nuffnang advert

Thursday, December 10, 2015

berendam di Kolam Tok Wan, hanya rm2!

Assalamualaikum semua...

lagi cerita basi...
bulan Februari punya citer...
dah hujung tahun nak masuk 2016 dah pun,
baru nak update kat blog...
hahaha...lantak la heh...
lepas ni ada banyak entry tertunggak korang kena layan...
gasak la koranggggg...

kejadian pergi mandi manda Kolam Tok Wan ni pun tetiba je...
di satu petang yang hening di bulan Februari,
tetiba encik laki ajak cari kolam tok wan ni...
kalau dah nama tetiba,
aku tak sempat la nak masak apa pun untuk picnic ni...
sempat capai baju swimming ngan goggle je...
hubby cakap tak yah masak la...kita beli je apa2 kat kedai mamak...
hrmmmm, kalau dah kata gitu, ok je la...

alkisah, kolam tok wan ni dah ramai yg sebut2...
maklumlah, mandi cuma bayar rm2 je,
so, moh la kita terjah....
dekat je ngan rumah kami tu, kat Batu 16, Rawang tu je ha...
dekat jugak dengan Tesco Rawang...

walau pun dekat Rawang jugak,
kami berpusing jugak la mencari kawasan ni...
siap guna waze ko...
kami taip 'kolam tok wan, batu 16, rawang'
malangnya waze gagal detect tempat ni,
dia bukan bawak kami gi kolam tok wan,
dia bawak kami gi kolam taik!!
eiiiii, jilake sangat..
hahaha...
tapi lepas beberapa kali pusing dan bertanya orang kampung,
kami sampai jugak tempat ni...
ha, ni lah tempat dia..
kolam ni kat dalam kawasan rumah orang...

ada kawasan parking yang agak luas jugak la...
masuk je, tengok dah ramai kat kolam tu...

bestnya duduk kawasan sini...
tenang dan nyaman je,...
depan tu semua rumah orang tau...

ni lah kolam2nya...
ada 3 jenis kolam...
ada dua jenis utk kanak2, satu lagi utk dewasa...
tu nampak tu, adik dah standby nak terjun...
abang dah selamat dalam tu ha...
budak2 kalau dah nampak air, memang tak nyempat2...

sebenarnya aku curious, kenapa gelongsor ni dibuat kat kolam dewasa...
sepatutnya gelongsor buat kat kolam kanak2...
kalau budak2 naik gelongsor ni, dorang akan jatuh kat dalam kolam dewasa yg dalamnya 7 kaki...
sebab tu aku tengok takde sapa pun nak naik gelongsor ni...
ko ingat parents nak main gelongsor2 ni semua...memang tak lah...hahaha

amboiii...terjun dik, jangan tak terjun...
kita enjoyyyyy...

abang cakap sejuk la air kat sini mama...
mana tak sejuk weiii...
air dorang guna air bukit kat atas nun...
lupa nak cakap, tempat ni dekat jugak dengan Templer Park...
satu lagi tempat mandi manda di Rawang...

adik oh adik...
tak dalam mana pun kolam ni kan...
gedik nak pakai pelampung...hahaha

ada beberapa pangkin jugak kat sini..
kalau datang lambat, pangkin penuh la...

amboiii, peha besar gabakkkk...grrrrr...
aku ngan Junior tak mandi...
kitaorg lepak2 je...

masa ni Jr baru 7 bulan...
sekarang dah 1 tahun 5 bulan dah pun...
ha nampak tak, kemain lama punya citer ni...

dah aku tak sempat masak2 apa pun kan...
kami singgah mamak beli nasi goreng dan maggi goreng...
pastu singgah beli jajan2 utk kudap2...

hubby mampu jeling je la tengok jiran sebelah bawak berbakul2 makanan...
ha tu lah, cakap last minute ajak picnic kan...
kan dah kena makan nasi goreng mamak je...haha...
kalau plan awal2, boleh la i bawak nasi putih ngan masak lemak ayam cili padi ke...
takpe la...dah hubby ajak tu, jom je la...
sebab laki aku ni skrg asyik bz...
nak ajak dia jenjalan hujung minggu sekarang ni kemain payahhhhh...huwaaaa...
so, bila dia bukak mulut kata jom,
moh la laju2 capai baju swimming anak2 sebelum laki aku tu berubah fikiran...hahaha...

 goggle jangan dilupa...

budak2 dah berendam, baru rasa lapar...
dorang request nak maggi goreng...kita ikutkan je la...
sekali sekali boleh la...

view dari pangkin kami...
tak boleh nampak sangat anak2 mandi,
so, hubby kejap2 dtg kolam pantau tengok budak2 tu mandi...
ye lah, walau kolam kanak2 tak dalam mana, tetap lah risau...

hubby bawak jr tgk abang2 mandi...
saja tak nak mandikan Jr...
sebab air sejuk sangat...dia pun baby lagi masa tu...
takut dia tak tahan...

