nuffnang advert

Monday, January 11, 2016

Swiss-Garden Hotel & Residence, Melaka

Assalamualaikum semua...

ok, sampai part aku nak review hotel kami menginap...
kami menginap di Swiss-Garden Hotel & Residences, Melaka..
hotel ni mek jah yang suggest...dia yang beriya suh aku check in sini...
so, aku pun google la hotel ni, wowwwww menarik neh..
terus kol mek jah dan inform aku confirm nak duk hotel ni...hehe...
dan korang silalah bertabah...gambar adalah banyak dan agak berterabur...
huhu...

ni masa check in...
hotel ni ada sediakan welcome drink waktu check in dan check out...
aku booking hotel ni melalui booking.com
Swiss Garden ni kat dalam mall The Shore tu ye...


errr...sebelum tu aku nak mintak maaf bebanyak kalau gambar tak memuaskan hati...
aku snap pakai henfon cap ayam aku tu je...huhu...

haaaaa...ni dia bilik kami...deluxe room...
cukup untuk kami 5 beranak...
selesa sangatttt...
bilik pun luas...
asalnya aku dapat harga bilik ni rm220 kat booking.com...
tapi disebabkan masalah2 tertentu,
aku terpaksa postpone ke tarikh minggu depan nya..
tapi bila tukar tarikh, aku tak dapat dah harga rm220 tu...
harga untuk tarikh 18/12 tu naik rm20...so, jadi rm240...huhu...
dan bilik ni without breakfast ye...
kami lagi suka breakfast kat luar...
cari local food...
nnt aku up citer kami breakfast kat Roti Canai Kayu Arang yg femes tu...

bilik aku ni adalah Residence ye...bukan hotel...
beza dia bilik residence guna timber floor...
yang hotel pulak guna fully carpet...
aku lagi suka bilik aku ni...
sebab kalau fully carpet kang selalunya ada bau kepam...
i is don't like..

ada induction cooker sekali...
tapi bukannya kami pakai pun...kehkeh...


ok best sebab iron and iron board dah ada dalam wardrobe...
i likeeee....tak yah nak request bagai...
extra pillow pun ada...
syok ah...

 ok moh tengok bilik air...

 bath towel, hand towel, face towel semua complete...



shower room...
pintu shower room ni ala2 transparent gitu..
tapi tak yah risau la...
orang luar tak nampak pun...dia macam blur2 gitu...heheh...

jangan tanya mana Junior...
Junior sekarang susah nak bagi kerjasama dalam bergambar...
gasakkan dia...jangan kang awak dah besar nanti sentap tengok pic awak takde dalam ni...
huhu...

si abang sejak dah bersunat ni, makin debab aku rasa...
perut pun buncit...
makan pun banyak sekarang ni...
tapi si adik tak yah cakap la...
cekeding...huhu...

tu diaaaa...pemandangan dari bilik kami...
bilik kami ni kat tingkat 14...
ada yang tanya kat instagram aku...
aku request pool view ke?
aku tak mintak pun..budak reception tu yang bagi...
kira rezeki la...dapat pool view yang cantik gini...
budak reception hotel tu cakap, pool dorang saiz Olympic katanya...

anak2 tak sabar dah...
especially si abang ngan adik...
so moh la kita gi pool...
pool kat tingkat 9 ye...

 holloh holloh si kenit mama tu...



 one...two....

 kedebush!!

darjah 5, darjah 1, 1 tahun 6 bulan...

anak2 je mandi...
daddy pulak duk pantau anak2...
aku ni selalunya kemain happy kalau dapat pool...
selalunya wajib lah aku berendam sekali...hahaha...
tapi apesal ntah mood aku hari tu,
takde rasa nak berendam langsung...huhu...

 4 Wan Ahmad tersayang...

 Junior dah sejuk...gigil2...


 yang macam kotak hitam kat tengah tu adalah gym ye...



 jacuzzi time!

seronok giler tengok anak2 happy...
dorang ni mandi sampai ke maghrib okeyyy...
esoknya sebelum check out pun sambung lagi berendam...
mandi la puas2 nak oiii...
memang trip ni untuk uollss pun...

infinity pool...
luas weiii...
kawasan infinity ni bukan kat sini je...
ada banyak lagi tempat...
tapi takde la aku amek gambo semuanya...

 ni pool orang dewasa..

 dari swimming pool, boleh nampak keindahan Melaka...

 budak2 tak reti sejuk..

 besar kan pool dia...

 syok ah sambil bersenam kat gym sambil cuci mata tengok orang swimming...kuikui...

