nuffnang advert

Tuesday, November 17, 2015

hati dan anak panah

Assalamualaikum semua...

semalam aku bebel kat laki aku...
sebab makanan kat ofis aku ni makin lama makin mahal..
semalam masa aku beli breakfast,
konon nak carik nasi lemak ke, bihun goreng ke...
tapi tetiba tekak tak lalu dengan semua tu...
macam bosan pulak...
bila tengok ada lauk panas2 yang dorang dah masak...
aku pun beli terus lauk ala2 lunch gitu...
ko bayangkan aku cuma amek nasi putih, ikan kerisi goreng ngan daging sikit,
korang tahu aku kena berapa?
rm8.50 ko...
nasib baik tak beli air, kalau beli air, mahu cecah rm11...

terus wasap kat laki,
mengadu nasib...hahaha...
balik rumah, sambung tak puas hati lagi..
sambung ngadu nasib...

pastu pagi tadi encik laki cakap,
u nak makan apa pagi ni?
i belikan...cafe u tu mahal sangat la...
aku apa lagi,
pucuk dicita ulam mendatang la...
ok, i nak nasi kerabu, sambal lebih tau!
eh, u tak bz ke? nak berhantar breakfast kat i ni?
sebab aku tahu dia tgh bz dengan report dan tender...

tapi bila dia cakap, takpe la...i lari la kejap...
terharu oiii bila sesekali laki buat macam ni...
ekekek...

pastu dah sampai ofis, aku tido jap...
sakit kepala sangat dari malam tadi..
henfon pulak aku mute kan...
sampai dah pukul 9 lebih tadi ni pun masih mute...
lupa nak on sound tu balik...
sampai laki kol pun aku tak perasan...
dah la pagi ni aku kalut sikit...adoiii la...
pastu kuar toilet, ada member cakap, 'wah untungla pagi2 ada delivery'
aku macam errrr?? apakah?
pastu member tu cakap 'tu ha, nasi dah ada atas meja ko'


balik toilet tengok terpacak dah nasi bungkus...siap air sekali...
ok, muka ada banyak senyummmm hari ni...
kehkeh...

yang paling best, siap ada nota weiiii....
siap ada gambar love dengan anak panah lagi...
wakakakaka...

ha tu diaaaaaa...
nasi kerabu siap dengan daging masak hitam ke apa ntah...

kalau tahu macam ni punya sweet,
hari2 pun aku nak mengadu nasib...
kehkeh...

ok bai!


#alhamdulillah
#edisipujilakisendiri
#bukanpujilakiorangpun
#taksukabolehjalan

27 comments:

AnneRaini said...

pergh nasi kerabu tu. sedap nok.

Tapi betul tau mknn skrg mahal. Aku beli ayam seketul Rm5. What the tuuttt??? Ayam KFC dua ketul pun baru RM8.30. Nyampah.

MuMMie BeRRy said...

untong la en hubby ada bersama2, bole mengadu nasib yg paling best dpt pulak delivery nasi siap note melting trus...hahahh btw happy for u akk

norhidana miswan said...

heheheheh ko mmg tau kak... saja bt luahan hati kan... tp yelah gila mahal ikan tu agaknya sekor rm5 kot kak oi...

penuh ns kerabu siap ada lauk tambahan... kenyang smpai ke mlm... suweet btl laki ko kak... siap ada hati ngn anak panah hehehhe

NM02 said...

betuah ade shidi. jgn degil dan lawan cakap dia ok sayang.

shidi, jom kapel







kelip2 mata tggu kau call aku. hahahaha... nk marah la tuwwww

Nooriah Abdullah said...

wahhh bestnyeee sweet gitulah ada love with anak panah gitu macam zaman mudo dulu2 je, nasi kerabu mmg best kalau sambal lebihhh tingin la pulak

lisa_sadry said...

best & sedap tgk rejeki yg ko dpt tu..lg best rejeki Allah bg ko laki yg baik hati..senyum, senyum utk ko

Khai♥Rin : anies said...

wallaaaaaaaaaaaaaaa


ni kalau skt kepala trs hilang. perut lapar trs kenyang dok hadap nota cinta!!!
ekekek

Khai♥Rin : anies said...

p/s ko frame tau nota cintan tu! hahahaha

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Untunglah badan .. hari2 macam tu wahidah..
Siap nota bersayang lagi..
Tapi memang mahal sungguh makan kat cafe wahidah tu..
Kopak hari2 makan macam tu :)

eima said...

sweet ...klu aku tu dah kena marah dah sbb ngade srh beli nasi pastu laki call xberjwb mmg sah2 kena bambu

Rizziela said...

So sweet.. mesti hilang terus sakit kepala kan

Lea Ismail said...

saya sangat cemburu dengan kamu kali ini... hahaha. sweetnya.....

amirah said...

alololo..kencing manis tau dak korang ni..hehehe

Kak Jah said...

Best nye ada delivery special lagi.

Ena said...

wahhhhhhhhhhhh..
sweet sangatttt.. hikhik
kita pon senyum sorang2
syok kan sesekali asben buat gitu..
terasa dihragai gitu.. :D

Bunda_nora said...

Tengok nasi kerabu tu...tiba2 rasa lapar pulak..

ain.ya.nun. said...

Kemaheeeennn, kalah orang bercinta siap ada anak panah!

Nafira usof said...

hoihhhh... jeles nihhhh.
nak jugak suwet2 gittu. nak jugak hati n anak panah. hahahaha
ape boleh buat.. laki keje jauh. x dpt lah nak manja2. hahahaha

wehhh.. aku pon baru nak panaskan enjin nih. dh lama x menulis, kemain kelaut dalam lagi aku nih. hahahaha

Diana Rashid said...

malam ni balik mengadu lagi..esok mesti 2 love dapat..hahaha..
ni baru la cinta.
ehehehh

Ann Ishak said...

untung la....:)

emy pokden said...

untunglah orang tu..ai is jeles...

ietams said...

fuiyoo very the special delivery nihhh!!

Sanisah eeiyss said...

sweet ja (^___^) is folo di 1644 na... salam perkenalan (^___^)

Elle Kamarudin said...

weii untongla siap anak panah..aku bawak bekal je skrg. Aku masak lagi sedap dari beli kat cafe huhuhu. Jimat pon jimat boleh masuk tabung travelista

idzwa kamaruddin said...

sweet gilak!!

Fiza Rahman said...

Alololo...so sweet. Tersengih2 aku baca ☺

tiga lalat said...

wehh saperlar tak sayang bini ooi., tapi ada kan makk., kanns ;p