nuffnang advert

Thursday, January 7, 2016

Coconut Shake, Batu Berendam

Assalamualaikum semua...

ok, kita sambung citer pasal jenjalan Melaka ye...
lepas letak beg kat hotel. laju2 nak minum petang dulu...
padahal anak2 dah bertazkirah nak terjun pool dah...
ala...rilek la...pool tu sampai malam...
korang berendam la sampai malam anak2 oiii...
sekarang kita pi minum coconut shake dulu ok...

ok, dah sampai coconut shake Batu Berendam...
kami dah pernah rasa coconut shake kat Klebang tu..
tapi ramai cakap yang kat sini lebih sedap...
so, why not kita try kat sini pulak...
aku tanya kat budak reception hotel tu,
tanya dia jauh mana dari hotel ke Batu Berendam ni...
dia cakap jauhhhhh....lebih kurang sejam drive...
aku masa dia cakap sejam tu...dah rasa frust gak la...
alamak kenapa jauh sangat...anak2 dah tak sabar nak mandi pool dah ni...
tapi laki aku cakap, takpe...kita try je cari...
sekali bila on waze, waze cakap 15 minit je...
sekali dah sampai destinasi, mmg 15 minit je wei...
hampeh punya budak hotel...hahahaha...

bila sampai, tengok tak ramai sangat yang beratur pun...
kami expect ramai giler sebab ye lah kan, cuti sekolah kan...
sekali tgk tak ramai, ok lah...takde la tunggu lama sangat...
tak macam kat Klebang tu...

yang beratur kat luar ni, kalau nak tapau...
kalau nak minum situ, order je masa duduk...
ada waiter datang amek order...


 tu dia...berderet blender sedang bekerja...

kat sini bukan sekadar coconut shake je...
segala mak nenek kuih muih ada...


keadaan kat dalam kedai...
agak ramai, tapi keadaan terkawal la...
kami pun elok je dapat seat...

 abang2 sado sedang bertungkus lumus siapkan order...

 ha amek kau....kemain banyak buah kelapa...

 lauk pauk pun ada..nak laksa, nasi ayam ke...semua ada...

ni dia...coconut shake kami...
aku macam biasa la, kena order yg double...
means double scoop for ice cream la...
double macam ni segelas rm3.70

amek dua ketul donat besar...
seketul rm1...

sumpah aku cakap, roti jala kari ayam kat sini memang sedap...
rm2...aku terbayang2 roti jala kari ayam dia ni weiii...

laki aku amek nasi lemak bungkus...
hubby cakap nasi lemak ni rasa dia biasa2 je...
sebungkus ni rm1.50

 junior mula2 ok, lama2 dia agak tantrum...mungkin sebab panas kot hari tu...

si adik ni susah sikit nak minum...
coconut shake segelas macam ni pun susah nak abes...
sudahnya bungkus bawak balik...huhu...

 free for refill...

komen aku...ermmmm...
biasa2 je coconut shake ni...
boleh tahan je la rasa dia...
cukup sekadar penghilang dahaga di waktu panas terik...
serius aku cakap, aku pernah rasa coconut shake paling sedap,
nak tahu kat mana? kat Penang wei...
entah nape, aku rasa situ jugak yang terbaek....huhu...
apapun, syukur Alhamdulillah...

20 comments:

syira yaya said...

Tergoda tgok coconut shake. Hahaha.

Fazleyatul Aini said...

budak receptionist tu orang zimbabwe ke boleh plak sejam. kalau sejam dah sampai rumah saya la hahaha

mana2 coconut shake pon, be it klebang ke batu berendam ke tetap kak senah malas nak pergi. tak koser hahaha

kalau dulu selalu berapi dengan coconut shake klebang sbb hari2 balik keje jammed, sbb mmg tu je laluan nak pegi/balik keje. skrg tidak lagi hahahaha semenjak jalan baru yang kat klebang 1 malaysia dah bukak last year lalalalaala

wahida said...

fazleyatul aini: jalan klebang baru tu yang nak gi muzium kapal selam tu ke nok...sebab kami ada lalu sana, nampak agak baru lagi jalan tu...

and anyway, aku pun bengang giler dgn budak reception tu...hahaha...

amirah said...

ko jgn nok..ke penang la pulok ni karang..

idzwa kamaruddin said...

oiii aku tunggu entry hotel okeyyyyyy dari pagi skodeng je blog ko tau tak sebab nak tggu entry hotel..kakakaka...geram aku nih!

wahida said...

idzwa: oiii sila bawak bertenang ok...hahaha...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa

ain.ya.nun. said...

Haha, I yang dok Melaka pun tak sampai sini lagi. Ini tak boleh jadi ni. Haha.

Lea Ismail said...

Adui makcik sedap betul roti jala tu. Dahlah lama tak menjala ni. Hujung minggu ni nak menjalalah.

akubiomed said...

Kalau ke Melaka tidak pekena Coconut Shake memang tidak sah. :)

Inani Hazwani said...

Uishhhh banyak nya blender untuk buat cocconut shake. Mesti paling sedap ni. Aaaaa terliur pulak. Hahahha !

norhidana miswan said...

kalu nengok dr gambar2 ko tunjuk nih mmg mengoda sgt kedai nih... ngn banyak nya makanan ngn kedai yg nampak meriah... tp aku nih bkn antu coconut shake jd tak berapa tingin nk try... kalu ada try takde pun takde hal... hehehe

cikceriacorner said...

wow bestnye kak..aku org Melaka pon xpenah sampai situ lg..heheheh

eima said...

AKU SUKA WARUNG CAM NI BOLEH LEPAK MKN2 .... MENARIK ...

Nafira usof said...

terliur pulak tgk airnye di cuaca panas nih.
konfem lega tekak kalo bleh minum.
bila lah nak ke melaka jugak. nak try air coconut shake nih.
ramai dh blogger review pasal air nih.

Diana Rashid said...

ni mesti laris gile..menimbun dia punya kelapa..dia punya blender pun siap beratur lagi..heheh

ztie said...

macam sedap jerrkkk coconut shake tu. kat sini ssh sikit la nak carik yg fresh dari buah mcm tu. dari tepong byk. nak dari buah terpaksa drive jaoh sikit baru dapat.. singgah sini~

Nooriah Abdullah said...

lapaqqqq lah tengok nasik lemak tu, teruja tengok kelapa yg menimbun tu
air kelapa fresh lagi best kan

dear anies said...

mesti bdk yg hang tanya tu bkn bdk melaka. kompem!!!


lg 1, CS yg sedap ada kat alai. nnt dtg melaka lg cari la... lbh krg 5KM dr bandar melaka. tepi jalan. dpn SK alai.

LYAfrina said...

sedapnya..besar kdai dia