nuffnang advert

Friday, January 22, 2016

makan makan makan

Assalamualaikum semua...

mula dah mood malas nak update datanggggg...
adoiiiii....
takpe takpe...kita upload je gambo...
caption sikit2 sudah...
korang layan kan aje...hehe...

benda ni aku sorang je suka makan...laki aku tak feveret sangat...
aku pun tak de la suka sangat popia basah..cuma kalau teringinnnn sangatttt tu,
5 ketul camni pun aku boleh habis tau!

 adoiiii sedapnyaaaaaa...

hari tu ada buat bbq kat rumah nenek aku...
mcm biasa ada ayam ngan binatang2 lain...
ada ikan jugak...apa2 hal pun aku cop bahagian ekor dulu...
part lain aku tak layan...haha...

rumah nenek aku kat Sg. Besar tu panas berdenting...
buat sirap ais satu jug, oiii syurga!

ni roti butterscotch bakar...
korang kalau beli roti butterscotch gardenia tu, cer korang masuk toaster...
bakar garing2 macam ni...bau dia masa kena bakar tu membunuh ok!
anak2 aku mmg suka makan butterscotch bakar ni wei...
sekejapan je dah abes...especially si abang tu...

Cendol Durian Borhan Kuala Selangor.
sedapppppp...aku sukaaaaa...
kalau balik kampung Sg. Besar, agak2 tekak nak makan cendol, kami akan singgah sini...

chicken chop kat Cendol Borhan jugak...
boleh tahan sedap...anak aku si abang kemain suka...

burger tepi jalan...
aku kalau order burger, wajib order burger daging cheese mayonis lebih...
ha gitu...laki aku pun dah tahu...

seeweed rangup...member ofis jual...
sedapppp...krup krap...memang layan...
padahal aku ni tak suka makan seeweed,
tapi bila dah dibuat kerepek rupa gini, sedap la pulokkk...
ada member aku cakap macam foot patch pulak benda alah ni...hahaha...kuang ajaq...

hotdog cheese...
beli masa bawak anak2 main layang2 kat Taman Metropolitan, Kepong...


ok, sekian citer makan2 saya...
bai!

16 comments:

Nooriah Abdullah said...

nak keropok seaweed tu 2 balang Idaaaa

Fazleyatul Aini said...

benda lain x kesah tapi sirap tu !!! dugaan apakah ni dah lah panas melaka hari ni

Lea Ismail said...

popia basah faveret laki bini. bagi adli makan.tak nak..tak sedap..hahaha.budak2 kan

- dieyana - said...

aduh, lapar, lapar, lapar. ok bai! ^__^

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia.. lg geram tgk entry ni..hahah

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Good idea butterscoth bakar tu wa..
Memang nak kena buat lepas ni..
Buat bekfes gi sekolah..

p/s wa bagi akak add email.. akak nak bagi tips utk dpt anak perempuan.. kawan akak anak lelaki dah 4 orang .. alhamdulillah anak ke 5 dapat lah seorang perempuan.. namun kita usaha, Allah yg menentukan kan.. usaha,doa dan tawakal.. :)

MG schmidt said...

eremmm!!
semua sedapppp!!!

aizamia3 said...

menu semua menu membunuh dietku.. huhuhu..
alas bekas air sirap tu rare lah.. bekas lama tu.. ;)

Yana Libra said...

adoiii..byknye mknn...nasib bek br lps mkn..hehe

norhidana miswan said...

sume menggoda especially tang durian tuh hahahha... nsb udah mkn td perut nih idak lah meragam berlagu nengok segala makanan sedap2

amirah said...

perghhh..meleleh..

Fiza Rahman said...

Kejam lah ko. Kecur ailio aku.

adarnadzmie said...

adoiii...semua sedappp... heheee

JunAina said...

Malas2 ada juga entri...kira bab makan2 ni memang menarik perhatian betulll...

siti alfakhishah aman said...

entry makan2 memang best sampai tertelan-telan ailio.. gluppppp

Cikna said...

Xctly mmg cam foot Patch pun tp sdp kot... Buat sndri je sis,klu Cikna mmg xckp ni... Bhnnye cuma Kulit popia & seewead je pun...;-)