Junior dah tak kuasa nak main air lagi dah...
dah gigil2 sejuk...
abang2 dia je tak ingat nak naik...

 manja sangat neh...

hoho...dah maghrib dah pun...
anak2!! jom balik bilik!!

air pancut pun dah dimatikan...
tapi still boleh mandi pada sesapa yang nak continue mandi...

 infinity pool di waktu malam...

 Swiss Garden di waktu malam...

pada korang yang nak menginap kat hotel ni..
meh sini aku nak bagitau,
lobby untuk hotel dan lobby untuk residence adalah berbeza ye...
pintu masuk pun lain2..lif pun lain2...
kitaorg pun mulanya confuse gak...
tapi takpe, dorang ada ramai staff yang helpful...
korang tanya je, gerenti tak sesat jalan...hehe...
contoh macam dalam gambar ni, ni adalah pintu masuk nak ke lobby residence...

 ok, nak check out dah...

ajak mamat reception amek gambo sekali...kehkeh...


overall memang best la hotel ni...
cuma nak bagitahu, lif kat hotel ni sangat lah lambatttt weiiii...
bukan kami je yang complaint...
guest lain pun complaint sama...
hotel ni cuma ada 4 lif je...huhu..
dah la hotel ni ada 40 lebih tingkat...
ko bayangkan dah la peak season..cuti sekolah kan...
kami menunggu lif hampir 15 minit setiap kali...grrrrr...
pernah aku tertinggal henfon dalam bilik...
mintak tolong laki aku naik amekkan henfon aku...
sudahnya aku kena marah ngan laki...
dia cakap lenkali jangan tinggalkan barang lagi...
lif kalau cepat takpe la jugak...
bercuti pun kena marah ngan laki....huahuahua...



ok lah...pada sesapa yang nak try hotel ni, ni details:

Swiss-Garden Hotel & Residences Melaka
T2-4 The Shore @ Melaka River 
Jalan Persisiran Bunga Raya,
75300, Melaka Tengah, Melaka, Malaysia. 
Fax : 606 – 288 3377 

20 comments:

Rizziela said...

bestnya

idzwa kamaruddin said...

okey foineee confirmmmm bln 2 ni terus book!! aku usha hotel ni dah lama tapi takde tujuan lagi nak pegi kenapa...so bln 2 boleh pegi sebab bestday laki!!

Nurzakiah Hanum said...

syok nie nak masuk dalm list la

amirah said...

aduyaiii..tak dan nak book ke sini...memang aim yg ni wei..cam best aje kolam dia tu...

Lea Ismail said...

BESTNYA...KENA TRY BILA KE MELAKA HOTEL NI

Ayu Ayunie said...

wahhh mmg best tgk. insyallalh ada rezeki nak try menginap di sini jugak. kami mmg suka jenjalan melaka tp nak pegi time cuti skolah mmg serik. jem giler..

miss eimanhikmah said...

wowwww i loikeeeee

akubiomed said...

Tempatnya best untuk famili menginap. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Pool dia paling best wa..
Macam nak terjah juga lah :)

Kakzakie Purvit said...

Junior dah pandai menikmati mandi kat pool:)
Apa lagi ada abang-abang seronok sampai pucat dah bibirnya.

NEKCIK said...

whoaa best nie....

Nieda ramly said...

menarik juga ..sesekali boleh tidur di sana

norhidana miswan said...

review yg sgt baik... mekasih kak... boleh di simpan utk di try di masa akan dtg

adarnadzmie said...

anak2 kita dpt mandi pool sgt bermakna hidup...hehee....

junior pun dah ikut sama...

Wahida : Lagu "Cinta Pantai Merdeka"...memang menggamit memori lagu tu...hahaa

ain.ya.nun. said...

ok dah baca. haha.

p/s: mode M A L A S

Yana Libra said...

waa..bestnye..cantiklah :)

dear anies said...

hotel baru mmg best... x naik roof top the shore?

Akak Kembang said...

best kan swiss garden melaka tapi bab tggu lift mmg becinta....

Hikmah Mohdsalleh said...

Infinity pool tu bole mandi pd waktu mlm ke?

Hikmah Mohdsalleh said...

Infinity pool tu bole mandi pd waktu mlm ke?