nuffnang advert

Monday, December 14, 2015

melewati 10 tahun

Assalamulaikum semua...

12/12/2005
8.38 malam
4.12 kg
HKL

aku dapat gelaran mama...
sepanjang mengandungkan abang, takde masalah...Alhamdulillah...
tapi masa bersalin kan abang...huwaaaaaa...
demi Allah, antara anak yang paling aku sakit rasa bersalin...
bersalin kan si abang la...
mungkin sebab dia yang paling besar saiz nya...
dan dia pulak yang sulung...'jalan' x de lagi...
tu yang agak seksa nak keluarkan abang...
mujur ada hubby teman sepanjang bersalin bagi semangat...
kalau tak, aku dah putus harap nak teran...
tapi Alhamdulillah, walau agak seksa,
selamat jugak keluarkan abang dengan normal...
walaupun abang 'big size'...huhu...
laki aku punya sebak masa azan kan abang...
aku pun rasa sayu sangat dengar sayup hubby azankan masa tu..
adoi, rasa nak menitik pulak air mata teringat moment tu...
hubby cakap kalau boleh dia nak kol semua kawan2 dia,
nak bagitahu satu dunia yang dia dah jadi daddy...
kemain happy hubby masa tu...

abang @ Kampung Budaya, Sarawak..
1 tahun 2 bulan..
masa nak gi Sarawak ni lah awak nangis kemain kuat dalam flight...
sampai orang belakang mendengus tanda rimas...
hoho...

abang ni lambat sikit jalan...
umur dah setahun pun jalan masih 'jalan jatuh' gitu...
tapi yang buat mama dan daddy terharu tu,
masa kat Sarawak ni lah awak dapat berjalan tak jatuh2...
kemain sebak sangat mama dan daddy masa tu...
rupanya awak nak gi Sarawak baru boleh berjalan ye...grrrr...

kalau boleh mama nak awak kecik mcm ni je...
sebab bila awak dah besar, awak dah macam2 perangai...
asyik kena marah dengan mama...
tapi bila tengok balik gambar2 awak masa awak kecik ni,
mama rasa sedih sangat asyik marah2 awak...
sedih dan rasa menyesal...
terus laju2 kol awak kat rumah pengasuh tu...
terus sedih tak pasal...
hahaha psiko...

abang @ Avillion Admiral Cove, Port Dickson...
2 tahun 7 bulan...
masa ni dah makin lasak...
tapi seronok layan keletah awak masa ni...
rindu semua moment ni....huhu...

sekarang abang dah 10 tahun dah pun...
rasa mcm tak caya sekejap sangat abang membesar...huhu...

abang bukan hak milik kekal mama dan daddy...
tapi Allah pinjamkan abang untuk mama dan daddy jalankan amanah...
mama dan daddy akan tunaikan tanggungjawab ini sampai akhir hayat kami...
abang adalah anugerah,
abang adalah amanah,
abang juga adalah ujian dari Allah...

abang dah bujang dah sayang...
mama dan daddy sentiasa doakan yang terbaik untuk abang...
moga terus sihat, dan jadilah anak yang soleh...
moga boleh jadi pembimbing untuk adik2 abang...
jangan notti2 sangat...sikit2 je boleh...hahaha...
love u sangat2 abang!

14 comments:

ain.ya.nun. said...

Besar panjang dah abang! Semoga jadi anak yang soleh ye Bang! Mama marah tu tanda sayang. Kalau tak marah dia tak ambil berat.

tiga lalat said...

hepi besday abang long., mugo terus membesar sebagai johan ., ;p

dear anies said...

ooo kawen awl thn hjg thn dpt si abang ya...

happy belated birthday abang besaq... semoga menjadi ank soleh kebanggaan mama dan daddy

norhidana miswan said...

eepy bday abg... moga jd anak yg soleh n berjaya....
dpt membimbing adik2... comei lah si abg masa kecik.... bkn main beso 4kg

Ena said...

selamat ulangtahun kelahiran..
moga membesar jadi anak yang soleh ye
tetiba kita plak nak nanges..

idzwa kamaruddin said...

happy besday abg!

Rizziela said...

cepat sungguh masa berlalu..tau2 anak dah bujang2 dara2 dah kan

amirah said...

4.12 kg?!uii...mmng semangat gak dak abng..happy birthday abang...moga jadi anak soleh...

Nooriah Abdullah said...

happy birthday utk abg ya semoga jdi anak soleh ameen

Lea Ismail said...

happy birthday abang. jadi anak yg baik kepada mummy n daddy ye

Yaya Azura said...

happy birthday abg!
kita pulak yg tumpang sebak..jp lg nak kol anak jugak lah..sian dia selalu kena marah..hihi..

Zee Suhaini said...

selamat ulangtahun kelahiran abang..
dah bujang kan?

Fiza Rahman said...

Happy birthday to you abang.

anak denesor said...

Sedih lak bce nih..sob3