nuffnang advert

Monday, November 23, 2015

Konvokesyen PASTI Al Helmy 2015

Assalamualaikum semua....

Sabtu lepas, bersamaan 21 November,
ada majlis konvokesyen PASTI Al Helmy...
konvokesyen ni diadakan di Dataran Stadium Selayang...
betul2 depan kedai Pak Tam tu ha...
konvokesyen ni dibuat bersama 15 buah PASTI seluruh Selayang...

pukul 8 pagi dah kena ada kat sini...
tu dia, stage adik bakal menerima segulung ijazah...heheh..

masa ni tak ramai lagi parents yang datang...
dan masa ni jugak Junior masih behave...
tapi lepas tu, Ya Rabbi dia punya lah melasak...
sampai daddy dia berpeluh mengejar...
mama tak boleh kejar, mama kan kena maintain cun...ekekek...

jumpa ngan jiran depan rumah...
maklumlah tadika PASTI ni mmg jadi pilihan kami kat area rumah tu...
habis satu taman pi hantar anak2 kat PASTI..ekekek
bukan takde tadika lain, ada banyakkkk..
tapi PASTI ni mmg puas hati...
dorang bukan sekadar mengajar,
dorang jugak mendidik anak2 mengamalkan sifat2 mahmudah...

sebelum naik stage, student diberi makan nasi lemak dulu...
untung la...kami mak pak pulak yang lapar...
ok, kami pi carik breakfast jap ye dik...

masa kami balik breakfast, tengok adik dah habis buat persembahan...
aiseyman...adik tak cakap pun adik kena buat persembahan...
ampunnnn dikkkk...mama, daddy, abang ngan Junior pi breakfast,
tahu2 awak dah habis buat performance...
ni je pic yg sempat daddy snap...jangan marah tau!
lain kali cakap kalau awak ada involve dengan persembahan...huhu...

Junior yang melasak...
kemain susah nak tangkap dia...
nak makan pun susah dah sekarang ni...grrrr...
si abang pun ntah mana menghilang masa ni...
abang kalau dah jumpa geng dia, mmg lupa mak pak dia...


kita selfie jap...
nak tunggu giliran adik naik stage, kemain lambat laaaaaagiiii..
korang bayangkan,
ada 15 buah tadika PASTI seluruh Selayang yang terlibat dengan majlis konvo ni...
satu sekolah pulak dalam 40 orang students...
tadika anak aku pulak dapat giliran no. 8 untuk naik stage...
ko rasa? pitammmm weiiii nak tunggu adik punya turn...

si Junior ni ada perangai...
dia ni ada kepala angin sikit...
kalau dia bengang, dia mmg akan aim je muka aku...
pastu terus dia rembat spek aku, dia campak!
eiiiiii!!! sabo je la....
tu, dia tengah aim spek aku la tu....
daddy cakap, kepala angin Junior tu ngikut aku....
ha ye lah...yang buruk ikut mama je la...
ngaku je la...hahaha...


pastu ada perangai baru,
suka gigit kolar baju daddy...
kalau tak dapat, gigit baju abang pun boleyyy...
huhu...

abes satu dataran si Junior melasak,
berlari sana sini, dia mula merengek...
dia dah start penat, mintak susu...
aku pulak cari port betul2 bawah kipas bagi Jr selesa nak tido...
aku mintak izin ngan owner jual tudung, nak lepak bawah kipas...
nasib baik dia bagi...apa lagi, lena lah Jr tido...
masa ni, aku tengok adik naik stage dari kejauhan je la...
pastu aku ni nampak dah mcm jurujual kedai tu pulak...
siap ada yang tanya aku berapa harga mineral coffee yang kat depan aku tu...hehe...

wahhh....seronoknya mama tengok...
sebak pun ada...huhu...
tahniah adik!
tahniah sebab berjaya habiskan pengajian di PASTI selama 3 tahun ni...
komen cikgu2 semuanya positif tentang adik...
adik rajin tolong cikgu, ringan tulang...
moga2 sifat adik ni kekal la sampai dewasa ye...

dapat stationeries set dalam beg tu...bagusss....
tak yah beli dah untuk darjah satu nanti...

tu diaaaa...
restoran Pak Tam kat belakang...nampak ke idok?
kami idokla breakfast kat situ, kena serbu weiii...
kami pi carik kedai makan lain la...
koser sangat semua pun nak serbu Pak Tam...grrrr...
ok lah, dalam tengahari setel giliran adik, terus balik...
sebelum balik, pekena mekdi dulu..

amboiii segaknya anak mama...
nanti kita framekan gambar ni ye adik...
tahniah adik...
tahun depan dah darjah satu, be a good boy selalu ok!
sayanggggg adik sangat2!

8 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tahniah adik! kejap je dah habis PASTI. thn dpn dah darjah 1...

Nafira usof said...

memang renyah sket pergi majlis macam tuh dgn anak kecik kan~ dorang mana boleh lama2 n panas. mula lah buat perangai. kita pon paham lah dia x selesa kan~

Besar dah jr. lama sgt x singgah blog ko beb. bila tgk pic haini.. dah jadik anak bujang dah jr. hehehehe

Tahniah Adik. Moga jadik anak yang berjaya dunia dan akhirat yer~

Inani Hazwani said...

Wahh dah habis PASTI. Lepas ni melangkah ke alam sekolah rendah pula :)

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
tahniah

Kesuma Angsana said...

Salam n happy Monday. tahniah dan habispun pembelajaran yg pnjg yer adik, terus usaha utk kejaaan di masa hadapan yer

Zee Suhaini said...

meriah jugak majlisnya..teratur..
tahniah dah konvo..
pasti kat sini semalam hura hara.. sambil cikgu berucap sambil budak dok melompat atas stage.. kiter plak yang rimas tengok..huhuuu

MuMMie BeRRy said...

wahh....tahniah adik!!!! kecik2 lgi dh menerima ijazah ni, neway semoga adik jadi ank yg soleh dan berguna di masa hadapan nti...

syakirah izwanie said...

Comelnya. Tahniah dik. Moga terus berjaya masa akan datang :)