nuffnang advert

Tuesday, December 15, 2015

hasil air tangan (part 6)

Assalamualaikum semua...

hoiiiii...ngantukkkk...
tolonggggggg...
Junior sekarang ni tetiap malam muntah2...
huhu...batuk kahak dia tak baik2 lagi ni...
adoiii...tu yang lately ni kurang tido...
pastu pulak mek jah ngadu cakap muka aku sembap...
dah nama tak cukup tido, mana tak sembap...
untuk hilangkan ngantuk, moh la update blog...
hajat di hati nak update benda lain,
tapi malas nak cari gambo dlm external...
sudahnya kita update benda lain la ye..
dan mcm biasa entry main masak2 aku cilok pic dari instagram je...
sebab pic semua aku dah delete...
tak koser nak penuhkan memory card dgn mcm2 gambo...

kan aku dah cakap...
rumah aku ni kejap2 sup tulang...
nak buat mcm mana...feveret anak beranak weiii...

seumur hidup aku, baru 3x buat ayam ungkep...kesian....haha...
tapi lauk ni sedap tau...anak2 aku pun suka...

kami satu family mmg hantu sup...
sup cendawan seperiuk besar pun boleh habis sekejapan...
aku lah yang paling suka sup cendawan...
ratah mcm tu je...ermmmm dapnyaaaa...

ada satu hari tu, aku teringin giler daging masak itam...
pastu tak nak kedai punya...nak daging masak hitam air tangan sendiri je...
hahaha...dah ko nak hasil air tangan sendiri, kena lah gigih buat...
renyah sikit nak buat daging masak hitam ni...tapi takpe...
teringin punya pasal kita buat je...

lagi2 sup...ekekek...
kali ni sup kaki ayam pulak...
oh hoiii...feveret abadi aku ni weiii..
korang yang tak makan kaki ayam, sila duk situ diam2...
syhhhh...

buat nasi lemak...itu pun masak dah lambat...
ini menu 24 jam kata ko...
aku kalau buat nasi lemak, dari pagi sampai ke malam la kena hadap makan ni...
tak koser aku nak buat lauk lain dah...
jadinya anak beranak kena paksa makan nasi lemak ni sampai malam...ekekek...

ada yang komen kat instagram aku cakap dia tak pernah letak cendawan dlm masak lemak...
cer korang letak...sedap weiii...aku tiru mak mertua aku la ni...
dia kalau masak lemak udang, sama ada dia letak kacang panjang atau cendawan...
tapi letak kacang panjang tu rasanya ramai dah biasa kot...
letak cendawan tu ramai yang cakap rare...
aku pulak suka letak kedua2 sekali...letak kacang panjang dan cendawan terus...
senang keja aku, dah tak yah masak sayur dah lepas tu...hahaha...

aku pernah buat entry sup gearbox dan cerita pressure cooker baru aku kat sini...
ada sorang reader blog ni dia pun beli pressure cooker kat Lazada sbb terpengaruh dengan entry aku...hahaha...
hai awak!! meh lepas ni kita masak sup gearbox secara berjemaah...
bestkan pressure cooker Butterfly kita...

uiiiii...sotong kali ni kemain bertelur besar2...
i like...
laju kami laki bini makan kalau ada telur sotong...

masa raya aji ari tu,
aku kukus ketupat palas dan buat rendang daging...
tapi last minit dah petang2 gitu teragak nak top up menu raya dengan ayam dendeng...
barang pulak kebetulan semua ada, apa lagi berdesup masuk dapur balik...
ish ish...rajin pulak si wahida ni time raya ye...huhu...



itu je la menu main masak2 aku kali ni...
sok sok kita sambung lagi...
ok, assalamualaikum!

20 comments:

idzwa kamaruddin said...

sakit jiwa kot tgk entry ni time tenghari macam nie..hehe..

Rizziela said...

sedapp2 belaka tu

cikceriacorner said...

huuii sedapnye kak..pandai ko masak..terliur dibuatnya...

norhidana miswan said...

wei ko kak... silap beso aku tgk ntry ko time2 perut lapo nih.... meleleh2 air liur... menjerit2 cacing dlm perut nih...

aku pun suke sup boh daun sup banyak2... perkkh sedap...
cendawan aku pun suke msk lemak cili api atau msk kari... mmg layan even ratah mcm tu je...

kaki ayam... kologen semulajadi i like

dear anies said...

no hal kalu nk letak cendawan dlm msk lemak tu tp utk si tukang msk je laa....mulut n perut yg lain2 tu mmmm tgk je nnt ;-)

Lea Ismail said...

hahaha.klu leh hari2 nak wat sup. sup kaki ayam tu....adui....ni yg nak wat gak ni...hehehehe

AnneRaini said...

bila ko nak share resepi sup tulang dgn sup ikan ko? ke ko penah share? ke mmg xde?

Nafira usof said...

nasib lah aku baca blog ko lepas makan noks.
kalo tidok hazabedah perut aku nak menahan kesedapan gambar2 makanan ko tuh.
itu pon telan2 ailio di buatnye. sabor jer lah.

aku skrg tengah giler nak makan sotong jer.
nafsu makan menjadik2. hahahaha

Fiza Rahman said...

Kecur ailio aku tau.

eima said...

paling suka sup kaki ayam

wahida said...

anneraini: ya ampun nokkkkkk...ko ckp ni baru aku teringat ada pernah sorang komen mintak kat aku resepi sup ikan merah...dah la dia preggy...aku lupaaaaaaaa...huwaaaaa...nnt aku share ye...tapi sup tulang aku pernah share nok...carik kat label resepi...

ain.ya.nun. said...

sin dal alif pa!

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

uncle gedek said...

hasil air tangan?

uncle pandai basuh tangan nak makan je! hehehe

anak denesor said...

Adeh..menyelerakan..sokmo klo masok blog ni kompem terliur...passtt sis sye tag sis

nusha fasha said...

Aduhh benci glerrr tgk entry ni. Hahaha.

Kak, nak yg apple tu ea?
Meh sms yui 019 233 1810.WhatsApp pn blh. Sbtu yui leh pos kalau nk.

Nooriah Abdullah said...

terus kaknoor trbang kesini nk tengok makanan yg sdg menģgila kt sini teelioqqq laa

Ena said...

woiiittt
nape menu ni semua mengecurkan air liur kita ek?
tis tis tis.. menitis
hukhuk

wahida said...

nusha fasha: aku nak yui...nnt aku wasap...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)