nuffnang advert

Tuesday, December 29, 2015

.Melaka.

Assalamualaikum semua...

dah nama cuti sekolah...
moh la kita bawak anak2 pi jenjalan...
bukan anak2 je nak jenjalan,
mama nya pun dah hampir meroyan asyik duk rumah...haha...
so, moh la kita jenjalan Melaka...
kami pergi ni 18/12/2015...
ala2 birthday treat jugak la untuk anak aku si abang tu...

ni masa kami rehat cari breakfast...kat RnR Dengkil...
memang sengaja nak breakfast kat RnR...
baru lah feeling travel...ekekek...
nampak nasi lemak dengan macam2 lauk...huhuiiii...
pitam nak pilih lauk oiii...
aku mana boleh nampak lauk pauk panas2...
rasa nak amek semua...
sudahnya aku amek rendang ayam...
sebab nampak tempting giler rendang ayam dia...
ni kira merangkap lunch gak la...
sebab dah pukul 11 lebih dah masa ni...

abang n adik paling excited bila tahu nak jalan Melaka...
nak kejut bangun pagi pun tak susah...celik mata terus mandi...
kalau tak, si adik tu, bangun pagi je mesti nak merengek dulu...grrrr...
tapi bila tahu nak berjalan, senang pulak nak kejut ye...

nanti bila2 free, aku share lagi karangan adik...
makin ligat menulis karangan tau si adik ni...macam2 yang dia karang...

dah 1 tahun 5 bulan dah ini budak...
makin manja, makin lasak, makin banyak celoteh...
ya Rabbi...sumpah rindu budak ni selalu...

tapi sekarang Junior ni kemain susah nak bagi kerjasama nak bergambar...
mana yang ada je la...ni pun curi2 je...

tengah nangis pun mama snap jugakkk...
lantakkkk...

abang2 ngan daddy masuk toilet...mama ngan Junior tunggu luar...
apa lagi, habis satu RnR dia nak terjah...

 kena pantau sikit...kalau tak, kemain laju dia ke depan...

ok dah sampai Melaka...ngam ngam sampai time nak waktu solat Jumaat...
aku tunggu dlm keta je...sambil snap pic dengan Junior...
tapi gambar dengan Junior semua tak menjadik...grrrr...
dah, mama ko je la selfie sengsorang...

dah settle check in, masuk bilik, letak beg, laju2 pi balcony...
bila nampak je pool ni, anak2 dah mcm cacing kepanasan...
tak sesabar nak terjun kolam...
rilek dulu...kita pi pekena coconut shake kat Batu Berendam dulu ye anak2...
hahaha...saja bikin panas kat bebudak...


nanti2 aku review hotel Swiss-Garden Hotel & Residences Melaka ni ye...
tetiba malas nak cerita panjang2...
hohoho....

21 comments:

idzwa kamaruddin said...

yess aku tak sabar nak baca review ko sebab aku nak pegi sini bln 2 nanti!! cepattt update!! cepattt kalau tak aku jerit kat en.wan nanti!! hahahahaaa matilanak~

ain.ya.nun. said...

Ok, fine. Tengah sedap-sedap baca sekali potong je kan ko nak sambung nanti.
Citttt!

Nurzakiah Hanum said...

seronok kan habiskan masa bersama

akubiomed said...

Di Melaka banyak tempat menarik boleh dilawati.

dear anies said...

nmpk cm dah umur 3 thn si junior ni heheh

Inani Hazwani said...

Amboii makan ayam goreng. Heheh :D

Diana Rashid said...

ala..awat tak puas pulak tengok gambar kali ni..?/sikit sangat...huhu..cepat2 update..heheh..

Ena said...

Pegi melaka seronok kan..
kita suka tp tahun ni x bawa anak2 ke sana
kita je pegi sbb attend kursus

miss eimanhikmah said...

seronok la bdk2 main kolam

Kakzakie Purvit said...

Suspen pulak baru syok baca tetiba habis:)
Nak tengok junior main air sebenarnya kakak ni.

Zee Suhaini said...

cerita sekerat jer tak boleh jadi ni..
kena cepat apdet!!

Fyda Noh said...

Melaka memang best nak jalan2.. dulu saya belajar kat Melaka.. habis je study grup jalan2 kat bandar hilir la, pegi jusco la.. konon stress study

NEKCIK said...

Aiii..nekcik pun ada kat melaka waktu tu.dari 17 sampai 19/12 nekcik dok kat bustel dgn pulau melaka island stay..tak terserempak pulsk kita ye

NEKCIK said...

Aiii..nekcik pun ada kat melaka waktu tu.dari 17 sampai 19/12 nekcik dok kat bustel dgn pulau melaka island stay..tak terserempak pulsk kita ye

Salina@IbuAqil said...

Besor mulut si jr nangis..
Teringat zaman aqil kecik2 dlu sis..
Camtu le dia melalak..
Sejibik!!

norhidana miswan said...

apa serius sgt muke abg masa gambar 1st tuh hehehe...

mkn kt rnr kalu jenis makanan dia sedap mmg rasa nk dtg lg n lg hehehhe...

si junior mana blh duk diam... kasi lah mummy dia senaman kejar2

aizamia3 said...

Rewards untuk anak2 sebab minggu depan dah start sekolah balik.. ;)

cikceriacorner said...

wow bestnye kak..seronok bdk2..maknye pon seronok..heheh

Azian Elias said...

sure ramai org kat Melaka ni kan Wahida.

akak ke sekinchan je. heeeeee

cik tom said...

seronok gi jln2 melaka..byk tmpt best..rindu coconut shake klebang..

Nafira usof said...

wahhhh.. menarik nih..
cepat review. manatau kot2 nak terjah melaka jugak. hehehe