 Jr lepak2 ngan mama je la ye...

 mama snap gambar awak banyak2 la...

Jr pun behave petang tu...
good mood mungkin...

 eh, senyum pulak dia..

 alololo...comelnya anak mama buat mulut gini...

 rindunya mama kat awak...

 rasa nak bawak gi opisss...

 lepak2 ngan daddy pulak...

 amboii dua beranak ni...mesranyaaa...

errrrr....
suka hati kau la nakkkk...

kat sini jugak ada homestay...
tapi bila tanya owner ada vacant tak?
dia jawab sampai hujung tahun dah ada orang booking..hahaha...
masyukkkk la pakcik ni...

toilet dia...agak bersih...
air pun pakai air bukit...
tak tahan masa mencuci wei...sejukkkk...haha...

ni rumah owner...
ada satu pintu khas kat dalam tu dia buat ala2 kedai runcit...
dia jual jajan2 gitu la...

hubby dengan owner, En. Haji Rosseli...
baik orangnya...
dia cakap, asalnya kolam ni dia buat untuk cucu2 dia...
tapi lepas tu anak2 dia cakap apa kata bukak untuk public...
tu yang dibuka untuk public siap dia buat homestay jugak tu..
ada tempat nak bbq jugak tau...

yang menariknya, dia lah owner, dia lah jugak tukang cuci kawasan sekitar ni...
dia cakap untuk keluar peluh jugak...

ni details kalau korang nak datang sini...

aku taip balik la no fon owner kot2 korang nak booking homestay sini:

Kolam Tok Wan:
Batu 16, Rawang

En Haji Rosseli : 013-466 4666
Pn Hajjah Salmah : 019-466 4476


tapi kalau nak mandi je, tak yah la korang nak kol bagai...
datang je la...
overall budak2 seronok je datang sini...
walau takde mainan pun...
budak2 kalau dah nama berendam, ok je la...
dah nama pun bayar hanya rm2...
korang jangan expect mandi macam kat Sunway Lagoon pulak...hahaha...
korang mandi kat sini lebih kurang korang mandi kat air terjun la...
air dia sejukkkkk...itu yang bestt...
ok lah...bai!

23 comments:

Kakzakie Purvit said...

Betullah - Murah sangat kalau RM2/- jgnlah expect nak lebih-lebih
Pandai dia menjana pendapatan di usia tua.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Murah betul tu RM2 jer wa..
Lantak lah nak mandi lama mana ye..
Bagus pak cik ni..

Nurzakiah Hanum said...

wow seronoknya

AnneRaini said...

setakat nak seronok mandi2 kolam aku rasa rm2 dah ok sgt dah tu. luas kwsan rumah pakcik ni ye.

Lea Ismail said...

Segar mata yang ngantuk nengok gambar2 dlm entry ni. Murah sangat RM2 tu. Syokkan kalau dpt berendam dalam air sejuk time panas2

Fiza Rahman said...

Ok...Balik rawang boleh gi nih.

mamasuri said...

murahnye...berbaloi ni kalau g...hehehe
tak jauh jugak dr kl pun kan...

Azian Elias said...

murah bebeno tu. RM2 je..

Kesuma Angsana said...

salam wahida.. mmg bestlah hargapun murah, budak2 mmg sukalah tmpat2 mcm ni kan

Nafira usof said...

Waaahhh.. menarik nih.
memang bijak lah pak cik tuh buat biz.
diam2 dapat income. pastu x yah pakai staff pon. sendirik buat semua yer. nak request jadik anak angkat lah. kah kah kah kah kah.

cikceriacorner said...

wow bestnye kak..

Nooriah Abdullah said...

lucu lah Ida nasib baik tk landing kat kolam taik tu ye hahaha

dear anies said...

murah tu

dear anies said...

ada ms nnt (tggu bkn time cuti sek) boleh g ;-)

Qhaifa Nur said...

Tempat nmpk ok...tang harga murahnya wahida

Diana Rashid said...

syok kalau ada tanah sendiri macam ni...boleh buat duit nih..

Inani Hazwani said...

Seronoknyaa berendam :D

eima said...

mmg murah .....penah baca kat FB dulu .....

akubiomed said...

Wah menarik. Dekat bangat nih. :)

ZaLina BLank said...

owh.. tempat ni dekat je dengan rumah pakcik saya kak wahida.. rumah pakcik saya atas bukit tu je.. nama je umah pakcik dekat sana tapi saya tak penah pun mandi kat situ.. hehehe.. kalau buat reunion pun ok gak.. tapi kena book awal2 la..

anak denesor said...

Awww bercuti keee best nyeee..akak jela men gelongsor tuh heheh

Danish Iskandar said...

Kolam yg ada gelonsor tu sepatutnya letak papan tanda....anak2 saya hampir lemas.....dalam gila....tgk biasa ja...bahaya wooo

Danish Iskandar said...

Kolam yg ada gelonsor tu sepatutnya letak papan tanda....anak2 saya hampir lemas.....dalam gila....tgk biasa ja...bahaya wooo