye insyaallah

adarnadzmie said...

semoga semua baik2 dan sihat...Aamiin

JunAina said...

Moga bapa mertua Wahida cepat sembuh dengan doa dan kasih sayang anak-anak, menantu-menantu serta cucu-cucu.

Cool feber tu kalau dia tak nak letak kat dahi letak je kat belakang dia.