nuffnang advert

Tuesday, January 26, 2016

Sate Sri Subang, Sungai Buloh

Assalamualaikum semua...

cuti tiga hari baru2 ni kami duk umah je...
lepak2 tengok tv...
tapi ada satu malam tu tekak ni teringin giler nak makan sate...
mula2 macam nak terjah Sate Willy,
tapi fikir ramai dan kena beratur macam malas pulak...
takpe, satu hari akan ku terjah juga di sana...
jadinya, kami pi pekena sate yang dekat2 ngan rumah kami je la...
tapi kedai ni femes gak weiiii...
ramai kata sedap...orang KL pun dah ramai rasa sate kat sini...
kami yang dekat ni pulak tak pernah rasa...huhu...
so, moh la kita...
nak tahu sedap sangat bagai dikata...

 antara menu yang femes kat sini selain sate...

sementara tunggu sate sampai, kita bergambo dulu...
masing2 pakai baju tidur je pun...
first time Junior nak bagi kerjasama bila bergambo...
siap senyum lagikkk...
ish ish rindu kamu la ...

sate sampai lambat weiiii...
rojak sotong sampai dulu...
sumpah sedap!! berebut kami laki bini makan...
nyesal lak order satu je...
mula2 pelawa si abang ngan adik, dorang cakap tak nak...
tengok pelik je mulalah dorang tak nak...
tapi aku suh try jugak...sekali budak2 pun suka...
dah berebut pulak ngan anak2...hahaha...
tapi serius la wei mmg sedap...
sotong tak liat, dan kuah dia memang maveles...
manis2 pedas gitu...pedas pun tak lah pedas sangat...
just nice gitu...
memang aku repeat la benda ni lepas ni...

sate perut..hubby order 5 cucuk je untuk dia makan...
sebab aku tak makan sangat perut ni...
ni pun baru2 belajar je...
aku makan secucuk je...sedap!
laki aku kemain suka...
beriya2 dia puji sate kat sini..

haaa...ni sate ayam...
kami order 20 cucuk...
sedappppppp....
terasa rempah dia sampai ke dalam isi...
mesti dia perap lama ni...
dah makan sate jangan lupa makan timun ok...
dah makan bakar2 ni kena makan timun..
bagi neutral kan balik...

sate perut with kuah kacang...
kuah kacang pun best! serius!
walaupun kacang dia agak besar2, tapi rasa dia walaweiii...
tak nyesal la kami tunggu lama...

nah operation hour dia...
kalau nak datang sini lenkali kami kena awal la...
sebab kedai ni ramai giler orang...
bayangkan, kami tunggu sate kami 40 minit ok...
nasib baik sate n rojak sotong sedap...
kalau tak, mmg amukan la tunggu lama tapi tak sedap...haha...


so, kalau korang yang area Sungai Buloh, Kuang, Kundang, Rawang nak makan sate sedap, sila mai sini...highly recommended!

ni details:

Jalan Kuang, Kampung Cempedak,
Sungai Buloh
dibuka dari jam 5.30 petang  - 11 malam.

(kedai dia tepi jalan)

17 comments:

miss eimanhikmah said...

nmpk sedappppp

Cikna said...

Pe beza rojak sotong dgn yong tau fu... Cikna sekeluarga pun kalau tempah satay 20cucuk sekali hadap je...

Yana Libra said...

waaa..menarik ni..tp jauh la plak

Kakzakie Purvit said...

Berbaloi tunggu 40 minit kalau hasilnya memuaskan tekak
Junior dah tahu posing ikut abang-abanglah tu:)

wahida said...

cikna: ish...jauh bezanya tu...rojak sotong ni cuma sotong je..pastu wajib la ada kangkung dan letak sikit tauhu..kuah dia pun lain dengan yong taufu..

idzwa kamaruddin said...

ALAAAAA BENCI LAAAAA....DAH LA JAUHHHHH TERINGIN PLAKKK MENGIDAM PLAKKK...ARRGGHHH....EHHH MENGIDAM LEMAK PERUT JEK..HAHAHAA...

norhidana miswan said...

apa menggoda sgt rojak sutun ko nih kak.... jauh la pulak sg buloh tuh kalu nk pg mlm nih...

Rizziela said...

mcm best aja

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kalau dah teringin giler nak makan satey tu wa..
Elok lah dicari sebelum giler melanda hahaha..
Kat simpang masuk rumah mak akak tu wa..
Kekadang akak singgah gak beli satey kat situ :)

Inani Hazwani said...

Jap lagi pasar malam nak cari satay. Hahaha !

Yaya Azura said...

rojak sotong?
tak pernah dengar lg..tp nampak sedap..
tapi sate perit tu sah2 tak leh telan..hihi

Lea Ismail said...

awatlah makcik tunjuk gbr rojak sotong ni.dekat sini tak jumpa lagi yang sedap. tp yang ni boleh try ni. klu kat kuching..pergh....
adui...bila nak balik kuching ni

Fazleyatul Aini said...

satay ni tang lemak2 tu yang menangkap!

Rapunzel Cikilolo said...

comel junior...

*lama tak singgah sini

eima said...

LAMA TAK MKN SATE ... SEDAP NI ....
TP JAUH LA PLAK SG BULUH

Suriaamanda said...

Lamanya tak makan kat sini aku suka sotong kangkung dia jugak nok..satay dia so far sedap..

Anonymous said...

Assalam..ada contact no utk kedai ni x?